گروه معادن سنگ آهن
 
مشاور تهيه و توليد در گفت‌وگو با ماين نيوز خواستار شد:
دولت از برداشت معادن پلاسري سنگ‌آهن جلوگيري كند
گروه معادن >سنگ آهن - مشاور شركت تهيه و توليد مواد معدني ايران با اشاره به آسيب‌هاي شديد زيست محيطي فعاليت در معادن پلاسري سنگ آهن خواستار جلوگيري دولت از فعاليت اين معادن شد.
سعيد صمدي در گفت‌و گو با خبرنگار ماين نيوز اظهار كرد: در طول هزاران سال خاك سنگ آهن از معادن سنگ ‌آهن در ارتفاعات و كوه‌ها شسته شده و با رسوب در مناطق هموار و دشت‌ها، محدوده هاي پلاسري سنگ آهن را به ضخامت حداكثر ۵۰ سانتي متر بر روي سطح خاك تشكيل داده اند.

وي با بيان اينكه براي برداشت ذخاير پلاسري سنگ‌ آهن، سطح خاك منطقه در متراژ وسيع كيلومتري كنده مي شود، خاطرنشان كرد: در اين روند تمام پوشش گياهي منطقه كه در طول صدها سال شكل گرفته همراه با خاك كنده شده و از بين مي رود.

مشاور شركت تهيه و توليد مواد معدني ايران ادامه داد: به دنبال تخريب پوشش گياهي، حيوانات بومي اين مناطق نيز كه از پوشش گياهي تغذيه مي‌كنند به مرور نابود خواهند شد.

وي افزود: به دليل همين آسيب هاي شديد زيست محيطي است كه در بيشتر كشورهاي جهان از معادن پلاسري برداشتي صورت نمي‌گيرد و پيش از اين نيز سازمان حفاظت محيط زيست از برداشت ذخاير پلاسري سنگ آهن در كرمان جلوگيري كرده است.

صمدي با بيان اينكه چندين دهه طول مي‌كشد تا آسيب‌هاي وارده به محيط زيست از ناحيه برداشت ذخاير پلاسري سنگ‌آهن ترميم شود، تصريح كرد: در مناطق فعاليت شركت‌هاي بزرگ سنگ آهني مانند گل گهر و چادرملو، زمين به اندازه يك زمين فوتبال گودبرداري شده و آثار زيست محيطي آنها منحصر به همين محدوده است اما در صورت برداشت از ذخاير پلاسري سنگ‌ آهن، زمين به وسعت هزاران زمين فوتبال تخريب مي‌شود.

وي ادامه داد: علاوه بر آن شركت هاي بزرگ سنگ‌ آهني به دليل سوددهي بالا با كاشت درخت تخريب محيط زيست را جبران مي كنند اما برداشت كنندگان از ذخاير پلاسري سنگ‌ آهن حتي يك ريال نيز براي جبران آسيب‌هاي محيط زيست پرداخت نمي‌كنند زيرا در صورت پرداخت عوارض محيط زيستي فعاليت آنها به هيچ وجه اقتصادي نخواهد بود.

مشاور شركت تهيه و توليد مواد معدني ايران خاطرنشان كرد: از نظر علمي به دليل ناچير بودن ذخيره سنگ‌آهن در مناطق داراي ذخاير پلاسري سنگ‌ آهن (ضخامت حداكثر ۵۰ سانتي‌متري سطح خاك) و عيار پايين اين ذخاير، اطلاق كلمه معدن به آنها نادرست بوده و برداشت از آنها نيز نادرست است.

به گزارش ماين نيوز،‌ پيش از اين يك كارشناس و صادركننده سنگ‌آهن از تخریب گسترده محیط زیست در منطقه سنگان خواف توسط بهره‌برداران ذخایر پلاسری سنگ‌ آهن اين منطقه خبر داده بود.

وي اظهار كرده بود: تا کسی از منطقه سنگان خواف بازدید نکند متوجه عمق فاجعه زيست محيطي در اين منطقه نخواهد شد. متاسفانه در حال حاضر درختان و جنگل منطقه نابود شده و حتی خاک آن نیز دیگر بلااستفاده شده است. اين در حالي است كه عده‌ای با درآمدهای افسانه‌ای بر منطقه حکمرانی كرده و کسی هم بر فعالیت آنها نظارت نمی‌کند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۰۵
کد مطلب: 2270
 
۴ نظر
 


جاودانی - مشاور معدنی در خواف- سنگان
بسم ا...الرحمن الرحیم
طبق مباحث علمی و کارشناسی در مناطقی از کره زمین که درصد عناصر معدنی بیشتر از حد استاندارد باشد، پوشش گیاهی در آن منطقه ایجاد نخواهد شد . در معادن پلاسری سنگ آهن با توجه به جدا سازی آهن از خاک منطقه به عنوان یک ماده کانی و متعاقبا باقی ماندن خاک حاصله و با توجه به شواهد میدانی و نظر کارشناسان منابع طبیعی،رشد گیاه در خاک جدا شده از سنگ آهن بیشتر خواهدشد.
بهتر است مشاور محترم شرکت تهیه و تولید از افراد متخصص زمین شناس و گیاه شناس و منابع طبیعی مشورت و پس از آن اظهار نظر نمایند.
متذکر میشود 15 درصد از حقوق دولتی اخذ شده از بهره برداران معادن جهت انجام عملیات کاشت گیاهان بومی و آبخیز داری در اختیار سازمان منابع طبیعی قرار میگیرد که با مراجعه به سایت وزارت صنعت ،معدن و تجارت و با یک جستجوی ساده به آن پی خواهید برد.
با توجه به تصاویر قبلی از محل معادن پلاسری خواف و عکسهای موجود ،هیچگونه درختی در منطقه نروییده و وجود نداشته و ندارد چه رسد به وجود جنگل !!!،و ظاهرا مشاور محترم شرکت تهیه و تولید حتی یکبار هم به منطقه خواف و معادن سنگان نیامده اند .
متذکر میشود عمدی برای تخریب اقتصاد منطقه و فشار بر مردم و معدنکاران خواف در این گفتار دیده میشود .و باید بدانیم که هر گونه تخریب اقتصاد معادن در منطقه خواف سبب بروز مشکلات امنیتی و بیکاری و برگشت قاچاق و جرم و جنایت و نیز مهاجرت مردم منطقه به شهرهای بزرگ خواهد شد. (22)
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۱۵:۰۳:۵۷
 
سعید صمدی
باسلام واحترام
متاسفانه رعایت مسایل زیست محیطی در اخرین اولویت قرار میگیرد اولا در منطقه خواف ما پوشش گیاهی داریم نه جنگل ریوطبعا با توجه به ضعف پوشش گیاهی در ان منطقه و سایر مناطق اهنی مانند کرمان و یزد باید با تمام وجود از این پوشش حمایت کرد که خوشبختانه در استان کرمان معادن پلاستری درحال تعطیلی هستند دوستان عزیز کجای کار هستید که حتی در سایر کشور های معدنی به دلیل الزامات زیست محیطی حتی سعی میشود معادن جدید بصورت زیر زمینی طراحی شود تا میزان خسارت به محیط زیست به حد اقل برسد۰ا (30)
۱۳۹۲-۱۰-۲۶ ۱۸:۳۴:۴۴
 
کارشناس معدن
ازاینکه اشتباه نام بردن نابودی جنگلها در مناطق پلاسری سنگ آهن سنگان خواف را تصحیح فرمودید متشکرم. سوالی که از جنابعالی دارم بشرح زیر است:
در جایی که بین کار اقتصادی در معادن و استحصال از منابع معدنی کشور و حفظ پوشش گیاهی ضعیف کویری قرار میگیریم اولویت با کدام یک باشد بهتر است ؟استحصال از معدن و ایجاد درامد بیشتر و ایجاد شغل و سرمایه گذاری و درآمد صادراتی بهتر است یا حفظ بوته زار کویری که طی دو سال قابل جایگزین شدن است؟
در کشورهای دیگر مثل برزیل که در دل جنگلهای آمازون سنگ آهن استحصال میشود پس نباید اقدام به استحصال کنندزیرا جنگلها از بین میرود . پس چرا بیش از 600000 تن سالانه سنگ آهن تولید میکنند ؟ یاکشور استرالیا و چین و ...؟
به نظر شما حفظ بوته زار کویری که حدود 50 درصد مساحت کشور را تشکیل میدهد واجب است یا استحصال از معادن که اگر امروز نشود باید فردا اتفاق بیفتد؟کدامیک به نفع مردم منطقه و کشور است؟ (37)
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۱۰-۳۰ ۱۱:۵۲:۴۰
 
همین تخریب ها و تفکرات نقطه باعث ایجاد مشکلات منطقه ای و فرامنطقه ای شده است . (3228)
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۱۴:۴۲:۲۰