گروه معادن سنگ آهن
 
اکبریان تشریح کرد:
تاثیر حذف مالیات بر درآمد در قیمت سنگ‌آهن
گروه معادن >سنگ آهن - عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن درباره تاثیر حذف مالیات بر درآمد برای معدنی ها که چند روز گذشته از سوی وزیرصنعت مطرح شد، گفت: این پیشنهاد بسیار خوبی است چون باید تولیدکنندگان زمانی که تامین کننده مواد خام کارخانه‌های داخلی هستند حداقل در برهه‌ای از زمان از پرداخت مالیات بردرآمد معاف باشند تا تشویق شوند.
 
به گزارش ماین نیوز، مهرداد اکبریان اظهار کرد: معافیت معدنی‌ها از مالیات بر درآمد تاثیری در قیمت ها ندارد، بلکه انگیزه تامین داخلی را به وجود می‌آورد. چون هیچ تولیدکننده داخلی میل و رغبتی برای تامین ماده خام داخلی ندارد؛ بنابراین اگر این اتفاق بیفتد این رغبت به وجود خواهد آمد.

وی درباره عمده‌ترین مشکلات صادرکنندگان این بخش گفت: اگر یک تن قیمت تمام شده سنگ آهن را مثلا در مقصد چین آنالیز کنیم حدود یک سوم آن هزینه تولید و دو سوم هزینه‌های ترانسفر زمینی و دریایی است. در حالیکه این رقم در دیگر کشورهای صادرکننده سنگ آهن خیلی کمتر است.

اکبریان تصریح کرد: دولت از یک طرف تولیدکنندگان معدنی را تشویق می‌کند و از طرفی 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده و 25 درصد مالیات بر درآمد از میزان سودشان دریافت می‌کند. موضوع اینجاست که اگر همین تولیدکننده بخواهد مسیر صادرات را در پیش بگیرد مالیات بر ارزش افزوده 9 درصدی به او برگشت داده می‌شود و از مالیات بردرآمد نیز معاف است؛ بنابراین نسبت نامتعادل بین صادرکننده و تامین کننده داخلی وجود دارد و طبیعی است هر آدم عاقلی به سمت صادرات می‌رود.

وی افزود: در کشورهای دیگر در آنالیز قیمت تمام شده بیشترین سهم برای تولید سنگ آهن است نه برای ترانسفر یا خدمات بندری و گمرکی. این در حالی است که در ایران بخشی از این اضافه بها را به خاطر نبود مدیریت درست در بنادر می‌پردازیم. چون بنادر ما ضعیف بوده و اسکله‌ها توانایی لازم را ندارند و فقط هزینه‌های اضافی می‌گیرند اما بابت پولی که دریافت می‌کنند خدماتی ارائه نمی‌ دهند.

او با بیان اینکه کشتی‌های بالای 52 هزار تن فقط در چند بندر پهلودهی می‌شوند‌، گفت: همه این عوامل در مجموع دست به دست هم می دهند و در نهایت منجر به اضافه بهایی می‌شوند که معدن‌کاران باید بپردازند‌ و عده ای مجبور می‌شوند از بازار کنار روند یا از سهم معدن و اکتشافات‌شان بزنند که این ضربه مستقمیی به این بخش وارد می‌کند.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادر کنندگان سنگ آهن با بیان اینکه استرالیا و برزیل به سمت کشتی‌های 400 هزار تنی می‌روند، اظهار کرد: این در حالی است که ما ظرفیت پذیرش کشتی های با حجم 42 هزار یا 52 هزار تن را فقط در چند بندر داریم.
تاریخ انتشار : جمعه ۱۵ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۱:۱۱
کد مطلب: 25019
 
مرجع : خبرگزاری ايسنا