گروه اكتشاف و زمين شناسي
 
/گزارش ماین نیوز از عملکرد معدنی اردبیل/
مطالعه ۵ زون اکتشافی اردبیل در انتظار تامین اعتبار
گروه اكتشاف و زمين شناسي - معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل از صدور 170 پروانه بهره برداری در این استان خبر داد که از این تعداد 70 معدن فعال و مابقی غیرفعال هستند.
ابراهیم آقازاده در گفت وگو با خبرنگار ماین نیوز اظهار کرد: در حال حاضر بخش عمده ای از معادن استان اردبیل به مصالح ساختمانی اختصاص یافته است.

وی میزان تولید محصولات معدنی این استان در سال گذشته را 5 میلیون تن اعلام کرد.

آقازاده با اشاره به عدم صادرات محصولات معدنی در سال گذشته افزود: این موضوع تنها به دو دلیل اتفاق افتاد. یکی از دلایل این است که نزدیک به 80 درصد معادن استان مربوط به مصالح ساختمانی هستند که بیشتر صرف تامین نیازها استان و شهرستانهای اطراف می شود. همچنین این مصالح از لحاظ کیفیتی قابلیت صادرات را ندارد اما از سوی دیگر سال گذشته به دلیل برخی مسائل اقتصادی موجود در کشور استان ترجیح داد صادراتی در بخش محصولات معدنی نداشته باشد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل درباره اکتشافات جدید در این سازمان اظهار کرد: در سال گذشته 40 مورد پروانه اکتشاف صادر و مطالعات زیادی در بخش اکتشاف صورت گرفت.

آقازاده با اشاره به معادن مرمریت نمین که ارزشمندترین معدن این استان است، افزود: این منطقه با داشتن 3 معدن نزدیک به 2.5 میلیون تن ذخیره معدنی را در خود جای داده که از لحاظ میزان ذخیره جزء معادن باارزش استان محسوب می شود.

وی درباره برنامه های بخش معدن این سازمان تصریح کرد: برنامه های سازمان در سال جاری در بخشهای مختلفی اجرا می شود. در بخش شهرستانی برای 10 شهرستان برنامه های اکتشافی برنامه ریزی شده که اعتبارات آن از استان تامین می شود. همچنین برنامه ای دیگر در بخش فراخوان در دست اجرا است که در آن از 12 مهندس مشاور برتر خواسته شده تا شرح خدمات اکتشافی خود را تا 10 تیر ماه به سازمان ارسال و پس از آن طرح منتخب از سوی سازمان با مشاور منتخب در بخش اکتشاف انجام شود.

آقازاده افزود: همچنین برنامه دیگری در بخش اکتشاف که شامل 5 منطقه می شود، در دستور کار قرار گرفته است. در این طرح 5 منطقه معدنی از جمله برنامه اکتشاف عناصر پلی متال مشکین شهر (زون ارسباران)، برنامه اکتشاف عناصر فلزی خلخال (زون طارم- زنجان)، برنامه اکتشاف عناصر غیر فلزی (زون تالش) و برنامه اکتشاف طلا در زون های آلونیتی استان مورد مطالعه قرار گرفته اند که در صورت تامین اعتبار هرچه سریعتر اجرا می شوند.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۵۴
کد مطلب: 9634