گروه معادن
 
فرار معدنکاران مازندران!
گروه معادن - معادن در مازندران بخشی از ظرفیت اشتغال این استان محسوب می شوند اما فضای فرهنگی برای توسعه معادن در مازندران از ضرورتی است که بی توجهی به آن این فرصت را با چالش مواجه می کند.
به گزارش ماين نيوز، بعد از ظهر امروز جلسه کمیته تخصصی شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی مازندران با معدن کاران مازندران برگزار شد هر چند معدت کاران مازندران از برگزاری دیرهنگام این جلسات در استان گلایه داشتند.

عضو هیئت مدیره انجمن معدن استان مازندران در این جلسه با اشاره به اینکه فضای فرهنگی برای توسعه معادن در مازندران باید ایجاد شود و میزان مجوز برای ایجاد معادن نیاز به چهار هکتار زمین است، افزود: در معادن رانشی استان افزایش عرصه ایجاد شود.

یدالله عبدی با اشاره به اینکه در پلیس راه های استان برای حمل و نقل بار معدنی دچار مشکل هستیم و معارضان محلی برخی مواقع مشکل جدی ایجاد می کنند، ادامه داد: جلوگیری از فروش مواد معدنی در استان مازندران و استفاده از ظرفیت برای توسعه اشتغال در استان از مواردی است که باید به آن توجه کرد.

وی با اینکه به مشکلاتی که با محیط زیست در استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: در حوزه قوانین محیط زیستی نیاز به بازنگری داریم.

قوانین معدنی نیاز به بازنگری دارد

مصطفی نائیجی عضو انجمن معدن مازندران مسائل معادن باید به صورت جدی تر بازنگری شود، گفت: ماه ها تلاش برای رفع مشکل معدن پیگیری کردیم و جلسات معادن در استان به صورت جدی پیگیری نمی شود.

وی در ادامه با اشاره به مشکلاتی که برای دریافت سند معادن در استان وجود دارد، بیان داشت: برای دریافت مجوز معادن با منابع طبیعی مشکلات جدی داریم و این ارگان به بهانه حفظ جنگل در صورتی که در برخی از عرصه های معدنی جنگلی وجود ندارد.

فرار معدنکاران مازندران

محمدرضا باطنی عضو انجمن معدن مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلاتی که برای معدن کاران وجود دارد احتمال فرار معدن کاران مازندران از فعالیت در این عرصه وجود دارد.

نگاه به بخش معدن باید تغییر کند، این نعمت خدادادی در اختیار مازندران است، معادن شن و ماسه فراوانی در استان وجود دارد که با تغییر نگاه در استان بسیاری از مشکلات اشتغال و قیمت این ماده معدنی در کشور کاهش پیدا می کند.

باطنی اضافه کرد: با تغییر نگاه در حوزه معادن استان نیاز به درآمد گردشگری و برخی درآمدهای دیگر ندارد.

این مسئول خاطرنشان کرد: برای حفظ منابع طبیعی به معدن کاران راهکار بازسازی معادن داده شود و معدن کاران از عملکرد سازمان صنعت معدن ناراضی هستند.

عضو انجمن معدن مازندران برخی از تغییر و تحولات نامناسب در حوزه معدن به فعالیت بخش معادن ضربه وارد کرد، ادامه داد: سلیقه ها از مدیریتی ادارات حذف شود بسیاری از مشکلات معدنی در استان رفع می شود و به بخش معدن توجه شود.

لزوم نزدیکی افکار مدیران دولتی و معدنی

حسین اسماعیل زاده عضو هیئت مدیره انجمن معدن مازندران در ادامه گفت: برای توسعه معدن در استان زمینه نزدیک شدن افکار تولید کنندگان و مدیران در این بخش نیاز است.

وی با اعلام اینکه جلسات معادن باید به صورت کارشناسانه‎تر برگزار شود، افزود: برای رسیدن به نقطه مطلوب باید به جزئیات مشکلات معدن پرداخته شود.

این مسئول یادآور شد: برخی از مشکلات معدن در استان نیاز به رایزنی فرا استانی دارد که در این حوزه مسئولان استانی به کمک معدن کاران بیایند.

دبیر انجمن شن و ماسه آمل با اشاره به مشکلاتی که در تردد محور هزار وجود دارد، افزود: محدودیت تردد در این محور مشکلاتی جدی برای فعالان این بخش ایجاد می کند.

اسماعیل زاده ادامه داد: جدای از مشکلاتی که برای تولید کنندگان این بخش در روز ایجاد می شود در شب هم برای تردد دچار مشکل هستیم.

این مسئول در ادامه عدم نظارت بر تولید شن و ماسه در استان را یکی از مشکلات جدی عنوان کرد و گفت: بسیاری از شن و ماسه تولید در استان استاندارد نیست.

نیازی به احداث معادن جدید در مازندران نیست

رئیس کمیته شن و ماسه مازندران در ادامه خاطرنشان کرد: 75 معدن کوهی فعال در استان وجود دارد 2 هزار و 444 مورد معدن غیرمجاز در استان فعال است.

عبدالرضا سرمستی بیان داشت: در بحث تولید مسائل کوهی اشباع هستیم و اگر برداشت از رودخانه و زمین کشاورزی کاهش شود معادن کوهی نیاز استان را تامین می کند.

این مسئول تاکید کرد: برای حفظ محیط زیست نیاز است به مسائل معدن جدی تر پرداخته شود.

محمد یوسف نژاد معاون معدن، سازمان صنعت معدن و تجارت مازندران اظهار داشت: مکاتبات ما در حوزه معدن به دلیل برخی مشکلات کاهش پیدا کرد.

وی بیان داشت: زمانی به سمت رفع مشکلات می توانیم گام برداریم که قوانین معدنی در استان قابلیت اجرایی داشته باشد.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با اشاره به برداشت های غیرمجازی که در معادن استان انجام می شود، افزود: مسئولان استانی و دادستانی در این زمینه حساسیت های زیادی دارند.

وی بیان داشت: اصلاحات در برداشت معادن استان مازندران از سال 94 به صورت جدی تر پیگیری می شود و در سال جاری به بهره بردارانی که از قبل مجوز داده شد برداشت با حفظ اصول محیط زیست انجام شود.

یوسف نژاد با بیان اینکه معدن دار مالک نیست، افزود: برای سلب اختیار معدن از معدن کاران قوانین و مقرارتی وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: دلیل پیشرفت برخی از استان ها دلیل قانونی دارد که در استان ما کمتر اجرا شد و برای اجرای کردن این مصوبه بررسی زمینه ایجاد معادن را افزایش دهیم.

این مسئول با اعلام اینکه مجوز برای ایجاد معدن در زمین کشاورزی صادر نمی شود، افزود: اگر مواردی وجود دارد نیاز به بررسی دارد و باید فضای رقابتی در استان در حوزه معادن ایجاد شود.

اسماعیل مختارپور کارشناس اداره کل منابع طبیعی مازندران نیز در این مورد اظهار داشت: بسیاری از معدن کاران نقطه نظرات خویش را به خوبی مطرح نمی کنند، بسیاری مشکل معدنی برای شن و ماسه وجود ندارد، نیاز به افزایش تولید شن و ماسه وجود ندارد.

این مسئول ادامه داد: بسیاری از معدن کاران بالای 10 هکتار زمین دارند، معدن کاران فقط مشکلات خویش را مطرح نکنند، مشکلات شخصی در جلسه مطرح نشود.

وی اضافه کرد: سایر معادن فعال شود، فعالیت معدنی فقط منوط به تولید شن و ماسه نشود ولی اگر در جنگل معدن ماده معدنی وجود داد که برای کشور موثر باشد مسئولان همکاری می کنند.

مختارپور بیان داشت: جنگلدار برای حفظ جنگل وظیفه قانونی دارد، اگر اشکلاتی در این بخش وجود دارد قابل بررسی است، در بسیار موارد کمک شد.

وی با اعلام اینکه برخی از قوانین معدنی در استان مازندران قابل اجرایی نیست، افزود: زمینه فعالیت ماده معدنی جدید در استان با حفظ تامین نیازمندی های استان حمایت می شود.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۲۲
کد مطلب: 17445
 
مرجع : خبرگزاری فارس