گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
پامر در گفت‌وگو با ماین نیوز مطرح کرد:
جزئیات برنامه‌های گروه فیوز برای صنعت آلومینیوم ایران
پیشرفت گسترده کشورهای حاشیه خلیج فارس در صنعت آلومینیوم
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - رئیس بخش خاورمیانه گروه فیوز فرانسه (Fives Group) چشم‌انداز فعالیت‌های این گروه را در صنایع فولاد و آلومینیوم ایران مثبت ارزیابی کرد.
 
کریستین پامر در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به اینکه گروه فیوز سال قبل تفاهم‌نامه‌ای را با ایمیدرو در حوزه صنعت آلومینیوم امضا کرد و پس از آن نیز شرکت‌های آلومینیومی ایرانی زیادی نیز برای همکاری به گروه فیوز مراجعه کرده‌اند، افزود: ما در عین حال امید زیادی به توسعه صنعت خودروسازی ایران داریم که باعث خواهد شد صنایع فولاد و آلومینیوم ایران نیز رشد کنند.

وی درباره فعالیت‌های گروه فیوز در صنعت آلومینیوم توضیح داد: فیوز یک گروه بین‌المللی در صنعت آلومینیوم محسوب می‌شود و در زمینه ساخت و احداث کارخانه‌های تولید شمش آلومینیوم و تجهیزات مرتبط با آنها و همچنین صنایع پایین‌دستی آلومینیوم فعالیت گسترده‌ای دارد.

او با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های گسترده انجام شده در صنعت فولاد ایران اظهار کرد: اما به همین مقدار در صنعت آلومینیوم ایران سرمایه‌گذاری نشده است و این در حالیست که فلز آلومینیوم در دنیا نیز یک فلز استراتژیک به شمار می‌رود و رشد تولید آن جزو شاخص‌های توسعه است.

رئیس بخش خاورمیانه گروه فیوز عنوان کرد: چشم‌انداز ایران تا سال 2025 این است که بتواند به تولید 1.5 میلیون تن آلومینیوم دست پیدا کند. این در حالیست که هم‌اکنون تنها حدود 300 هزار تن تولید در این زمینه دارد. به همین دلیل ایران به سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در این حوزه نیاز دارد.

پامر با اشاره به اینکه گروه فیوز فناوری‌های پیشرفته‌ای در صنعت آلومینیوم در اختیار دارد، توضیح داد: در حالی که ایران در توسعه صنعت آلومینیوم عقب افتاده است، سایر کشورهای منطقه خاورمیانه مانند کویت، بحرین، عمان، قطر و امارات در این صنعت پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌اند. گروه فایوز در بسیاری از این کشورها پروژه‌های آلومینیومی اجرا کرده است. قرارداد اخیر گروه فیوز نیز مربوط به بحرین می‌شود که این قرارداد مربوط به نوسازی یک کارخانه نورد آلومینیوم در ایران است که به صورت کلید در دست این پروژه را اجرا خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه گروه فیوز این قابلیت را دارد تا زیرساخت‌های لازم برای تامین مالی پروژه‌هایش را نیز فراهم کند، درباره جزئیات تفاهم‌نامه امضا شده بین ایمیدرو و گروه فیوز توضیح داد: این تفاهم‌نامه در راستای احداث یک واحد ذوب جدید به منظور افزایش تولید آلومینیوم اولیه امضا شده است. قرار است این پروژه به صورت کلید در دست و در قالب EPCF اجرا شود. برای اجرای این پروژه احداث کارخانه آندسازی لازم است و در همین راستا نیز مطالعات لازم در دست انجام است و حتما از توان داخلی ایران و بومی‌سازی نیز در این پروژه بهره خواهیم برد. فعلا جزئیات بیشتری در خصوص این پروژه مشخص نشده است.

رئیس بخش خاورمیانه گروه فیوز در پاسخ به سوال خبرنگار ماین نیوز در این خصوص که آیا بحران جهانی رخ داده در بازار فلزات و افت قیمت‌ها روی فعالیت‌های این گروه در حوزه فولاد و آلومینیوم نیز تاثیر منفی گذاشته است یا خیر؟ عنوان کرد: هنوز هم بسیاری از واحدهای ذوب جدید در منطقه خلیج فارس سودآور هستند چرا که به دلیل قیمت انرژی قدرت رقابت‌پذیری بالایی دارند. ایران نیز در این منطقه موقعیت بسیار خوبی دارد و می‌تواند تولیدات رقابتی خوبی در حوزه فولاد و آلومینیوم داشته باشد. ایران حتی علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی، قدرت صادرات محصولات آلومینیومی و فولادی را نیز دارد. از سوی دیگر برخی از واحدهای آلومینیوم ایران نیز نیاز به نوسازی دارند.

پامر در خصوص تاریخچه گروه فیوز و سابقه فعالیت آن در ایران نیز گفت: گروه فیوز فعالیت خود را در ایران در سال 1950 با احداث واحدهای صنعت قند و شکر آغاز کرد و بسیاری از کارخانه‌های فعال در ایران در این حوزه توسط فیوز احداث شده‌اند. بطور کلی نیز گروه فیوز در حدود 200 سال قبل تاسیس شد و در حوزه‌های مختلف صنعتی و مهندسی صنعتی فعالیت می کند.

برای آشنایی بیشتر با گروه فیوز فرانسه اینجا کلیک نمایید.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی
تاریخ انتشار : جمعه ۶ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۰۰
کد مطلب: 30748