گروه معادن
 
شکوری:
ضرورت حذف حق انتفاع معادن
انتقاد از خرید هواپیماهای جدید عجیب است/ضرر رقابت منفی در بازارهای صادراتی
گروه معادن - عضو هیات مدیره خانه معدن حذف حق انتفاع معادن را به نفع توسعه این بخش دانست.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، بهرام شکوری در نشستی خبری به دستاوردهای سفر اخیر رییس جمهوری به ایتالیا و فرانسه پرداخت که مهمترین محورهای اظهارات وی به شرح زیرند:

- سفر اخیر رئیس جمهوری و هیات همراه به اروپا فصل جدیدی را در روابط خارجی کشور با دنیا ایجاد کرد.

- اراده کشور در قراردادهای خارجی صرفا خرید محصول نیست، بلکه خرید تکنولوژی، کار مشترک و تشکیل سرمایه گذاری مشترک و جوینت ونچر است.

- عدم توسعه ما نبود ناشی از ضعف زیرساختها و نداشتن نگاه صادراتی است. به دلیل نداشتن نگاه صادراتی در صنعتی مانند خودروسازی پیشرفت نکرده ایم.

- تفاهم نامه اکتشافی بین ایران و فرانسه که در جریان سفر رئیس جمهوری امضا شد، قدم اساسی برای توسعه بخش مغفول مانده اکتشاف کشور محسوب می شود. فرانسه در حوزه اکتشاف در دنیا سرامد است.

- حتی لازم نیست در برخی حوزه ها سرمایه خارجی جذب کنیم، بلکه اگر بتوانیم از تجربیات شرکتهای خارجی برای بازاریابی و برندسازی محصولات ایرانی استفاده کنیم، برنده خواهیم شد. راهی که ترکیه نیز رفته است. ترکیه از نظر تنوع و میزان ذخایر سنگ در وضعیت پایین تری نسبت به ما قرار دارد اما همین کشور توانسته طی 16 سال اخیر تولید سنگ خود را از 900 هزار تن به 11.5 میلیون تن برساند این در حالیست که تولید سنگ ایران در همین مدت از 2.5 به 14.5 میلیون تن رسید، یعنی آنها تولید خود را 12 برابر کردند اما تولید ما 6 برابر شد. از سوی دیگر ترکیه سال قبل 83 درصد سنگ تولیدی خود را صادر کرده و 2.2 میلیارد دلار درآمد کسب کرد در حالی که سهم صادرات از سنگ تولیدی ما در سال قبل تنها 7 درصد و ارزش آن فقط 175 میلیون دلار بود.

- اگر ناوگان حمل و نقل هوایی کشور نوسازی شود، مگر بد است؟! همه مردم و جامعه از این موضوع نفع خواهند برد و به نظر من برخی اعتراضات به این موضوع و خرید هواپیماهای جدید از فرانسه بی جاست. در حوزه حمل و نقل هوایی متاسفانه دبی جای ما را در منطقه گرفته است در حالی که ما موقعیت بهتری داریم. توسعه فرودگاهها باعث اشتغالزایی و رشد اقتصادی کشور می شود.

- حق انتفاع معادن هزینه ای است که باید صرف توسعه معادن کشور به ویژه معادن بزرگ چادرملو و گل گهر شود و دریافت آن از سوی دولت معنی ندارد.

- رقابت منفی در بازارهای صادراتی اقدامی احمقانه است که در هیچ کجای دنیا انجام نمی شود. باید کنسرسیوم ها و هلدینگ های صادراتی برای حل مشکل رقابت منفی در بازارهای صادراتی تشکیل شوند.

- تعیین دستوری قیمت گندله از سوی دولت به نفع یک بخش و به ضرر بخش دیگر نادرست است و چنین سیاستهایی نباید عملیاتی شوند.

گزارش از محمدجواد به‌آبادی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۳
کد مطلب: 30546