گروه معادن سرب و روی
 
مستوفی در گفت‌وگوی تفصیلی با ماین نیوز مطرح کرد:
آخرین اقدامات KDD در معدن سرب‌ و روی مهدی‌آباد
جزئیات تازه سفر بانوان کارآفرین ایرانی به آمریکا
گروه معادن >سرب و روی - فریال مستوفی، رئیس هیات مدیره شرکت کارون دز دشت (KDD) از آخرین پروژه‌های معدنی و صنایع معدنی در دست اجرای این شرکت می‌گوید. او در عین حال اخیرا به همراه جمعی از بانوان کارآفرین سفر مهمی نیز به آمریکا داشت که شنیدن جزئیات آن خالی از لطف نیست.
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، شرکت کارون دز دشت در حال حاضر سهامدار اصلی معدن سرب و روی مهدی آباد بوده و از اواخر سال گذشته عملیات باطله‌برداری را در این معدن آغاز کرد. از سوی دیگر حضور در بخش فولادسازی هفت طرح فولادی نیز باعث شده تا این شرکت در صنعت فولاد کشور نیز نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد. در کنار این موارد احداث گندله‌سازی سه چاهون نیز از دیگر پروژه‌های در دست اجرای شرکت کارون دز دشت است.

فریال مستوفی که عضو هیات نمایندگان اتاق تهران است اخیرا به همراه تعداد دیگری از بانوان کارآفرین کشور سفری فرهنگی-اقتصادی به آمریکا داشت که کمتر درباره آن اطلاع‌رسانی شد. به همین بهانه و به منظور اطلاع از آخرین وضعیت پروژه‌های معدنی و صنایع معدنی در دست اجرای شرکت کارون دز دشت خبرنگار ماین نیوز با فریال مستوفی، رئیس هیات مدیره این شرکت به گفت‌وگو نشت که متن آن به شرح زیر است:

درباره آخرین اقدامات انجام شده در پروژه معدن سرب و روی مهدی آباد توضیح بفرمایید. تاکنون چه میزان عملیات باطله‌برداری در معدن انجام شده و برنامه سال جاری چقدر است؟ چه تعداد ماشین‌آلات تاکنون برای این پروژه تامین شده است؟


برای رسیدن به اهداف موردنظر پروژه فوق در مرحله اول برنامه‌ریزی لازم صورت گرفته که در مرحله اول عملیات باطله‌برداری به نحوی برنامه‌ریزی شده که طی سال 1394 جمعا 30 میلیون تن باطله‌برداری صورت بگیرد. نحوه برنامه‌ریزی به صورت پلکانی بود که در ماه‌های نخست شروع و به مرور افزایش یابد. کار از پس از تعطیلات نوروز آغاز شده و تاکنون حدود یک میلیون تن باطله‌برداری صورت گرفته که به مرور ماه به ماه افزایش می‌یابد؛ به نحوی که در پایان سال به 30 میلیون تن برسیم. بدین منظور ماشین‌آلاتی به شرح زیر تدارک دیده شده که هم‌اکنون در سایت مشغول بکارند که البته تجهیزات دیگری از جمله لیفتراک، آمبولانس، تانکر آب و غیره نیز آماده بکار است.

تراک 100 تنی10 دستگاه
بیل مکانیکی4 دستگاه
بولدوزر کوماتسو3 دستگاه
گریدر2 دستگاه
جرثقیل1 دستگاه
کامیون2 دستگاه

آخرین وضعیت اجرای طرح‌های فولادی استانی چه بوده و آیا بخش احیای این طرح‌ها طبق برنامه از نیمه دوم سال جاری به تدریج به بهره‌برداری خواهند رسید؟ درباره پیشرفت طرح‌های فولادی که کارون دز دشت در آنها حضور دارد توضیح بفرمایید و آیا منابع مالی موردنیاز این طرح‌ها تامین شده است؟

همانطور که مطلع هستید طرح‌های فولادسازی استانی در دو بخش DRI و فولادسازی به اجرا در می‌آیند. عملا ما در بخش DRI نقش اجرایی نداریم ولی عمده فعالیت‌های بخش فولادسازی به عهده ماست. طبق آخرین اخبار دریافتی از مسئولان DRI قرار است طی سال جاری واحدهای سپیددشت و قائنات راه‌اندازی شود.

و اما در مورد طرح‌های فولادسازی همانطور که می‌دانید این طرح‌ها 8 سال پیش بر عهده پیمانکاران مختلف داخلی قرار گرفته بود و به دلیل نبود نقدینگی تقریبا متوقف باقی مانده بودند تا اینکه شرکت KDD با همکاری گروه MCC پیشنهادهای فنی همراه با پشتیبانی مالی به صورت فاینانس را در 2.5 سال گذشته برای خارج کردن پروژه‌های فوق از رکود را ارائه دادیم که پس از طی مراحل قراردادی در عمل تامین مالی پروژه‌ها به مرور شروع شد و برای اکثر پروژه‌ها L/C گشایش یافته که با هماهنگی‌های بعمل آمده پروژه‌ها به فاز اجرایی در می‌آید.

پیشنهاد شما برای تسریع در اجرای پروژه‌های فولادی چیست و فکر می‌کنید با توجه به روند کنونی آیا تحقق هدف تولید 55 میلیون تن فولاد تا 1404 امکان پذیر خواهد بود؟

به نظر من برای رسیدن به هدف تولید 55 میلیون تن تا سال 1404 ضرورری است قبل از هر چیز به مواردی چون:

1- حفظ محیط زیست
2- تامین آب
3- مسائل اجتماعی محل استقرار
4- راه‌ها و زیرساخت‌ها

و در زمان توجیه کردن هر پروژه بطور ریشه‌ای و کارشناسی مکان‌یابی شود و تا حد ممکن از برخورد سیاسی خودداری کرده و تاسیس هر واحد صنعتی را فقط از دیدگاه منافع ملی مدنظر قرار داد به نحوی که صرفا به خاطر رضایت فلان مدیر یا نماینده یک منطقه اقدام به تاسیس واحدی نکنیم که مشکلات عدیده‌ای که در حال حاضر برای تعدادی از واحدها چه از نظر محیط زیست و یا زیرساخت‌ها رخ داده پیش نیاید.

تولید 55 تن فولاد نیاز به تامین آب، برق، راه، نیروی متخصص و نیز منابع مالی دارد که می‌بایستی تمام ارگان‌های مملکتی همتراز با هم وظایفی که بر عهده می‌گیرند را به اجرا درآورند.

رسیدن به هدف فوق با توجه به روند افزایش خفیفی که در طی چند سال اخیر صورت گرفته خارج از انتظار است، مگر اینکه در هر مورد مرتبط جهشی اساسی صورت گیرد.

درباره جزئیات سفر اخیر خود به آمریکا در قالب بانوان کارآفرین توضیح بفرمایید و اینکه این سفر چقدر می‌تواند در بهبود روابط اقتصادی ایران و آمریکا و سرمایه‌گذاری شرکت‌های معتبر آمریکایی در ایران موثر باشد؟ در این سفر چه مذاکراتی انجام شد و ارزیابی شما از این سفر و مذاکرات آن چیست؟

گروهی 10 نفره متشکل از بانوان کارآفرین و هنرمند بودیم که برای بازدید از مراکز فرهنگی، آموزشی، دانشگاهی و تجاری به منظور آشنایی با فرهنگ جامعه آمریکا و تبادل نظر با طرف‌های آمریکایی به دعوت موسسه World Learning به آمریکا سفر کردیم و در برنامه International Visitor Leadership Program شرکت داشتیم.

موسسه World Learning یک موسسه غیرانتفاعی است که زمینه فعالیتش در مورد آموزش و توسعه بین‌المللی است و در بیش از 75 کشور دنیا فعالیت دارد. این موسسه از طریق آموزش‌های بین‌المللی خود در زمینه‌های جغرافیا، فرهنگ و اقتصاد سعی در توسعه روابط فرهنگی و آموزشی داشته و بیش از 100.000 شرکت‌کننده در گروه‌های مختلف در حوزه‌های فرهنگی و اقتصادی داشته که این تلاش‌های مستمر موجب توسعه روابط دوستی بین ملت‌ها شده است. تاکنون بیش از 320 تن از سران و رهبران جهان و همچنین بسیاری از چهره‌های شاخص در بخش‌های خصوصی و دولتی در برنامه‌های International Visitor Leadership Program شرکت داشته‌اند که نلسون ماندلا و حامد کرزای از جمله این شرکت‌کنندگان هستند.

در جریان این سفر نقش مهم زنان در توسعه و شکوفایی اقتصادی مورد برسی قرار گرفت، برخی روش‌های خلاقانه غلبه بر دشواری‌هایی که مانع پیشرفت شغلی بانوان می‌شوند و همچنین روش‌های ارتباط موثر زنان پیشرو با یکدیگر در جهت پیشتیبانی از یکدیگر و ارتقای فردی این زنان و .... ارائه شد. در برنامه International Visitor Leadership Program در طول سفر خود به شهرهای واشنگتن، سانفرانسیسکو، کانزاس و بوستون سفر کردیم.

یکی دیگر از نکات جالب این سفر برگزاری جلسات با دانشگاه‌های مختلف از جمله دانشگاه Harvard، Georgetown و Bentley بود که بسیار آموزنده و پربار بودند. علی‌الخصوص که با دپارتمان کارآفرینی این دانشگاه‌ها در ارتباط بودیم و تبادل اطلاعات و نظرات صورت گرفت.

و در مورد این مطلب که چقدر این سفر می‌تواند به بهبود روابط ایران و آمریکا کمک کند، همانطور که مطلع می‌باشید دولت ایران محدودیتی برای روابط تجاری و فرهنگی با آمریکا ایجاد نکرده و تمام این محدودیت‌ها از طرف دولت آمریکا می‌باشد.

شاهد بودیم که بسیاری از شرکت‌های آمریکایی تمایل دارند که با همتایان خود در ایران ارتباط تجاری و فرهنگی داشته باشند و حتی در صورت فراهم بودن شرایط مناسب اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.

آخرین وضعیت اجرای پروژه گندله‌سازی سه‌چاهون بافق چه بوده و چقدر پیشرفت داشته است؟ این پروژه از نظر تامین مالی در چه شرایطی قرار دارد و چه زمانی به بهره‌برداری خواهد رسید؟

پروژه گندله‌سازی سه چاهون بافق تاکنون 17.5 درصد پیشرفت داشته و فعالیت‌های اجرایی در سایت پروژه ادامه دارد و پیش‌بینی بهره‌برداری طبق برنامه زمانبندی 36 ماه می‌باشد و شرکت سنگ آهن مرکزی تامین مالی آن‌را بر عهده دارد و خوشبختانه و با توجه به تدابیری که پیش گرفته شده، تاکنون هیچگونه مشکل مالی برای انجام این پروژه پیش نیامده است.

به عنوان یک مدیر و کارآفرین بین‌المللی پیشنهاد مشخص شما به مسئولان به منظور جذب سرمایه‌گذاری خارجی و ایجاد تسهیلات در این زمینه چیست؟ چه تغییراتی در قوانین و مقررات مرتبط با سرمایه‎گذاری نیاز است تا زمینه را برای جذب سرمایه گذاران فراهم کند.

جذب سرمایه‌گذاری خارجی موضوعی است همه کشورهای جهان به دنبال آن می‌باشند و در این خصوص رقابت بالایی وجود دارد و شاهد بودیم که کشورهایی که بستر مناسب این امر را فراهم کردند، موفق بوده‌اند و در نتیجه سهم بالایی از سرمایه‌گذاری خارجی را برای خود بدست آورده‌اند. نمونه بارز این مطلب، کشور چین می‌باشد که سالیانه در حدود 100 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم در این کشور صورت می‌گیرد.

برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی بایستی مواردی مدنظر قرار گیرند که اهم آنها به شرح زیر می‌باشند:

- کسانی بایستی متولی این امر باشند که تجربه بالایی در بحث سرمایه‌گذاری داشته باشند و به زوایای مختلف این موضوع کاملا اشراف داشته باشند و اهمیت آن‌را نیز درک کنند. این شناخت و تجربه باعث می‌گردد که بتوان ارتباط موثری با شرکت‌ها و یا سازمان‌هایی که علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در ایران هستند، برقرار کرد.

- شناسایی و تعریف پروژه‌ها و طرح‌هایی است که از لحاظ اقتصادی توجیه اقتصادی داشته باشند به طوری که خود شریک/سرمایه‌گذار داخلی نیز راغب باشد.

- ایجاد بستر مناسب برای سرمایه‌گذاری با توجه ویژه به قوانین، اجرای قوانین مربوطه، امنیت سرمایه‌گذاری، ایجاد مشوق‌های لازم و ...

- ورود بخش خصوصی: با بررسی سوابق سرمایه‌گذاری‌های خارجی صورت گرفته در سایر کشورها، به این نتیجه می‌رسیم که دولت هیچگونه نقش مستقیمی ندارد و تنها به ایجاد زیرساخت‌های لازم و ارائه تسهیلات اکتفا کرده است و این بخش خصوصی بوده که با شناختی که دارد، نسبت به جذب سرمایه‌گذاری خارجی اقدام کرده است.

متاسفانه با توجه به شرایط سال‌های گذشته در ایران و نبود بستر لازم علیرغم اینکه قوانین جذب سرمایه‌گذاری خارجی مناسبی داریم، موفق نشده‌ایم که سرمایه‌گذاران خارجی را ترغیب نماییم و به همین جهت افرادی که نیز در این زمینه تبحر کافی را دارند، وقت خود را صرف امور دیگری کرده‌اند و ترجیح دادند که به رفع مشکلات خود بپردازند. مثال عینی بخش تولیدی کشور است که تنها می‌تواند برای بقای واحدهای خود تلاش نماید و فرصتی برای جذب سرمایه‌گذاری ندارد.

بخش خصوصی بهترین شریک برای سرمایه‌گذار خارجی می‌باشد، چرا که خود بخش خصوصی به عنوان شریک کار می‌باشد و مسلما بخش خصوصی در پروژه‌ها و طرح‌هایی وارد می‌شود که برای خود منفعت داشته باشد و در اصطلاح الفبای کار را بداند.

تاکنون نیز سمینارهای مختلفی در ایران و سایر کشورهای برگزار شده و نمایندگانی از کشور ایران نیز حضور داشته‌اند ولی نتیجه عملی را شاهد نبوده‌ایم.

- اجرای قوانین تشویق و حمایت سرمایه‌گذاری خارجی: در ایران قانونی که برای تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی وضع شده، بسیار مناسب است ولی چیزی که اتفاق نمی‌افتد، اجرای آن است و با توجه به سوابقی که در اجرا و یا تغییراتی قوانین داشته‌ایم، متاسفانه نمی‌توان به این قانون اکتفا کرد.

نقش اتاق بازرگانی را در تقویت ارتباطات معدنی و صنایع معدنی ایران با کشورهای پیشرفته در این زمینه چطور ارزیابی می‌کنید و در دوره جدید چه گام‌هایی در این راستا برداشته خواهد شد؟

همانگونه که مستحضر هستید بخش معدن یکی از حوزه‌های مهم اتاق بازرگانی می‌باشد و تقویت این بخش یکی از وظایف اساسی اتاق است. از این‌رو برای بررسی مشکلات و قوانین دست‌وپاگیر در حوزه معدن در کمیسیون صنعت و معدن اتاق تلاش خواهیم کرد و مجموعه اتاق بازرگانی تلاش خود را در جهت رفع قوانین دست و پا گیر موجود خواهد کرد.

از سوی دیگر دیپلماسی اقتصادی تنها راه خروج از بحران و مقوله مهمی است که کمک بسزایی به جذب سرمایه‌گذاری خارجی خواهد کرد و در غیر این صورت بخش معدن با کمبود سرمایه و تکنولوژی روبرو خواهد شد. اینجانب به عنوان عضو هیات نمایندگان اتاق تهران اعتقاد دارم برقراری ارتباطات معدنی ایران با کشورهای پیشرفته مشروط به این است که در تشکیلات اتاق بازرگانی واحدی به عنوان دیپلماسی اقتصادی متشکل از افراد باتجربه وجود داشته باشد و این جزء مواردی است که از روز نخست توسط اینجانب پیشنهاد شد و اینجانب مصرانه پیگیر تشکیل چنین واحدی خواهم بود. بدیهی است رسیدن به این موضوع نتایج ذیل را در بر خواهد داشت:

با توجه به ضعف‌های موجود در حوزه معدن ارتباط بیش از پیش با کشورهای صاحب تکنولوژی ضروری است که تشکیل واحد دیپلماسی اقتصادی این مشکل را مرتفع خواهد کرد.

از سوی دیگر مشکلات اساسی مانند کاهش نرخ سرمایه‌گذاری، عدم ورود تجهیزات معدنی و نبود تکنولوژی دست به گریبان حوزه معدن است اکتشاف با تکنولوژی پایین باعث بالا بردن قیمت تمام شده بوده و عملا توان رقابت را از بین برده است. ولی در صورت برداشته شدن تحریم‌ها و فعال شدن دیپلماسی اقتصادی همزمان با ورود تکنولوژی روز این مشکل برطرف خواهد شد.

لذا اتاق باید در جهت بهبود روابط بین‌المللی و جذب سرمایه خارجی برنامه‌ریزی انجام دهد و با استفاده از واحد دیپلماسی اقتصادی زمینه ارتباط هرچه بیشتر صاحبان سرمایه و تکنولوژی را فراهم کند.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۷
کد مطلب: 24997
 
۱ نظر
 


علی از بافق
با سلام و خسته نباشد
اصلا این مقدار پیشرفت نداشته - همش کمتر از نیم درصد. هفده و نیم درصد مربوط به عملیات ساختمانی در کل کل هست ؛ لطفا ذرد و دروغ تحویل مردم ندهید.
ممنونم
آخرین وضعیت اجرای پروژه گندله‌سازی سه‌چاهون بافق چه بوده و چقدر پیشرفت داشته است؟ این پروژه از نظر تامین مالی در چه شرایطی قرار دارد و چه زمانی به بهره‌برداری خواهد رسید؟

پروژه گندله‌سازی سه چاهون بافق تاکنون 17.5 درصد پیشرفت داشته و فعالیت‌های اجرایی در سایت پروژه ادامه دارد و پیش‌بینی بهره‌برداری طبق برنامه زمانبندی 36 ماه می‌باشد و شرکت سنگ آهن مرکزی تامین مالی آن‌را بر عهده دارد و خوشبختانه و با توجه به تدابیری که پیش گرفته شده، تاکنون هیچگونه مشکل مالی برای انجام این پروژه پیش نیامده است. (1562)
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۰۳-۲۱ ۱۱:۰۸:۳۹