گروه معادن
 
رایزن تجاری سفارت افغانستان در ایران مطرح کرد:
دعوت از شرکت‌های ایرانی برای سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان
گروه معادن - رایزن تجاری سفارت افغانستان در ایران از شرکت‌های ایرانی برای سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان دعوت کرد.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، حاجی عبدالهادی فرهنگ در نشست خبری کنفرانس همکاری معدن و صنایع معدنی ایران و افغانستان با اشاره به اینکه ارزش ذخایر معدنی افغانستان براساس مطالعات انجام شده به میلیاردها دلار می رسد، افزود: افغانستان دارای معادن بسیار زیادی بوده که بخش عمده‌ای از این معادن و ذخایر معدنی نیز دست نخورده و بکر هستند.

وی گفت: در اواخر دولت قبلی اکتشافات معادن افغانستان تکمیل شد و در گذشته مشکلاتی در حوزه قانون معادن داشتیم که هم‌اکنون این مشکلات برطرف شده و قانون به تائید رسیده است و دولت نیز حامی این قانون و سرمایه‌گذاران بخش معادن افغانستان است.

وی با بیان اینکه آخرین اصلاحات انجام شده در قانون معادن افغانستان مربوط به دولت فعلی می شود، اظهار کرد: در قانون جدید تسهیلات زیادی برای سرمایه‌گذاران خارجی فعال در بخش معدن لحاظ شده است و قانون به صورت شفاف از سرمایه‌گذاران در این حوزه حمایت می کند.

رایزن تجاری سفارت افغانستان در ایران با اشاره به اینکه افغانستان دارای معادن بسیار بزرگی در حوزه های مس، سنگ آهن و طلا است، توضیح داد: ناامنی در افغانستان بیشتر مربوط به مرزهای با پاکستان می شود که معادن زیادی هم در این مناطق وجود ندارند. ضمن اینکه افغانستان دارای ذخایر معدنی لیتیوم نیز است که کاربردهای زیادی در حوزه هایتک دارد.

او عنوان کرد: ارتش و پلیس افغانستان موظف به تامین امنیت سرمایه گذاران خارجی در معادن این کشور است و در همین راستا نیز چینی‌ها و هندی‌ها در حال انجام فعالیت‌های معدنی در افغانستان هستند.

فرهنگ از وجود تعداد زیادی معادن سنگ تزئینی در هرات خبر داد و افزود: سنگ های تزئینی این منطقه به ایتالیا صادر می شوند و حتی بخشی از این سنگ‌ها به اصفهان ارسال شده و پس از تراشکاری و فراوری مجددا به خارج صادر می شوند.

رایزن تجاری سفارت افغانستان در ایران از به ثبت رسیدن بیش از 500 شرکت ایرانی در سازمان ثبت افغانستان خبر داد و گفت: البته برخی از این شرکت‌ها فعال و برخی نیز غیرفعالند.

وی تاکید کرد: دولت افغانستان تاکید دارد تا جای ممکن وارد فعالیتهای معدنی نشود و این کار را به سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی بسپارد. به همین دلیل مالکیت 100 درصد خارجی بر شرکت‌هایی که در افغانستان ثبت می شوند محترم شمرده می شود و افغانستان دارای یکی از بازترین سیستم‌های ثبت شرکت در دنیاست.

او حضور فعلی شرکت‌های ایرانی را در بخش معادن افغانستان ناچیز توصیف کرد و افزود: در حال حاضر میزان صادرات افغانستان به ایران حدود 100 میلیون دلار و صادرات ایران به افغانستان بالغ بر 2.5 میلیارد دلار است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۱
کد مطلب: 27490