گروه معادن سنگ و مصالح ساختمانی
 
سنگ ایران با نام کشورهای دیگر ثبت می شود
گروه معادن >سنگ و مصالح ساختمانی - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان گفت: باید با برندسازی سنگ در افزایش صادرات تلاش کنیم چراکه سنگ ایران به کشوری دیگر رفته و پس از برش به نام آن کشور ثبت می شود.
 
به گزارش ماین نیوز، اسرافیل احمدیه در همایش رویکرد صادرات محور صنعت سنگ که همزمان با افتتاح دوازدهمین نمایشگاه بین المللی سنگ، معادن و صنایع وابسته اصفهان در اتاق بازرگانی اصفهان در حال برگزاری است، اظهار داشت: با توجه به اینکه اصفهان قطب صنعت سنگ کشور است حدود ۲۴ معدن سنگ تزئینی در استان وجود دارد و این تعداد معدن حدود هفت میلیون تن در سال استخراج می کنند.

وی با بیان اینکه صادرات سنگ از کشور ما از دنیا عقب مانده است، افزود: ما تنها حدود پنج درصد بازار دنیا در صادرات را در دست داریم که آن هم به شکل سنگ خام صادر می شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان تاکید کرد: برای موفقیت در این عرصه باید باید صنعت سنگ را یک فرآیند از اکتشاف تا صادرات فرض کنیم تا در صادر کردن آن به خارج از کشور موفق عمل کنیم.

وی ادامه داد: اکنون با وجود ذخیره ۲.۳ میلیارد تن ذخیره سنگ های تزئینی در کشور می توانیم عملکرد بهتری در بخش اکتشاف داشته باشیم.

احمدیه با بیان اینکه تولیدات صنعت سنگ به کمتر از ۱۰۰ میلیون مترمربع در سال رسیده، اظهار داشت: ما جایگاهی در صنعت سنگ دنیا نداریم و باید با برندسازی در همه ابعاد تلاش در افزایش صادرات داشته باشیم چراکه اکنون سنگ ما به صورت کوه به کشوری دیگر رفته و پس از برش به نام آن کشور ثبت شود.

صنعت سنگ اصفهان جایگاه ویژه ای در کشور دارد
در ادامه این همایش رضا احمدی رئیس انجمن صنفی کارفرمایی سنگبری های اصفهان اظهار داشت: صنعت سنگ اصفهان جایگاه ویژه ای در کشور دارد و در حال حاضر بیشترین میزان تولید سنگ کشور را در اصفهان داریم.

وی افزود: از شش هزار واحد سنگبری کل کشور دو هزار واحد در اصفهان قرار دارد که این میزان ۵۰ درصد از تولیدات کشور را تامین می کند.

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی سنگبری های اصفهان با بیان اینکه درخواست مصرف بازار داخلی به وی‍ژه پس از جنگ تحمیلی تا حد زیادی مانع پیشروی به سمت صادرات بوده است، ابراز داشت: پروانه های صادره در سال ۹۴ در شهرداری حدود یک سوم کاهش داشته که یک بحران را در سطح کشور کلید می زند.

وی ادامه داد: با توجه به پتانسیل کشور به وی‍ژه اصفهان و با توجه به رفع تحریم ها راهی به جز صادرات نداریم و نیاز به برنامه ریزی جامع برای رسیدن به اهداف بزرگ ضروری است.

ایجاد قیمت کاذب در صنعت سنگ با ورود سنگ چینی
احمدی با بیان اینکه نداشتن برنامه صحیح موجب تصمیمات شتابزده در بخش خصصی و دولتی با فرارسیدن معضلات شده است، گفت: به طور مثال در صنعت سنگ با ورود سنگ چینی و عدم توان رقابت با آن حدود سه چهارم سنگ بری های گرانیت تغیر روش دادند و به سمت سنگ نرم ( تراورتن) رفتند و این مسایل موجب ایجاد قیمت کاذب در صنعت سنگ می شود.

وی تصریح کرد: در بخش دولتی طی سی سال اخیر شاهد بسیاری از قانون هایی هستیم که طی دوره های مختلف تغییر، اصلاح و یا عوض می شوند و بدین شکل بخشی از صنعت ورشکسته می شود.

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی سنگبری های اصفهان رفع موانع صادرات در کشور را ضروری دانست و گفت: همچنین اصلاح قوانین صادرات و گمرکی و تشویق به سمت صادرات و بنیان نهادن تشکل های صادراتی به ویژه در صنعت سنگ امری لازم الاجراست.

وی با بیان اینکه سالانه ۵۰ تا ۱۰۰ تکنولوژی سنگ در کشور به روز می شود، اظهار داشت: با این وجود همه زنجیره اقداماتی که انجام می گیرد پس از فرآوری متوقف می شود و متاسفانه در این راستا تیم صادراتی که نبض این فرآیند را در دست بگیرد در کشور نداریم.

انجمن صادرکنندگان صنعت سنگ کلید زده شود
احمدی با بیان اینکه صادرات شخصی برای منافع زودگذر به این صنعت ضربه می زند، گفت: در اصفهان باید مجموعه ای تحت عنوان انجمن صادرکنندگان صنعت سنگ کلید زده شود تا مشکلات موجود رفع شود.

وی با اشاره به ضرورت آموزش های لازم در صنعت سنگ از جمله معادن، فرآوری و ماشین سازی برای تغییر از شکل سنتی ضرورت دارد، گفت: به طور مثال اکنون دنیا به سمت مصالح ساختمانی خشک حرکت کرده است و باید در این راستا کشور نیز به تکنولوژی روز مجهز شود.

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی سنگبری های اصفهان با اشاره به ظرفیت های خوب ایران در زمینه صنعت سنگ ماند وجود معادن غنی سنگ های تزئینی با طیف ۵۰۰ رنگ گفت: ایحاد بازارچه های مرزی تخصصی برای صادرات، تخصیص کمک بانکی و نوسازی و بازسازی صنعت سنگ از اقداماتی است که باید به آنها توجه وی‍ژه شود.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۱
کد مطلب: 32027