گروه صنایع معدنی فولاد
 
در اجلاس معدن و صنايع معدني رخ داد:
تشريح فعاليت‌هاي ايريتك توسط همت
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شرکت بین‌المللی ایران- ایریتک در اجلاس بین‌المللی معدن و صنایع معدنی با اشاره به اینکه سرزمین ایران با ۶۲ نوع کانی براساس آمار موجود یک‌درصد مساحت جهان و ۵۳ میلیارد تن معادل ۳ درصد از ذخایر و منابع معدنی فلزی و غیرفلزی، دنیا را اختیار دارد، گفت: ایریتک همراه با شرکت‌های تابع، ۱۵۰۰ نفر نیروی متخصص و امکانات مناسبی برای حمایت از سرمایه‌گذاران و صادرات خدمات فنی ـ مهندسی با بهره‌گیری از سیستم‌های نرم‌افزاری و سازندگان توانمند خود دارد. ایران در بین کشورهای غنی معدنی جهان جایگاه پانزدهم را دارد، این در حالی است که جایگاه متناسب با این میزان ذخایر معدنی در بازارهای جهانی این تولیدات و محصولات وابسته به مواد معدنی را ندارد. برای نمونه درباره یکی از مواد معدنی استراتژیک و مهم دنیا، زغال‌سنگ متالورژی وحرارتی باوجود اینکه سهم یک درصدی از ذخایر جهانی را دارد سهم تولیدش در سبد جهانی 0.03 درصد است که اگر این میزان را با کشور اندونزی مقایسه کنیم بسیار کم است زیرا این کشور سهم تولیدش در سبد جهانی 4.5 درصد است.
به گزارش خبرنگار ماين نيوز، علی همت در اجلاس بين‌المللي معدن و صنايع معدني با بیان اینکه سهم بخش معدن و صنایع معدنی در توليد ناخالص داخلي ايران حدود 1.1 درصد است، افزود: با توجه به ظرفیت‌های بخش معدن سهم 1.1 درصدی مطلوب نیست. افزایش سهم این بخش در درآمد ناخالص ملی برنامه‌ریزی می‌طلبد که از دل آن فرصت‌های فراوانی برای توسعه سرمایه‌گذاری بیرون می‌آید و شامل اجرای طرح‌های اکتشافی سیستماتیک جدید، اجرای مراحل طراحی، تجهیز و بهره‌برداری کانسارهای اکتشاف شده، اجرای طرح‌های جدید صنایع معدنی پایین دستی، ایجاد ظرفیت‌های جدید زیربنایی متناسب با اهداف توسعه صنایع معدنی ازجمله تامین آب، انرژی و تاسیسات زیر بناهایی موردنیاز است.

او به فعالیت‌های انجام شده از سوی این شرکت اشاره کرد و افزود: ایریتک در ۴ دهه فعالیت در بخش معدن و صنایع معدنی با ۷ شرکت تابع، در اجرای کل طرح‌های زنجیره هدف از اکتشاف تا فرآوری فعالیت می‌کند. اجرای بیش از ۳۰ طرح اکتشافی سنگ‌آهن، تیتانیوم، طلا و منابع زیرزمینی دیگر، اجرا و مدیریت ۱۳ طرح فولادی به روش میدرکس و ۱۲ میلیون تن فولاد به روش آهن اسفنجی و نیز اجرای طرح‌های آب‌شیرین‌کن و نمک‌زدایی، از اقدامات شرکت یاد شده است که نتیجه این فعالیت‌ها، افزایش میلیون‌ها تن مواد معدنی به ذخایر معدنی کشور است.

همت با تاکید بر اینکه میزان ذخایر سنگ‌آهن جهانی ۸۰۰ میلیارد تن است، اضافه کرد: ایران با داشتن حدود ۳ میلیارد تن سنگ‌آهن، جایگاه سوم آسیا و یازدهم جهانی را نسبت به کل جهان داراست. میزان سرمایه‌گذاری در بخش زغال‌سنگ حرارتی در ایران به دلیل توجه به سایر انرژی‌ها نظیر گاز، با وجود ۶ میلیارد تن ذخیره، در حد صفر است. همچنین طرح‌های در حال توسعه و فعال فولاد خام کشور 47.5 میلیون تن است و با توجه به روش‌های احیای مستقیم و کوره بلند، ۱۳۰ میلیون تن سنگ‌آهن و ۸ میلیون تن زغال‌سنگ نیاز خواهد بود. برای تامین این میزان مواد اولیه، نیاز به افزایش عمر معادن، افزایش ظرفیت کارخانه‌ها، اجرای طرح‌های اکتشافی جدید، اجرای طرح‌های جدید پایین‌دستی و نیز تامین زیرساخت‌های لازم است.

مدیرعامل شرکت بین‌المللی ایران ایریتک با اشاره به اینکه ایران را می‌توان سرزمین «پلایا» نامید، تصریح کرد: میزان ذخایر این ماده به ده‌ها میلیارد تن می‌رسد. از پلایا می‌توان فلزاتی نظیر منیزیم استحصال کرد. همچنین، وجود عناصر نادر خاکی از دیگر فرصت‌های پیش‌روی سرمایه‌گذاران است. از این‌رو باید مدیران راهبردی به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی راهکارهای مناسب و سریع همراه با ریسک پایین برای کاهش هزینه‌ها ارائه دهند. همچنین، سرمایه‌گذاری دولت در بخش زیرساخت‌ها و به ویژه تخلیه و بارگیری مواد معدنی باید بیشتر شود.

همت با نگاهی به اثرات تحریم‌ها بر بخش معدن کشور ادامه داد: عملکرد بخش معدن در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که این بخش در شرایط تحریم و رکود با تغییرات کمی مواجه شد، درنتیجه بخش معدن باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد. ایران از نظر مسیر ارتباطی، ظرفیت بالایی برای توسعه با کشورهای افغانستان و «سی‌آی‌اس» داشته و فرصت خوبی برای همکاری‌های منطقه‌ای در حوزه معدن و صنایع معدنی دارد.

او با نگاهی به چرخه بخش معدن از اکتشاف تا ایجاد صنایع معدنی بیان کرد: برای جلوگیری از خام‌فروشی، شرکت ایریتک در ۴ دهه فعالیت‌های صنعتی معدنی خود و با دارا بودن ۷ شرکت زیرمجموعه شامل شرکت‌های تامین تجهیزات (ایراسکو در ایتالیا)، اجرا (پامیکو)، ساخت تجهیزات (ایکا ساخت)، مهندسی (بیدک)، بازرسی (ایکا)، مهندسی و بازرگانی (ایریکا آلمان) و مشاور موادمعدنی (شرکت آیمکو) قادر است خدمات مهندسی را در کلاس یک هلدینگ جهانی در اجرای چرخه یادشده و برای هر نوع ماده معدنی از اکتشاف تا صنایع معدنی ارائه دهد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۰۹
کد مطلب: 24979