گروه معادن سنگ و مصالح ساختمانی
 
یک مقام مسئول:
تکمیل حلقه نظارت براستانداردسازی مصالح با حضور متولیان ساخت وساز
گروه معادن >سنگ و مصالح ساختمانی - مدیرکل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غیرفلزی سازمان ملی استاندارد، با تاکید بر اهمیت شناخت و استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد در مرحله مصرف، گفت: تکمیل حلقه نظارت براستانداردسازی مصالح ساختمانی ،حضور فعال متولیان بخش ساخت و ساز کشور را می طلبد.
 
به گزارش ماین نیوز، غلامرضا امینی افزود: چنانچه دست اندرکاران بخش ساختمان در این مقوله وارد نشوند، اقدامات تولیدکنندگان و سازمانهای نظارتی بی نتیجه خواهد ماند.

وی با اشاره به نقش حیاتی کیفیت مصالح ساختمانی در تولید بنای پایدار و ایمن اظهار داشت: آیین نامه نظارت بر استانداردهای اجباری در مراحل تولید، توزیع و مصرف مصالح ساختمانی در سال 1384 تصویب و ابلاغ شد که هدف از آن ساماندهی تولید، توزیع و مصرف مصالح ساختمانی با کیفیت است .

امینی گفت : براساس این آیین نامه سازمان ملی استاندارد، مرکز تحقیقات راه و شهرسازی ، سازمان نظام مهندسی ساختمان ، وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی ، کشور و سایر مراجع صدور پروانه تولید مکلف به همکاری در جهت اجرای مفاد این تصویب نامه هستند.

این مقام مسئول در حوزه استاندارد با بیان اینکه ،اکنون بیش از 70 فرآورده اصلی ساختمان از جمله سیمان، تیرآهن، میلگرد، سنگدانه، بتن آماده، تیرچه، بلوکهای سقفی و دیواری، آجر، شیشه، عایق های رطوبتی، کاشی و سرامیک تحت پوشش استاندارد قرار دارند، گفت: مصالح ساختمانی استاندارد، با ضرایب پوشش مختلف از 5 تا 100درصد مشمول آیین نامه استاندارد است و آمار پروانه های کاربرد علامت استاندارد مصالح نیز تایید کننده این مطلب است.

امینی ادامه داد: مسئله اصلی کیفیت و دوام ساختمانها، استفاده از مصالح استاندارد است که به تقاضا برای مصرف مصالح استاندارد مربوط می شود و علاوه بر تولید، این موضوع تحت تأثیر عواملی نظیر فرهنگ، نظارت بر مصرف و توزیع توسط دستگاه های ذیربط و روشهای قانونی و اجرایی مرتبط با آن است.

این مقام مسئول اضافه کرد: علاوه بر تعدد مراکز صدور مجوز، نبود آمارهای دقیق واحدها و تولیدات صنعتی کشور و سایر شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی حاکم بر فضای تولید موجب به چالش کشیده شدن مصالح ساختمانی شده است.

امینی افزود:قوانین موجود تاکید بر ورود سازمان ملی استاندارد درارتباط با اجرای استاندارد های اجباری در حوزه های تولید، تمرکز، توزیع و فروش فرآورده های مشمول مقررات را دارد و این سازمان در مرحله مصرف کالا نمی تواند نظارت داشته باشد.

وی ،دستورالعمل ماده 8 آیین نامه نظارت بر استانداردهای اجباری مصالح ساختمانی را یادآور شد و گفت: براساس این دستورالعمل سازمان مسکن و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان استانها به طور مستقیم مسئولیت این دستورالعمل را برعهده دارند و براساس آن سازمان نظام مهندسی ساختمان باید کنترلهای لازم را برای تضمین استفاده از فراورده های ساختمانی استاندارد و مصرف درست آنها طبق مقررات ملی مربوط به عمل آورد.

امینی اظهار داشت: کیفیت کالا در بازار مصرف متأثر از عوامل متعددی همچون تولیدات سنتی، تولید در محل مصرف، کالاهای وارداتی قاچاق و غیره از جمله مبادی ورود کالا به بازار مصرف است ضمن اینکه آیین نامه های کار، ضوابط نگهداری و حمل کالاها نیز از عوامل موثر بر کیفیت بعد از تولید محسوب می شوند .

به گفته وی ،کنترل کلیه این عوامل خارج از اختیارات این سازمان است، با این حال سازمان ملی استاندارد پیوسته بر پوشش نظارت خود بربخش تولید و واردات افزوده و با تلاش برای رفع موانع باقی مانده به اجرای وظایف قانونی خود ادامه خواهد داد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۵۵
کد مطلب: 15309
 
مرجع : ایرنا