گروه اكتشاف و زمين شناسي
 
توسط سازمان زمین شناسی آمریکا
نقشه‌برداری معدنی پیشرفته افغانستان کامل شد
گروه اكتشاف و زمين شناسي - سازمان زمین شناسی آمریکا نقشه‌برداری معدنی پیشرفته از خاک افغانستان را کامل کرد.
به گزارش ماین نیوز، براساس این نقشه برداری که با استفاده از فناوری شعاع، نقشه هایش به گونه دقیق عکس برداری شده است، مکان منابع هیدروکربنی شامل نفت خام و گاز طبیعی و همچنین مواد معدنی مانند مس، طلا، لیتیوم، آهن و نقره افغانستان نشان داده خواهد شد.

این نقشه‌ها با استفاده از فناوری به نام تصویربرداری هایپراسپکترال تهیه شده اند و شرکتهای معدنی می‌توانند از اطلاعات به دست آورده برای ارزیابی فرصتها در بخش معدنی و گاز افغانستان استفاده کنند.

مقامات وزارت صنایع و معادن کشور نیز در این باره اعلام کردند که اقدام سازمان زمین شناسی آمریکا که در نوع خود، نخستین در جهان بوده است، یک میلیارد دلار درآمد تا سال 2020 به همراه خواهد داشت.

در این شکی نیست که کشور ما از سالهای گذشته بدین سو همه ساله بزرگترین سرمایه را بر اثر استخراج غیر قانونی و قاچاق مواد خام شماری از معادنش را از دست می دهد و این روند رو به افزایش است.

براساس تحقيقاتی که در مورد ارزش معادن افغانستان كه به شكل مشترك از سوي اداره زمين شناسي و وزارت دفاع آمريكا به درخواست دولت افغانستان صورت گرفت، ارزش معادن موجود به سه هزار ميليارد دلار مي رسد.

اما سال گذشته که آمریکا برای اولین بار ارزش این معادن را اعلام کرد، گفت: ارزش این معادن حدود یک هزار میلیارد دلار است. یعنی حدود یک سوم ارزش واقعی آن. که هنوز کسی پیگیر این تفاوت آمار نشده است که چرا آمریکاییها در ارزش واقعی معادن افغانستان دروغ گفتند.

نکته قابل توجه دیگر اینکه شواهدی نشان می دهد از چهار سال پیش انگلیس از وجود این معادن و ارزش واقعی آن آگاه بوده است ولی آن را علنی نکرده است و چندی پیش احتمالا بر سر اختلافات میان آمریکا و انگلیس این موضوع علنی شد.

خوب است بدانید که در حال حاضر نزدیک به یک هزار و 400 معدن در بخشهای سنگ کروماید، زغال سنگ، مواد ساختمانی، سنگهای گرانبها و قیمتی از سوی وزارت صنایع و معادن کشور به ثبت رسیده است که متاسفانه اکثر آنها در اختیار زورمندان و شرکتهای خصوصی تحت نفوذ برخی دولتمردان قرار دارد که به گونه ای خودسر استخراج می شوند.

به عقیده آگاهان مربوطه، کاستی ها در قانون معادن، نبود مدیریت، نبود شفافیت در قراردادها، نبود نظارت، واگذاری معادن به اشخاص زورمند و با نفوذ و دخالت پولیس محلی را از بزرگترین مشکلات برای استخراج معادن در افغانستان می دانند.

از حکومت حامد کرزی چیزی جز این هم توقع نبود. تا توانستند و می توانند خارجی ها به ویژه آمریکاییها می برند و غارت می کنند، آنچه هم که ناچیز است و پس مانده ی خارجی ها است، متنقذین داخلی می خورند.

تازه این فقط لیست کامل معادن معدنی افغانستان است که آمریکا با این نقشه برداری پیشرفته موفق به ثبت آن شده است و هنوز هیچ لیستی از اقدامات خارجی ها درباره معادن آلی کشور ما وجود ندارد. زیرا به گفته وزير معادن و صنایع افغانستان، ذخاير نفتي کشور بيش از 6.1 ميليارد بشكه و ذخاير گازي موجود در كشور نيز بيش از 444 ميليارد متر مكعب است که همه در اختیار غربیها قرار دارد.

با این تفاصیل باید گفت: دیگر آمریکا چه می خواهد که از افغانستان برود به قول قدیمی ها: مسجد گرم و گدا آسوده. کشور ما گنجینه معادن طبیعی است و آمریکا با میلیاردها دلار بدهی مهمان 12 ساله ما. کسی هم نیست از آنها بپرسد که این همه هواپیمای باری شما از کشور ما چه با خود می برند؟

البته باید تازه منتظر ماند تا ببینیم در دولت جدید اگر تحقیق صورت گیرد، دیگر کشورها بر سر این ثروت باد آورده چه بازی های سیاسی انجام داده اند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۵۸
کد مطلب: 5721
 
مرجع : شبکه اطلاع رسانی افغانستان