گروه معادن
 
كرباسيان خبر داد:
تقاضای ۱۶ شرکت‌ خارجی برای سرمایه‌گذاری در صنایع و معادن ایران
گروه معادن - از سال گذشته سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در ایران به برخی از بخش‌ها چراغ سبز نشان دادند. یکی از حوزه‌ها که مورد استقبال شدید سرمایه‌گذاران خارجی قرار گرفت معدن و صنایع معدنی بود. بر این اساس کشورهای آلمان، اسپانیا، استرالیا، کانادا، بلژیک، انگلیس و سایر کشورهای توسعه یافته پیشنهادهای همکاری خود را به سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران دادند. از آنجا که ایران یکی از مهم‌ترین ذخایر معدنی جهان را در اختیار دارد در برخی از مواد‌معدنی مانند مس، روی، سرب، آهن و آلومینیوم جزو مهم‌ترین کشورهای جهان محسوب می‌شود. کشورهای خارجی برای سرمایه‌گذاری اعلام آمادگی کردند.
به گزارش ماين نيوز، در این خصوص با مهدی کرباسیان مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازی ایران گفت‌و‌گویی انجام دادیم که در ادامه می‌آید:

در حال حاضر وضعیت جذب سرمایه‌گذاران خارجی در معدن و صنایع معدنی چگونه است؟

شرکت‌هایی که طی 8 الی 9 سال گذشته تنها تمایل به مراودات تجاری و صنعتی داشتند اکنون تمایل به سرمایه‌گذاری در ایران پیدا کردند. البته شرکت‌ها و مجموعه‌هایی هم بودند که در دولت گذشته به صورت کلی روابط خود را با ما قطع کرده بودند ولی با تغییر دولت و نگاه حرفه‌ای دولت به سرمایه‌گذاران خارجی، آنها برای برگشت خود اعلام آمادگی کردند. این کشورها نیز به این نتیجه رسیدند که تحریم‌ها ظالمانه بوده است و باید برداشته شود. اگر این باور در هیأت خارجی نبود هیچ زمان میزان تقاضا برای سرمایه‌گذاری در ایران رکورد‌دار نمی‌شد. طی این مدت نیز کشورهایی که با ایران آشنایی نداشتند برای حضور خود طلب زمان کردند. آنها متوجه شدند که زمینه سرمایه‌گذاری در ایران مهیا است و کشورمان با تمام کشورهای منطقه متفاوت است. ایران با داشتن منابع انسانی، معدنی، نفت و گاز، موقعیت استراتژیک و امنیت بالا، کشش تقاضای سرمایه‌گذاری ایجاد کرده است.

آیا سرمایه گذاری شرکت‌های خارجی منوط به توافق نهایی در بحث هسته ای است؟

خیر. تمام قراردادها و همکاری‌ها منوط به توافق نهایی هسته ای نیست.در حال حاضر شرکت‌ها و مجموعه‌هایی هستند که کار خود را با ایران آغاز کردند. به عنوان مثال در معدن روی مهدی‌آباد و ایجاد دو کارخانه فولاد در کنار خلیج فارس همکاری ها وابسته به توافق هسته‌ای نبود .اما قطعاً با برداشته شدن تحریم‌ها می‌توان سرمایه خارجی بیشتری جذب کرد.از سویی شرکت‌های مشترک ایرانی – خارجی تشکیل شدند تا بتوانند پروژه های مربوط به بخش معدن و صنایع معدنی را بر عهده بگیرند.تعداد مجموعه‌های اینچنینی و یا شرکت های خارجی که به صورت مستقل به ایران آمدند به لحاظ عملیاتی زیاد نیست اما درخواست ها به شدت رشد داشته است. با بهبود مذاکرات هسته ای می توان سرمایه گذاران خارجی را به سمت عقد قرارداد و آغاز همکاری ها هدایت کرد.ایمیدرو برای آنکه بتواند سرمایه گذاران خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور را جذب کند ازتمام شرکت‌ها و برندهای معتبر جهانی دعوت به عمل آورده است تا خردادماه در ایران حضور پیدا کنند.این اجلاس بین المللی باعث توسعه همکاری‌ها خواهد شد.همچنین برخلاف دوره های گذشته که بسته معرفی پتانسیل های سرمایه‌گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی آماده نبود توانستیم فرصت‌های سرمایه گذاری ایران را به تفکیک جمع بندی کنیم.

چه تعداد درخواست به شما رسیده است؟

تعداد درخواست ها بسیار زیاد بوده است بدین جهت کمیته ای را ایجاد کردیم که وظیفه آن معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری در ایران و پاسخگویی به سؤالات است. لذا می توان این نوید را داد که درخواست هیچ سرمایه گذاری بدون پاسخ نمی ماند.

همکاری در کدام بخش‌ها بیشتر بوده است؟

در کشور ما 68 نوع ماده معدنی وجود دارد که به غیر از موارد خاص در سایر ماده‌های معدنی کار جدی صورت نگرفته است در بخش‌های زغالسنگ ، سنگ، آهن، مس و مواد نادر خاکی کار خاص و مهمی انجام نشده است لذا قرار است در این بخش همکاری های مناسبی با چین، هند و برخی از کشورهای اروپایی داشته باشیم.

برای سرمایه گذاران خارجی تسهیلاتی در نظر گرفته خواهد شد؟

قوانین در جذب سرمایه گذاران خارجی مناسب است لذا دلیلی وجود ندارد که تسهیلات خاص در نظر گرفته شود.مشکل اصلی ما تحریم و جابه‌جایی پول است که امیدواریم با سرعت حل شود. طبق قانون،درصورت حضور سرمایه‌گذاران خارجی برای سرمایه‌گذاری،بهره برداری از معادن را برای 25 سال به این شرکت‌ها واگذار می‌کنیم. لذا اگر مشکلات مربوط به نقل و انتقال پول حل شود می توان سرمایه قابل توجهی را جذب کرد.

کدام کشورها برای همکاری در بخش معدن و صنایع معدنی ایران اعلام آمادگی کردند؟

تعداد شرکت های خارجی که برای سرمایه گذاری و حضور در ایران اعلام آمادگی کردند خیلی زیاد است. اما درخواست شرکت های آلمانی، دانمارکی،قزاقستانی و هندی که چند ملیتی هستند و حاشیه خلیج فارس مانند عمان و کویت برای همکاری با ایران زیاد بوده است. از سویی استرالیا، سوئیس ، اسپانیا،بلژیک، کانادا، انگلیس، فرانسه و کره جنوبی هم درخواست‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری داشتند.چین و روسیه نیز که از قبل همکاری‌های را داشتند این روزها بیش از گذشته برای حضور در ایران اعلام آمادگی می‌کنند. کشورهای عنوان شده مذاکرات خود را با آغاز به کار دولت یازدهم شروع کردند.در این میان کشورهای مختلف نیز درخواست های خود را ایمیل کردند و یا برای حضور در ایران پیغام فرستادند.با چنین شرایطی می توان گفت یکی از بخش هایی که به شدت با اقبال سرمایه‌گذاران خارجی مواجه شده معدن و صنایع معدنی است.البته بیانیه سوئیس نیز در افزایش اشتیاق سرمایه‌گذاران بی‌تأثیر نبوده است. کشورهای توسعه یافته خواهان سرمایه‌گذاری در ایران هستند

شرکت های خارجی در کدام بخش‌های معدن و صنایع معدنی تمایل به سرمایه گذاری دارند؟

سنگ آهن، مس ، طلا و زغالسنگ از جمله بخش‌هایی هستند که سرمایه‌گذاران تمایل به سرمایه‌گذاری دارند.کشوری مانند آلمان خواهان سرمایه گذاری در حوزه های فولاد، مس و تأمین تجهیزات و ماشین آلات است.شرکت‌های چندملیتی هند (شرکای امریکایی دارند) و استرالیا هم مایل به سرمایه گذاری در بخش معدن هستند.به گونه ای که از مرحله اکتشاف تا استخراج و فرآوری ورود پیدا کنند.فرانسه نیز در جهت ایجاد کارخانه و ماشین آلات قصد همکاری دارد.به هر ترتیب ایمیدرو خواهان جذب سرمایه گذاران خارجی است به نحوی که بتواند عقب ماندگی های سال های گذشته را جبران کند.در این خصوص قوانین نیز در جهت جذب سرمایه گذاران خارجی است.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۵۹
کد مطلب: 24242
 
مرجع : روزنامه ايران