گروه معادن سرب و روی
 
مستوفی خبر داد:
پیشرفت باطله‌برداری معدن مهدی آباد طبق برنامه
جزئیات سفر بانوان کارآفرین به آمریکا
گروه معادن >سرب و روی - رئیس هیات مدیره شرکت کارون دز دشت (KDD) ضمن تشریح آخرین وضعیت این معدن، زمان احداث کارخانه کنسانتره سازی روی را 36 ماه آینده اعلام کرد.
به گزارش ماین نیوز، رئیس هیات مدیره شرکت کارون دز دشت (KDD) ضمن تشریح آخرین وضعیت این معدن، زمان احداث کارخانه کنسانتره سازی روی را 36 ماه آینده اعلام کرد. او که این روزها به عنوان یک بانوی کارآفرین در آستانه سفر به آمریکا است، از جذابیت های معدنی برای سرمایه گذاران آمریکایی می گوید.

روزهای پایانی سال گذشته معدن سرب و روی مهدی آباد افتتاح شد و قرار شد عملیات باطله برداری معدن مهدی آباد به زودی آغاز شود. پس از سال ها توقف فعالیت در این معدن با وجود سر کار آمدن دولت های مختلف بالاخره شرکت کارون دز دشت (KDD) توانست در جریان اصل 44 و خصوصی سازی سهم بهره برداری این معدن را از ایمیدرو برای خود کند.

فریال مستوفی رئیس هیات مدیره شرکت کارون دز دشت (KDD) ضمن تشریح آخرین وضعیت این معدن، زمان احداث کارخانه کنسانتره سازی روی را 36 ماه آینده اعلام کرد. او که این روزها به عنوان یک بانوی کارآفرین در آستانه سفر به آمریکا است، از جذابیت های معدنی برای سرمایه گذاران آمریکایی می گوید.

با توجه به اینکه در روزهای پایانی سال گذشته ماشین آلات سنگین معدنی به معدن مهدی آباد وارد شدند و این معدن افتتاح شد، عملیات باطله برداری معدن مهدی آباد به کجا رسیده و چه زمانی این عملیات آغاز خواهد شد؟ برای احداث کارخانه کنسانتره سازی روی چه برنامه ای دارید؟

در راستای شروع فعالیت های اجرایی معدن مهدی آباد، عملیات تجهیز و آماده سازی کارگاه و استقرار ماشین آلات سنگین معدنی شامل بیش از 10 دستگاه دامپتراک 100 تنی، چندین دستگاه بیل مکانیکی، لیفتراک، بلدوزر و لودر و سایر ماشین آلات جانبی در سایت معدن مهدی آباد به پایان رسیده و از پنجم فروردین ماه 1394 عملیات پیش باطله برداری آغاز شده و خوشبختانه پیشرفت عملیات طبق برنامه زمانبندی در حال انجام است. به موازات استخراج معدن، اقدامات لازم در خصوص احداث کارخانه 100 هزارتنی کنسانتره و 100 هزار تنی شمش روی از جمله مذاکرات جهت خرید تجهیزات کارخانه با شرکت های متخصص در زمینه احداث کارخانجات کنسانتره و شمش روی از جمله شرکت MCC-NFI در حال انجام است. زمان احداث کارخانه 36 ماه در نظر گرفته شده است.

با توجه به سایه سنگین رکود بر بازار روی و روند نزولی قیمت ها در بازار، چه چشم اندازی از این بازار متصور هستید؟

خوشبختانه در بین فلزات پایه، فلز روی امیدوار کننده تر از بقیه فلزات پایه است. باتوجه به اینکه طی سال های اخیر کاهش عظیمی در ذخایر روی در تمام نقاط دنیا ایجاد شده است عرضه روی در سال های آینده با محدودیت های جدی مواجه می شود، چندین معدن بزرگ روی به دلیل تخلیه ذخایر در سال های 2015 و 2016 از گردونه تولید خارج می شوند و پیش بینی می شود بازار جهانی دچار کسری خواهد شد و به گفته تحلیلگران این کسری از سال 2014 آغاز شده است. از آنجایی که روی فلزی است که برای توسعه صنعتی مهم است بنابراین مصرف آن رو به افزایش است و تقاضای جهانی روی از عرضه آن پیشی خواهد گرفت و در مقایسه با دیگر فلزات صنعتی در آینده رو به رشد خواهد بود.

شرکت کارون دز دشت در منطقه سنگان سهام دارد، احداث واحد کنسانتره سازی و گندله سازی که در برنامه هایتان مطرح کردید، به کجا رسیده است و در چه مرحله ای قرار دارد؟ برای معدن سنگان چه برنامه هایی دارید؟

همانطور که مطلع هستید شرکت کارون دز دشت به عنوان یکی از سهم داران کوچک در معدن سنگان است که البته با کمک سایر سهام داران چه در بخش مالی و چه فنی این امید را دارم که پروژه های نیمه تمام و شروع نشده این منطقه را با موفقیت به اتمام برسانیم و در این خصوص از تمام ظرفیت خود استفاده خواهیم کرد. در حال حاضر با توجه به اینکه سازمان ایمیدرو نیز به عنوان یکی از سهام داران است، در حال انجام دادن مقدمات کار با این سازمان هستیم و به مجرد نهایی شدن کلیه امور وارد فاز عملیاتی خواهیم شد.

با توجه به سفر اخیر رئیس جمهور افغانستان به ایران و تاکید بر همکاری این دوکشور، آیا در برنامه هایتان شرکت در مناقصه های معدنی افغانستان وجود دارد؟ عدم ورود بخش خصوصی به معادن افغانستان را عده ای از صاحب نظران حمایت نکردن دولت می دانند و از آن طرف فعالان معدنی افغانستان صادقانه عمل نکردن ایرانی ها مطرح می کنند. نظر شما در این باره چیست؟

به نظر من شرکت در مناقصه های سایر کشورها بسیار خوب است ولی بنده به عنوان یک ایرانی اولویت کاریم را آبادانی کشور در بخش هایی که توانایی انجام آن را دارم، تعریف کرده ام. به همین دلیل در حال حاضر برنامه برای حضور در مناقصه سایر کشورها از جمله افغانستان ندارم. البته شرایط پیش رو خود نیز تعیین کننده مسیر حرکتی شرکت من است.

با توجه به سفر تیمی از زنان کارآفرین ایرانی به آمریکا و حضور شما در این تیم، آیا از شرکت های آمریکایی در خصوص معادن کمک خواهید گرفت یا مذاکره ای خواهید داشت؟

همه ما به این موضوع کاملاً واقف هستیم که آمریکا در زمینه معادن از استحصال تا فرآوری محصولات معدنی همواره از تکنولوژی روز بهره گرفته است به طوری که یکی از مدعیان اصلی در این زمینه است. در این سفر اگر امکان مذاکره با شرکت هایی باشد که در این خصوص فعال هستند، با کمال میل وارد مذاکرات در مورد آگاهی یافتن از تجربیات آنان خواهیم شد و درصورتی که بنا به صلاحدید کشور و در نتیجه تصمیمات دولتمردان، وارد مرحله جدیدی با آمریکا شدیم این امید را می توان داشت که در زمینه معادن، شناسایی، استحصال و ... از توانمندی های شرکت های مربوطه آمریکایی استفاده کنیم.
تاریخ انتشار : جمعه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۸
کد مطلب: 24084
 
۱ نظر
مرجع : اقتصاد نیوز
 


شايان
اينكاره نيستي ، زيرا كارخانه 100000 تني توليد شمش روي ، مستلزم كارخانه چند صد هزارتني كنسانتره روي است (بستگي به عيار كنسانتره روي دارد). (2379)
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۹:۰۱:۱۴