گروه صنایع معدنی فولاد
 
سعدمحمدی به ماین نیوز خبر داد:
افتتاح پالایشگاه ذوب‌آهن اصفهان در اواسط اسفند
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان از راه اندازی و افتتاح پالایشگاه این شرکت در اواسط اسفند ماه سال جاری خبر داد و گفت: اجرای این پروژه هم از نظر زیست محیطی و هم از نظر اقتصادی منافع زیادی را برای ذوب آهن در پی خواهد داشت.
دکتر اردشیر سعدمحمدی در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز درباره جزئیات پروژه پالایشگاه ذوب آهن اصفهان توضیح داد: در این پروژه که قرار است اواسط اسفند ماه با حضور مقامات کشوری افتتاح شود گاز ناشی از کک که در هوا پخش می شود داخل پالایشگاه برده شده و در آنجا به فرآورده های قابل فروش تبدیل می شود.

وی افزود: در این پالایشگاه گاز به 45 هزار تن قطران، 2300 تن گوگرد، 12 هزار تن بنزل و دیگر فراورده ها مانند سولفات آمونیوم و غیره تبدیل می شود. با اجرای این پروژه هم جلوی پخش گاز در هوا گرفته می شود که به نفع محیط زیست بوده و هم از نظر اقتصادی برای ذوب آهن سود خواهد داشت چرا که محصول تولیدی در پالایشگاه قابل فروش خواهد بود.

سعدمحمدی همچنین از راه اندازی دیگر پروژه ذوب آهن اصفهان یعنی باتری 450 هزار تنی خبر داد و گفت: این باتری در واقع مجددا به صورت کامل نو و ساخته شده است. ظرفیت این باتری 450 هزار تن کک بوده و اجرای این پروژه باعث جلوگیری از خروج ارز از کشور به منظور واردات کک برای استفاده در کوره بلند می شود.

ذوب آهن صنعت سبز می شود

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در پاسخ به این سوال خبرنگار ماین نیوز که نظر شما درباره برخی انتقادات مطرح شده درباره آلایندگی صنعت فولاد کشور چیست؟ توضیح داد: ما در ذوب آهن اصفهان سیستم آنلاین بررسی هوای منطقه را داریم و با سازمان محیط زیست نیز در ارتباط مستقیم هستیم. تنها در بخش کنورتور مشکلاتی داریم که با کمک متخصصان ذوب آهن در حال برطرف کردن آن در اسرع وقت هستیم. محیط زیست نیز اعلام کرده در صورت حل این مشکل ذوب آهن به عنوان صنعت سبز معرفی خواهد شد. همچنین تاکنون 16 هزار هکتار فضای سبز در محیط ذوب آهن اصفهان ایجاد شده که این رقم 82 برابر استاندارد است.

مخالف صادرات سنگ آهن نیستم، به شرط تامین نیاز ذوب آهن

سعدمحمدی درباره آخرین وضعیت قیمت فولاد و قیمت مواد اولیه تولید فولاد نیز توضیح داد: از ابتدای سال تاکنون قیمت فولاد در بورس حدود 25 درصد کاهش یافته است. در همین حال قیمت حقوق و دستمزد و حامل های انرژی رشد داشته و در چنین شرایطی منطقی نیست که بخواهیم قیمت مواد اولیه تولید فولاد را نیز افزایش دهیم. ما نباید در کشور احساسی تصمیم بگیریم و جزیره ای فکر و عمل کنیم. باید کشوری به مسائل نگاه کنیم.

وی افزود: کل صادرات سنگ آهن ما اگر حدود 22 میلیون تن باشد مصرف سالانه ذوب آهن در حدود 4.5 میلیون تن است. حرف ما این است که سنگ مورد مصرف ذوب آهن را به ما بدهند و مابه التفاوت آن را می توانند صادر کنند. من مخالف صادرات سنگ آهن نیستم اما باید اولویت را به ذوب آهن داد چرا که اگر ما به دنبال ایجاد ارزش افزوده بیشتر و جلوگیری از خام فروشی هستیم باید اولویت را به تبدیل سنگ به فولاد بدهیم.

سعدمحمدی گفت: حدود 20 هزار نفر در ذوب آهن اصفهان به صورت مستقیم کار می کنند و تمامی معادن زغال سنگ هم به نوعی وابسته به ذوب آهن هستند. همچنین 17 درصد از سهام شرکت نیز متعلق به 89 هزار بازنشسته فولاد است. در چنین شرایطی نباید به بحث سنگ آهن و فولاد به صورت یک طرفه نگاه کرد و باید همه مسائل را با هم دید.

ذوب آهن اصفهان 6 میلیون تنی می شود

مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با اشاره به اینکه هم اکنون ظرفیت تولید این شرکت 3.6 میلیون تن بوده و سال دیگر اگر به شرکت سنگ برسد از تولید 3 میلیون تن نیز عبور خواهد کرد، گفت: برنامه ریزی کرده ایم تا ظرف 3 تا 4 سال آینده ظرفیت تولید ذوب آهن اصفهان را به 6 میلیون تن برسانیم. در همین راستا برای سال آینده برنامه سرمایه گذاری در طرح 600 هزار تنی قائم را در دستور کار داریم. ضمن اینکه اجرای طرح افزایش ظرفیت 2 میلیون تنی هم در دستور کار قرار دارد.
تاریخ انتشار : جمعه ۲۵ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۱:۴۲
کد مطلب: 3507