گروه معادن سرب و روی
 
مستوفی:
تنها ۳۵ درصد کارخانه‌های سرب و روی کشور فعال است
گروه معادن >سرب و روی - مسئولان معدن انگوران بزرگترین معدن سرب و روی کشور که در استان زنجان جای گرفته است از پایان ذخیره این معدن در 10 سال آینده گفته اند اما همزمان با این اتفاق اقداماتی برای احداث معدن جدید سرب و روی در مهدی آباد یزد چند ماهی است که آغاز شده است، معدنی که از آن به عنوان بزرگترین معدن سرب و روی کشور در سال های آینده یاد می شود.
به گزارش ماین نیوز، درباره آخرین اقدامات صورت گرفته در معدن مهدی آباد با فریال مستوفی رئیس هیأت مدیره شرکت KDD (شرکت بهره بردار) و عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران و تهران گفت‌وگو کرده‌ایم.

در حال حاضر معدن مهدی آباد در چه مرحله ای است؟

عملیات استخراج و پیش باطله برداری معدن مهدی آباد مطابق با برنامه در حال انجام است و از شروع عملیات پیش باطله برداری از تاریخ پنجم فروردین ماه 94 تا پایان خرداد ماه 94 به میزان 000ر380ر1 متر مکعب برداشت باطله انجام شده است.

شما به دنبال جذب سرمایه گذاران خارجی برای این پروژه هستید؟ تاکنون چه اقداماتی در این زمینه انجام داده اید؟

همانگونه که در مصاحبه های گذشته عرض کردم میزان سرمایه گذاری در معدن مهدی آباد بسیار بالاست و جلب و جذب سرمایه گذاری های خارجی که صاحب تکنولوژی در زمینه سرب و روی هستند صد در صد است.

ما هم دراین زمینه در حال مذاکره با چند شرکت صاحب تکنولوژی خارجی هستیم که انشاءالله بعد از به نتیجه رسیدن مذاکرات حتما" اسامی شرکت های سرمایه گذار خارجی که در این پروژه با ما همکاری می کنند را اعلام می کنیم.

پیش بینی شما نسبت به زمان بهره برداری از این معدن مهم چه زمانی است؟

براساس برنامه ها و طراحی های انجام شده عملیات پیش باطله برداری معدن مهدی آباد 3 الی 4 سال طول خواهد کشید و در این فاصله احداث کارخانه 100 هزارتنی کنسانتره و 100 هزارتنی شمش روی و همچنین عملیات خطوط انتقال آب از پساب تصفیه خانه فاضلاب یزد تا معدن و انتقال برق از پست 400 کیلو ولت نخلستان – بافق و انتقال خط لوله گاز با همکاری اداره کل گاز استان یزد طبق برنامه می بایست به انجام برسد.

باتوجه به اینکه اخباری منتشر شده از اینکه ذخایرمعدن سرب و روی انگوران تا 12 سال آینده به پایان می رسد فکر می کنید نقش معدن سرب و روی مهدی آباد در آینده چقدر افزایش می یابد؟

در حال حاضر کاهش مواد معدنی مورد نیاز تولید شرکت های فعال در گروه سرب و روی باعث شده است که تنها 35% ظرفیت کارخانه های موجود فعال باشد . همچنین ظرفیت شمش سرب و روی در کشور سالانه حدود 425 هزارتن است و عمدتا" تولید کنندگان کشور وابسته به ماده معدنی انگوران با عیار بالای 25% هستند. فناوری های مورد استفاده در واحدهای موجود، استحصال روی از باطله های معدن انگوران که حتی عیاری بین 10 تا 15 درصد دارد را برای واحدهای فعال غیر اقتصادی کرده است. این در حالی است که کشور چین ( بزرگترین تولید کننده شمش روی ) بعضا" از معادنی با عیار کمتر از 7% استفاده می کند. لذا باتوجه به اینکه از عمر معدن انگوران تقریبا" حدود 10 سال باقی مانده است ، قطعا" جایگزین بعدی معدن مهدی آباد یزد است.

معدن سرب و روی مهدی آباد از نظر اقتصادی و ذخایر چه جایگاهی در کشور دارد؟

معدن روی مهدی آباد با ذخیره قطعی 5/116 میلیون تن در بخش سولفیدی و 2/45 میلیون تن در بخش اکسیدی با عیار متوسط 7% روی و 2% سرب و ذخایر احتمالی مجموعا" 394 میلیون تن ذخیره کلی سرب و روی و نقره با عیار متوسط 4% روی و 1.6 درصد سرب و 36 گرم بر تن نقره ، یکی از بزرگترین معادن روی جهان بوده که تاکنون اقدام اساسی جهت بهره برداری از آن صورت نگرفته است. سرمایه گذاری و استخراج و بهره برداری از معدن مهدی آباد و احداث کارخانه 100 هزار تنی شمش روی و 100هزار تنی کنسانتره جنب معدن مهدی آباد نه تنها باعث رشد و رونق چشمگیر صنعت شمش روی می شود بلکه می تواند بخش قابل توجهی از خاک معدنی واحدهای تولید سرب و روی کشور را نیز تامین کند. در حال حاضر تولید کنسانتره روی مشروط به تامین ماده اولیه با عیار و ذخیره مناسب دارای اولویت سرمایه گذاری است زیرا واحدهای تولیدی شمش به این محصول میانی نیاز دارند.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۱۲
کد مطلب: 25809
 
مرجع : صدای اقتصاد