گروه صنایع معدنی فولاد
 
واکنش مدیرعامل فولاد هرمزگان به اظهارات اخیر تابش:
مزیت فولادسازی در کنار آب بدیهی است
لزوم پرهیز از دید استانی و سیاسی نسبت به صنعت فولاد
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان با اشاره به اینکه دخالت دادن بحث‌های استانی در زمینه توسعه صنعت فولاد در کشور کار درستی نیست، گفت: مقرون به صرفه بودن احداث واحدهای فولادسازی در کنار دریا یک موضوع بدیهی بوده که در همه جای دنیا نیز قابل مشاهده است.
 
مرتضی آقاجانی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز در واکنش به اظهارات اخیر محمدرضا تابش، نماینده اردکان در مجلس که گفته بود اجرای پروژه‌های فولادی در کنار دریا مقرون به صرفه نبوده و مشکلات زیست محیطی زیادی را ایجاد می‌کند، توضیح داد: احداث واحدهای فولادسازی در کنار آب در دنیا یک موضوع روشن است. اگر آماری درباره وضعیت دنیا در این زمینه بگیرید متوجه می‌شوید که چند درصد فولادسازی‌های دنیا در کنار آب قرار گرفته‌اند و چند درصد در کویر. این موضوع خیلی هم نیاز به حساب و کتاب مهندسی خاصی هم ندارد. امروزه مواد اولیه از معضلات بخش تولید فولاد در دنیا است و تامین مواد اولیه پرهزینه‌ترین بخش تولید است و حمل آن به شیوه نادرست می‌تواند هزینه، مشکلات ترافیکی و آلودگی زیادی را ایجاد کند.

وی افزود: در سمپوزیوم قبلی فولاد ایران گزارشی ارائه شد مبنی بر اینکه اگر بتوانیم برنامه تولید فولاد 1404 را اجرا کنیم حداکثر برای 10 تا 15 سال آینده کشور سنگ آهن موردنیاز فولادسازان را در اختیار خواهد داشت که اگر فرض کنیم این آمار درست نبوده میزان آن تا حداکثر 20 تا 30 سال قابل افزایش خواهد بود. بنابراین منابع سنگ آهن کشور محدود بوده و ما باید به منابع سنگ آهن دنیا وصل شویم. قرار نیست ما با کشتی سنگ آهن وارد کرده و سپس با قطار و کامیون و غیره سنگ آهن را وسط کویر آورده و فولاد تولید کنیم. از سوی دیگر آب هم معضل بزرگی برای کشور ما است.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان درباره این استدلال نماینده اردکان مبنی بر اینکه هزینه انتقال آب کمتر از هزینه انتقال مواد اولیه است، به ماین نیوز عنوان کرد: بزرگترین کشتی که می‌تواند در اسکله منطقه ویژه پهلوگیری کند 50 تا 55 هزار تن است. این در حالی است که در عمان الان کشتی های 300 هزار تنی نیز توان پهلوگیری دارند. واردات مواد اولیه با این حجم مقرون به صرفه است وگرنه واردات مواد اولیه با قایق که صرفه اقتصادی ندارد. الان دنیا به سمت قطارهای سریع‌السیر رفته که نیاز به تولید ریل‌های 120 متری دارند. بهترین مکان برای تولید این محصولات و سپس صادرات آنها کنار آب است. برای واردات مواد اولیه نیز کنار آب صرفه دارد. الان در دنیا حتی مناطقی که به دریا اتصال نداشتند به دریا کانال زده و اتصال آبی برقرار کردند چون حمل و نقل آبی دارای صرفه اقتصادی است.

آقاجانی با بیان اینکه قصد ندارم درباره پروژه انتقال آب خلیج فارس به معادن استانهای کرمان و یزد بحث کنم، تاکید کرد: بهترین حالت به نظر من احداث واحدهای گندله‌سازی در کنار معادن و احداث واحدهای فولادسازی در کنار دریا است.

او همچنین در پاسخ به این سوال ماین نیوز که آیا بهتر نیست در توسعه صنعت فولاد کشور دید ملی داشته باشیم نه دید منطقه‌ای و استانی؟ اظهار کرد: دقیقا همینطور است. مطرح کردن بحث استانی در توسعه صنعت فولاد درست نیست. باید ملی فکر کنیم. البته ممکن است در طرح چنین مباحثی بحث‌های سیاسی و انتخاباتی و به ویژه جنبه‌های اشتغالی هم مطرح باشد.

وی تاکید کرد: به نظر من ما باید براساس مزیت‌های هر منطقه از کشور سرمایه‌گذاری کنیم. لزومی ندارد در شمال کشور فولادسازی داشته باشیم در حالی که می‌توانیم کشاورزی و صنعت توریسم در منطقه داشته باشیم. در جنوب که سرمایه‌گذاری نشده و زمین خالی زیادی وجود دارد توسعه صنعت فولادسازی مزیت دارد. قرار نیست همه استان‌های کشور فولادسازان شوند. توسعه که فقط در صنعت فولادسازی نیست. اگر اینطور باشد باید تمام پالایشگاه‌های کشور در خوزستان احداث شوند در حالی که می‌بینیم این استان فولادسازی و صنایع دیگری هم دارد. نباید با تنگ نظری نسبت به این موضوعات قضاوت کنیم.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: همین الان بازار محصولات بندرعباس دست یزدی‌ها است و آنها توانمندی خود را نیز در این زمینه نشان داده‌اند. اما اینکه تلاش کنیم کاری را به صورت مصنوعی پیش برده و از حالت طبیعی خارج کنیم درست نیست. باید براساس مزیت‌های کشور سرمایه‌گذاری کنیم.
تاریخ انتشار : جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۳۰
کد مطلب: 21926