مشاور تهيه و توليد در گفت‌وگو با ماين نيوز خواستار شد:

دولت از برداشت معادن پلاسري سنگ‌آهن جلوگيري كند

23 دی 1392 ساعت 7:05

مشاور شركت تهيه و توليد مواد معدني ايران با اشاره به آسيب‌هاي شديد زيست محيطي فعاليت در معادن پلاسري سنگ آهن خواستار جلوگيري دولت از فعاليت اين معادن شد.


سعيد صمدي در گفت‌و گو با خبرنگار ماين نيوز اظهار كرد: در طول هزاران سال خاك سنگ آهن از معادن سنگ ‌آهن در ارتفاعات و كوه‌ها شسته شده و با رسوب در مناطق هموار و دشت‌ها، محدوده هاي پلاسري سنگ آهن را به ضخامت حداكثر ۵۰ سانتي متر بر روي سطح خاك تشكيل داده اند.

وي با بيان اينكه براي برداشت ذخاير پلاسري سنگ‌ آهن، سطح خاك منطقه در متراژ وسيع كيلومتري كنده مي شود، خاطرنشان كرد: در اين روند تمام پوشش گياهي منطقه كه در طول صدها سال شكل گرفته همراه با خاك كنده شده و از بين مي رود.

مشاور شركت تهيه و توليد مواد معدني ايران ادامه داد: به دنبال تخريب پوشش گياهي، حيوانات بومي اين مناطق نيز كه از پوشش گياهي تغذيه مي‌كنند به مرور نابود خواهند شد.

وي افزود: به دليل همين آسيب هاي شديد زيست محيطي است كه در بيشتر كشورهاي جهان از معادن پلاسري برداشتي صورت نمي‌گيرد و پيش از اين نيز سازمان حفاظت محيط زيست از برداشت ذخاير پلاسري سنگ آهن در كرمان جلوگيري كرده است.

صمدي با بيان اينكه چندين دهه طول مي‌كشد تا آسيب‌هاي وارده به محيط زيست از ناحيه برداشت ذخاير پلاسري سنگ‌آهن ترميم شود، تصريح كرد: در مناطق فعاليت شركت‌هاي بزرگ سنگ آهني مانند گل گهر و چادرملو، زمين به اندازه يك زمين فوتبال گودبرداري شده و آثار زيست محيطي آنها منحصر به همين محدوده است اما در صورت برداشت از ذخاير پلاسري سنگ‌ آهن، زمين به وسعت هزاران زمين فوتبال تخريب مي‌شود.

وي ادامه داد: علاوه بر آن شركت هاي بزرگ سنگ‌ آهني به دليل سوددهي بالا با كاشت درخت تخريب محيط زيست را جبران مي كنند اما برداشت كنندگان از ذخاير پلاسري سنگ‌ آهن حتي يك ريال نيز براي جبران آسيب‌هاي محيط زيست پرداخت نمي‌كنند زيرا در صورت پرداخت عوارض محيط زيستي فعاليت آنها به هيچ وجه اقتصادي نخواهد بود.

مشاور شركت تهيه و توليد مواد معدني ايران خاطرنشان كرد: از نظر علمي به دليل ناچير بودن ذخيره سنگ‌آهن در مناطق داراي ذخاير پلاسري سنگ‌ آهن (ضخامت حداكثر ۵۰ سانتي‌متري سطح خاك) و عيار پايين اين ذخاير، اطلاق كلمه معدن به آنها نادرست بوده و برداشت از آنها نيز نادرست است.

به گزارش ماين نيوز،‌ پيش از اين يك كارشناس و صادركننده سنگ‌آهن از تخریب گسترده محیط زیست در منطقه سنگان خواف توسط بهره‌برداران ذخایر پلاسری سنگ‌ آهن اين منطقه خبر داده بود.

وي اظهار كرده بود: تا کسی از منطقه سنگان خواف بازدید نکند متوجه عمق فاجعه زيست محيطي در اين منطقه نخواهد شد. متاسفانه در حال حاضر درختان و جنگل منطقه نابود شده و حتی خاک آن نیز دیگر بلااستفاده شده است. اين در حالي است كه عده‌ای با درآمدهای افسانه‌ای بر منطقه حکمرانی كرده و کسی هم بر فعالیت آنها نظارت نمی‌کند.


کد مطلب: 2270

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/2270/دولت-برداشت-معادن-پلاسري-سنگ-آهن-جلوگيري-كند

ماین نیوز
  http://www.minews.ir