گروه معادن سنگ و مصالح ساختمانی
 
رييس انجمن صادركنندگان معدني استانبول خبر داد:
صادرات یک میلیارد دلاری صنعت سنگ ترکیه
گروه معادن >سنگ و مصالح ساختمانی - رييس هيأت مديره انجمن صادركنندگان معدني استانبول گفت: حضور بدون محدوديت در بيشتر نمايشگاه هاي سنگ خارجي و ارائه تسهيلات از سوي دولت به شركت هاي مشاركت كننده در اين نمايشگاه ها، از اصلي ترين عوامل موفقيت تركيه در صادرات ميلياردي صنعت سنگ است.
به گزارش ماین نیوز، علي كاهيوقلو در پانل تخصصي 'كليدهاي موفقيت صنعت سنگ تركيه در بازارهاي جهاني' كه همزمان با دوازدهمين نمايشگاه بين المللي سنگ، معادن و صنايع وابسته اصفهان برگزار شد، اين مطلب را بيان داشت.

وي با اشاره به تاريخچه صنعت سنگ تركيه و تأثير سياست اقتصادي دولت پيش و بعد از به قدرت رسيدن رجب طيب اردوغان اظهار كرد: هم اكنون تركيه يكي از پنج كشور مهم دنيا در كنار ايتاليا، اسپانيا، چين و هند در توليد و صادرات سنگ هاي معدني است كه اين مهم پس از طي مسيري سخت از سال 1983 تاكنون به دست آمده است.

وي افزود: اگرچه دولت نمي توانست بطور مستقيم به صادركنندگان كمك كند اما شرايط كشور به گونه اي پيش رفت كه تركيه به صحنه صادرات سنگ پيوست و شركت هايي با رويكرد تجارت خارجي ايجاد شدند كه تمام صادرات سنگ تركيه را متمركز و بدليل صادراتي بودن، از طرف دولت تخفيف مالياتي دريافت كردند.

وي با اشاره به اقدامات دولت تركيه در 20 سال اخير براي برداشتن ممنوعيت در زمينه تجارت جهاني تأكيد كرد: هيچ كشور يا جامعه و حتي شخصي نمي تواند بدون مشخص كردن هدف، شانسي براي موفقيت داشته باشد و اين هدف بايد به اندازه اي بزرگ باشد كه با تلاش فراوان بتوان به آن دست يافت و به عبارت ديگر هدف نبايد آسان و در دسترس باشد.

وي اضافه كرد: شركت هاي تركيه در زمينه صادرات سنگ، افق صادرات بيش از يك ميليارد دلار در سال 2006 را براي خود تعيين كردند كه در سال 1983 اين هدف از نگاه بسياري افراد، دست نيافتني و غيرممكن بود.

به گفته وي، اين شركت ها در ابتدا با وارد كردن دستگاه هاي صنعت سنگ ايتاليا اين دستگاه ها را كپي كردند اما به مرور با افزايش تجربه و دانش فني، سنگ هايي كاملاً مشابه و با كيفيت مشابه نمونه هاي ايتاليايي توليد شد.

علي كاهيوقلو با اشاره به روند صعودي صادرات سنگ تركيه در 20 سال اخير گفت: اين روند از ميزان 10 ميليون دلار در سال 1986 به 189 ميليون دلار در سال 2000، در 2002 با 35 درصد افزايش به 312 ميليون دلار، در 2003 با 43 درصد افزايش به 431 ميليون دلار، در 2004 با 45 درصد افزايش به 625 ميليون دلار، در 2005 با 29 درصد افزايش به 805 ميليون دلار و در نهايت در اكتبر 2006 به صادراتي به ارزش يك ميليارد دلار در سال رسيد.

وي تصريح كرد: صنعت سنگ تركيه در سال 2013 به بالاترين ميزان صادرات خود در دو دهه گذشته يعني به دو ميليارد و 220 ميليون دلار دست يافت.

وي ادامه داد: وضعيت كنوني ايران بدليل وجود تحريم هاي اقتصادي در سال هاي گذشته بي شباهت به گذشته تركيه نيست و صنعت سنگ ايران براي پيشرفت مي تواند از تجربه مشابه كشور تركيه در اين زمينه استفاده كند.

رييس هيأت مديره انجمن صادركنندگان معدني استانبول تأكيد كرد: با توجه به چهار سفري كه تاكنون به ايران داشته ام، تصور مي كنم اين كشور نتوانسته است متناسب با ظرفيت هاي خود رشد كند.

وي ابراز اميدواري كرد: با برداشته شدن تحريم ها و آزاد شدن ثروت هاي بلوكه شده ايران در خارج از كشور و فروش بالاي گاز طبيعي و نفت، ايران رشد دوباره خود را شروع كند و تركيه نيز در اين مسير بدون داشتن انتظارات اقتصادي ترجيح مي دهد كالايي را كه مي تواند از ايتاليا يا اسپانيا تهيه كند، از ايران بخرد.

وي خاطرنشان كرد: فروش از راه دور و با نشستن در دفاتر فروش امكانپذير نيست بلكه شركت ها و معدن داران ايراني با حضور در نمايشگاه هاي سنگ مطرح دنيا مي توانند كالاي خود را معرفي كرده و به فروش برسانند.

وي با بيان اينكه نسل جوان تجار و معدن داران ايراني با تسلط به زبان هاي خارجي بايد نقاط مختلف دنيا را ببينند و تجربه حضور در بازار جهاني را به دست آورند، گفت: دولت تركيه براي حضور معدن داران تركيه در نمايشگاه هاي آمريكا 75 درصد و براي نمايشگاه هاي ايتاليا 50 درصد تسهيلات به مشاركت كنندگان ارائه مي دهد.

وي تأكيد كرد: معدن داران تركيه هر سال براي شركت در همه يا بيشتر نمايشگاه هاي خارجي محدوديتي ندارند و ارقامي كه از سوي دولت براي بخش خصوصي بدين منظور اختصاص مي يابد، قابل توجه است.

دوازدهمين نمايشگاه بين المللي سنگ، معادن و صنايع وابسته يكشنبه هفته جاري در اصفهان گشايش يافت.

در اين نمايشگاه 91 شركت داخلي و 19 شركت خارجي حضور دارند و محصولات و آخرين دستاوردهاي خود در زمينه صنايع سنگي، معدني و صنايع وابسته به آن را به نمايش گذاشته اند.

اين نمايشگاه در فضايي به مساحت 9 هزار مترمربع شامل سه هزار و 883 مترمربع فضاي مفيد سرپوشيده و 400 مترمربع فضاي باز برپا شده است.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۳۳
کد مطلب: 32081