گروه معادن
 
خراسان‌ جنوبی، با یک میلیارد تن ذخیره معدنی
گروه معادن - معاون برنامه‌ریزی و اشتغال استاندار خراسان‌ جنوبی با بیان این‌که استان رتبه‌ی هشتم کشور را در ذخیره معادن دارد، گفت: خراسان‌جنوبی، یک ‌میلیارد تن ذخیره شناخته شده در معادن دارد.
به گزارش ماین نیوز، علی رضایی در نشست بررسی مشکلات معادن با حضور ارگان‌های دولتی و اعضای کمیسیون صنعت، معدن، عمران و خدمات فنی مهندسی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اظهار کرد: هم‌اکنون 352 معدن در استان خراسان‌جنوبی با بیش از 38 نوع ماده‌ی مختلف معدنی وجود دارد.

وی با بیان اینکه در بخش معدنی استان مبلغ 383 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است، تصریح کرد: خراسان‌جنوبی با این آمار و ارقام قطب معدنی شرق کشور است.

معاون برنامه‌ریزی و اشتغال استاندار خراسان‌جنوبی افزود: همه‌ی دستگاه‌های اجرایی باید برای برطرف کردن مشکلات معادن استان تلاش کنند تا شاهد خروجی مطلوب در استان باشیم.

رضایی ادامه داد: برای برطرف کردن مشکلات معادن باید هر چه سریع‌تر نسبت به ایجاد صنف معدن‌کاران اقدام کرد.

«علیرضا جمیع» مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان‌جنوبی نیز هدف از تشکیل این جلسات را بیان مشکلات واحدهای معدنی استان دانست و اظهار امیدواری کرد اعضای بخش خصوصی مشکلاتی که در سطح استان قابل پیگیری است را در این جلسات مطرح کنند تا به آنها رسیدگی شود.

جمیع افزود: اتاق بازرگانی مشکلات بخش خصوصی را به دستگاه اجرایی و مسئولان استان منعکس می‌کند تا بتوانیم برخی مصوبات استانی را در استان به کمک ارگان‌های دولتی برطرف کنیم.

وی اظهار کرد: خراسان‌جنوبی با 9 درصد اشتغال معدنی کشور بوده که این امر نشان‌دهنده‌ی ظرفیت زیاد استان است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان‌جنوبی تصریح کرد: تسهیلات صندوق ذخیره‌ی ارزی توسعه‌ی ملی بخش ریالی ابلاغ شده است و صنعت‌گران و معدن‌کاران می‌توانند برای دریافت تسهیلات بطور مستقیم به بانک عامل مراجعه کنند.

«محمد جوانشیر» معاون سازمان نظام مهندسی خراسان‌جنوبی نیز گفت: ذخائر اثبات شده‌ی زغال‌سنگ کشور 1.8 میلیارد تن است که با میزان استخراج سالانه 2 میلیون تن تا 900 سال دیگر می‌توانیم استخراج زغال‌سنگ داشته باشیم.

جوانشیر اظهار کرد: معادن زغال‌سنگ طبس ظرفیت‌های استان هستند و جای کار زیادی دارند، باید قدر این نعمت طبیعی و خدادادی را بدانیم و از آن استفاده کنیم.

وی یادآور شد: غیرمنطقی بودن هزینه‌های صرف اکتشاف معادن و زیاد بودن نرخ حقوقی دولتی از مشکلات این بخش است.

«محمد سنجری» مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان‌جنوبی نیز در این جلسه گفت: معادن یکی از ارکان اصلی اقتصادی کشور است و با زیرساخت نسبی که در استان فراهم شده باید توجه ویژه‌ای به این بخش شود.

وی افزود: سرمایه‌گذاران و مدیران دولتی باید ریسک‌پذیر باشند و فرهنگ توجه به کارآفرین، معدن‌کار و هر کسی که در این استان سرمایه‌گذاری می‌کند باید گسترش یابد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه برای برطرف کردن مشکلات معادن وجود یک تشکل قوی ضروریست، افزود: آمادگی ایجاد انجمن صنفی در دو بخش کارفرمایی و کارگری وجود دارد.

سنجری اظهار کرد: طرح کارورزی در بسته‌ی سیاسی اجرایی دولت مصوب شورای عالی کار در نظر گرفته شده است و منتظر تأمین منابع و ابلاغ آن هستیم.

«محمدمهدی حسینی» معاون حمل و نقل و پایانه‌های خراسان‌جنوبی نیز گفت: معدنکاران باید برای حمل تولیدات خود با شرکت حمل و نقل قرارداد منعقد کنند، چون قرارداد حمل براساس نرخی بوده که در سیستم جاری ثبت است.

حسینی از ورود ناوگان کمتر از سه سال (ناوگان اروپایی) خبر داد و گفت: مشکلات حمل و نقل استان با راه‌اندازی این ناوگان برطرف می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بدنبال این هستیم که شرکت‌های حمل و نقل مالک ناوگان حمل و نقل شوند و با پرداخت تسهیلات کم‌بهره به شرکت‌های حمل و نقل برای ایجاد ناوگان جدید اقدام کنند.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۴۷
کد مطلب: 9740