گروه معادن
 
میرشکار عنوان کرد:
سیستان و بلوچستان بر روی کمربند فلزات معدنی جهان قرار دارد
گروه معادن - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان اظهار داشت: سیستان و بلوچستان بر روی کمربندی فلزات معدنی جهان که از اروپای شرقی تا کشور پاکستان ادامه دارد قرار گرفته است و فرصتی طلایی برای رشد و شکوفایی در اختیار دارد.
به گزارش ماين نيوز، نادر میرشکار در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: وجود مواد معدنی متنوع از جمله کرومیت، مس، منگنز، آهن، طلا، تیتانیوم و کانی‌های فلزی نظیر تالک، منیزیت، آنتیموان، نیکل، کائولن، سیلیس و سنگ‌های ساختمانی به ویژه گرانیت از جمله منابغ غنی و موجود در این استان است که استخراج و فراوری آنها نقش بسزایی در توسعه و رشد اقتصادی استان خواهد داشت.

وی با بیان اینکه وجود معادن غنی و متنوع معدنی امکان توسعه فعالیت‌های معدنی بسیار قابل توجهی را در پیش روی این استان قرار داده است افزود: در حال حاضر به منظور بهره برداری از این سرمایه عظیم و نهفته کار مطالعه و اکتشاف 45 هزار کیلومتر مربع از اراضی استان با همکاری شرکت "ایمدرو "در حال انجام است.

وی با اشاره به روند رو به رشد فعالیت‌های معدنی نسبت به سال‌های گذشته اظهار داشت: میانگین تعداد گواهی های کشف طی 30 سال گذشته و تا سال 87 حدود 8.2 فقره و میانگین ذخایر کشف شده طی این مدت 5.19 میلیون تن بوده است در حالی که طی 5 سال اخیر میانگین گواهی کشف صادره 21 فقره و میانگین ذخیره کشف شده طی این سال‌ها به 83 میلیون تن رسیده است.

میرشکار افزود: در طی 5 سال گذشته از نظر میانگین تعداد گواهی کشف 600 درصد و از نظر میانگین ذخایر کشف شده معادل 300 درصد نسبت به 30 سال قبل رشد داشته است.

رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت سیستان و بلوچستان ادامه داد: در بخش ذخایر فلزی نیز تا پایان سال 87 کمتر از 20 میلیون تن شناسایی شده که این میزان در حال حاضر بالغ بر 250 میلیون تن رسیده است و حاکی از 1100 درصد رشد است.

وی اذعان داشت: به دلیل عدم کشف ذخایر فلزی قابل توجه در سال‌های 87 و قبل از آن امکان برنامه‌ریزی برای احداث کارخانه‌های فرآوری نیز میسر نبود و از این بابت سرمایه‌گذاری قابل توجهی صورت نگرفت در حالی که با کشف ذخایر جدید شامل مس به میزان 20 میلیون تن، آهن به میزان 200 میلیون تن، نیکل به میزان 8 میلیون تن، تیتانیوم به میزان 20 میلیون تن، طلا به مقدار 10 میلیون تن و سایر ذخایر محدود متعدد زمینه سرمایه‌گذاری بسیاری برای فرآوری مواد معدنی در استان فرآهم شده است.

وی گفت: در این راستا در حال حاضر در بخش معدن اقداماتی از قبیل تجهیز معدن و کارخانه فرآوری مس چهل کوره، احداث کارخانه فرآوری آنتیموان در سفید آبه، احداث کارخانه فرآوری طلا در بزمان و احداث کارخانه فرآوری تیتانیوم در فنوج در حال انجام است.

میرشکار بیان داشت: وجود ذخایر غنی و روند رو به رشد فعالیت‌های معدنی در استان نسبت به سال‌های گذشته حاکی از آن است که این بخش به تنهایی می تواند به عنوان محور توسعه استان مورد توجه و بهره برداری قرار گیرد و به برجستگی نقش ملی استان در عرصه کشور و جهانی کمک کند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۵۴
کد مطلب: 10856