گروه معادن
 
مدیر گروه فرآوری مواد معدنی دانشگاه تربیت مدرس:
توانمندی علمی ایران در معدن در سطح جهانی است
گروه معادن - مدیرگروه فرآوری مواد معدنی دانشگاه تربیت مدرس معتقد است: جمهوری اسلامی ایران در بخش معدن از نظر فرآوری مواد در بعد علمی و دانشگاهی تا حد زیادی نزدیک به جایگاه جهانی است.
به گزارش ماین نیوز، محمدرضا خالصی اظهار داشت: کشورمان از بعد ساخت صنعتی، طراحی، راه‌اندازی واحدهای این بخش، بهینه سازی و نظارت با سطح جهانی فاصله دارد و برای کاستن از این وضعیت باید تلاش شود.

وی افزود: حجم فعالیتهای تحقیقی و پژوهشی در حوزه صنعت با آنچه که نیاز است، فاصله دارد و باید نسبت به برطرف سازی این فاصله‌ها اقدام کرد.

وی تصریح کرد: معرفی پروژه‌ها و فرصتهای قابل سرمایه‌گذاری شرکتهای خصوصی و سازمانهای دولتی در حوزه معدن و صنایع معدنی به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، گامی در جهت رونق بخشیدن به فعالیتهای بخش معادن و صنایع معدنی محسوب می شود.

خالصی اضافه کرد: فاصله میان صنعت و دانشگاه در زمینه فرآوری مواد معدنی را نمی توان به شکل دستوری برطرف کرد، در عین حال در هر دو بخش نارسایی هایی وجود دارد.

به اعتقاد عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، صنایع کشور مشخصه رقابتی ندارد و کمال بهره وری در آن رعایت نمی شود.

وی یادآور شد: امروز صنعت کشور برای برطرف ساختن نیازهای خود به دانشگاه مراجعه نمی کند و یا به میزان محدودی در این عرصه وارد می شوند، درحالی که با رشد شتابان در عرصه های مختلف، به بهره گیری از توان دانشگاه نیاز داریم.

خالصی گرایش به خام فروشی در بخش صنعت و معدن کشور را ناشی از ضعف در بهره گیری از فناوریهای نوین دانست و گفت: این شرایط موجب می شود که کشورهای صنعتی از بالاترین ارزش افزوده مواد معدنی خام صادراتی ایران، بهره گیری کنند.

ذخایر معدنی اکتشافی ایران به عنوان یکی از 10 کشور شاخص معدنی جهان، بالغ بر 57 میلیارد تن برآورد شده که از این رقم حدود 37 میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است.

سال گذشته از مجموع پنج هزار و 400 معدن فعال کشور 420 میلیون تن مواد معدنی استخراج شد.

انتظار می رود تا پایان برنامه پنجم توسعه کشور (1394) مجموع مواد معدنی استخراجی کشور به 570 میلیون تن برسد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۹ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۰۴
کد مطلب: 14542
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا