گروه معادن
 
مرزهای شرقی در اولویت برنامه‌های ایمیدرو
گروه معادن - درحال‌حاضر در بسیاری از کشورهای صنعتی و پیشرفته جهان شاهد سرمایه‌گذاری‌های کلان در معادن و صنایع معدنی هستیم چراکه این بخش به اعتقاد بسیاری از کارشناسان رشد و توسعه اقتصاد ملی را به همراه دارد و در صورتی که توجه لازم به این بخش شود، علاوه بر ایجاد شرایط صنعتی شدن باعث رونق کشور نیز خواهد شد.
 
به گزارش ماین نیوز، هم‌اکنون بسیاری از کشورهای صنعتی و قدرتمند در فعالیت‌های معدنی از اکتشاف گرفته تا تولید محصول نهایی و فرآوری و آماده‌سازی مواد معدنی سرمایه‌گذاری‌های کلانی را انجام داده و توانسته‌اند با صادر کردن موادمعدنی و همچنین فناوری و دانش فنی این حوزه به دیگر کشورها به سود برسند. در واقع توسعه معادن و صنایع معدنی را می‌توان پلی به سوی رشد و توسعه اقتصاد معدنی دانست.

توسعه معدن و صنایع معدنی

با توجه به ذخایر و محدوده‌های معدنی فراوانی که در کشور وجود دارد در چند سال گذشته فعالیت‌های بسیاری در حوزه معدن و صنایع معدنی انجام شده است. سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران که به عنوان یک سازمان مادرتخصصی در حوزه معدن و صنایع معدنی شناخته می‌شود تلاش‌های بسیاری در این بخش‌ها انجام داده و باعث رشد چشمگیر حوزه معدن و صنایع معدنی شده است. جذب سرمایه‌گذار و تشویق افراد برای ورود به این بخش از جمله موارد مهمی است که در صورت تحقق به توسعه معادن و صنایع معدنی کمک خواهد کرد.

گفتنی است که محدوده‌های معدنی شرق کشور ذخایر معدنی فراوانی را در خود جای داده و در صورتی که برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از این ذخایر را داشته باشیم این موضوع علاوه بر افزایش میزان ذخایر معدنی کشور باعث رشد و توسعه منطقه خواهد شد.

معاون طرح‌های توسعه معدن و صنایع معدنی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) درباره فعالیت این سازمان در زمینه طرح‌های توسعه‌ای در بخش معدن و صنایع معدنی اظهار کرد: حذف گلوگاه‌ها یا همان تنگناهای موجود در بخش معدن و صنایع معدنی که باعث کاهش میزان بهره‌وری می‌شود، ازجمله مواردی است که برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی باید مورد توجه قرار گیرد چراکه توسعه در مرحله نخست شامل زیرساخت‌ها و بعد از آن اکتشافات معدنی، معدنکاری و استخراج مواد معدنی، فرآوری مواد معدنی، تولید کنسانتره و در نهایت تولید شمش و محصولات پایین‌دستی شمش در صنایع فلزی است.

جمشید ملارحمان معتقد است که مهم‌ترین پیش نیاز برای توسعه بخش معدن و حذف تنگناهای معدن و صنایع معدنی زیرساخت‌های مورد نیاز و بعد از آن اکتشافات معدنی است چراکه محور اصلی توسعه برای رفع گلوگاه‌ها در حوزه معدن و صنایع معدنی مربوط به اکتشافات معدنی است و به همین دلیل اقداماتی از سوی سازمان ایمیدرو برای توسعه در این بخش انجام شده و می‌توان گفت در تمامی محورها فعالیت‌هایی همچون اکتشافات ناحیه‌ای، عمومی، مقدماتی، نیمه تفصیلی، تفصیلی و در نهایت تکمیلی انجام شده و آنها را در تمامی جهات به شکل کامل در برنامه‌های خود قرار داده و درحال اجرای آن است.

شرایط ویژه زمین‌شناسی شرق کشور

ملارحمان افزود: یکی از نکات مهمی که می‌توان به آن اشاره کرد این است که فعالیت‌های اکتشافی در نقاط مختلف کشور در راس برنامه‌ها قرار گرفته که از مهم‌ترین آنها می‌توان به تمرکز و انجام فعالیت‌های اکتشافی در نیمه شرقی کشور اشاره کرد. البته لازم به یادآوری است اجرای فعالیت‌های اکتشافی در مناطق کمتر توسعه یافته از جمله مواردی است که در اولویت برنامه‌های سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی کشور قرار گرفته است.

ملارحمان به دلایل دیگری که موجب شده تا تمرکز بیشتری روی نیمه شرقی کشور باشد، اشاره کرد و گفت: بالا بودن ظرفیت مواد معدنی و ذخایر موجود در نیمه شرقی کشور نسبت به دیگر نقاط ایران یکی از مهم‌ترین دلایلی است که باعث شده شاهد فعالیت‌های گسترده اکتشافی در این بخش باشیم. از طرفی شرایط زمین‌شناختی و متالوژنی این منطقه از دیگر مواردی است که می‌توان به آن اشاره کرد.

معاون طرح‌های توسعه معدن و صنایع معدنی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی در ادامه اظهار کرد: یکی از پروژه‌های اکتشافی اصلی سازمان ایمیدرو مربوط به مرزهای شرقی کشور است به این ترتیب که کل مرزهای شرقی کشور را تا عمق ۲۰ کیلومتری مورد اکتشاف قرار داده است. بدون شک در صورتی که مرزهای شرقی کشور به سرعت مورد اکتشاف قرار گیرد و با کشف ذخایر بزرگ معدنی، معادن بزرگی در این منطقه راه‌اندازی شده و به بهره‌برداری برسند باعث اشتغالزایی در این بخش خواهد شد و توسعه اجتماعی و بالا بردن سطح امنیت اجتماعی در این مناطق را به همراه خواهد داشت. در واقع این یکی از افتخارات دولت تدبیر و امید است که به صورت عملی محور و تمرکز توسعه به‌ویژه در بخش اکتشاف و صنایع معدنی را از مناطق محروم آغاز کرده تا به رشد و توسعه این مناطق یاری برساند.

علاوه بر مرزهای شرقی کشور در سایر مناطق حدود ۲۰۰هزار کیلومتر محدوده اکتشافی را آغاز کرده که حدود ۸۰ هزار کیلومتر آن در استان سیستان و بلوچستان انجام شده است. وی معتقد است که توسعه فعالیت‌های معدنی در مناطق محروم کشور می‌تواند پیامدهای مثبتی برای این حوزه داشته باشد به این ترتیب که علاوه بر رونق اقتصادی منطقه باعث رشد و توسعه اقتصادی کشور نیز خواهد شد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۴
کد مطلب: 25110
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت