گروه معادن فلزات گرانبها
 
ذخیره ۱۰۰ تن طلا در کردستان
آغاز احداث کارخانه طلا در قروه
گروه معادن >فلزات گرانبها - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان ذخیره طلا در کردستان را 100 تن اعلام کرد و گفت: ظرف دو سال آینده احداث کارخانه طلا در ساریگونی قروه آغاز خواهد شد.
 
به گزارش ماین نیوز، محمد دره‌وزمی پیش از ظهر امروز در سی و دومین دوره زمین‌شناسی با رویکرد طلا که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به ظرفیت‌های بسیار خوب استان در حوزه ذخایر معدنی، این گونه برنامه‌ها با حضور افراد صاحب‌نظر در کردستان باید افزایش یابد و به صورت مستمر برگزار شود.
به گفته وی، نگرش متولیان این حوزه در دو بخش خصوصی و دولتی باید تیزبینانه و اقتصاد محور باشد و از ظرفیت‌ها و بسترهای خوب استان در راستای توسعه آن بهره‌ بگیریم و با استفاده بهینه زمینه آبادانی بیش از پیش آن را فراهم سازیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه نگرش به حوزه معدن کردستان خام‌فروشی است، خاطرنشان کرد: باید با ارائه ساز و کارهای مختلف این نگرش را پاک کرد، چرا که چنین نگرشی مانع ارزش افزوده و اشتغال‌زایی می‌شود.

دره‌وزمی خاطرنشان کرد: بحث خام‌فروشی ذخایر معدنی از بزرگترین مشکلاتی است که متاسفانه این حوزه را درگیر خود کرده است.

وی خواستار تعامل و برنامه‌ریزی مناسب در راستای رفع این مشکل شد و افزود: احداث صنایع معدنی و فناوری برای فرآورده‌های معدنی کردستان باید در اولویت قرار بگیرد تا بتوان بیشتر از این ظرفیت استفاده کرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار کرد: 18 گونه ماده معدنی شامل طلا، سنگ آهن، سنگ مرمر، سنگ لاشه، سنگ تزئینی و غیره در سطح استان کردستان وجود دارد.

وی با بیان اینکه کردستان از لحاظ ظرفیت و تناژ ظرفیت بالایی ندارد، گفت: از نظر ارزش ذخایر معدنی کردستان جایگاه قابل توجهی در استان دارد.

دره‌وزمی با بیان اینکه در کل کشور ما 3 هزار و 400 تن ذخیره طلا داریم اظهار کرد: 40 تن از این میزان مربوط به استان کردستان است که ظرفیت بسیار خوبی است.

به گفته وی، ذخایر طلای کردستان در سقز و ساریگونی قروه قرار دارد و براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته کار اکتشاف طلا در سقز تمام شده و برای کسب پروانه و اکتشاف مجدد به مزایده گذاشته خواهد شد.
وی با بیان اینکه ذخایر قطعی طلا در کردستان حدود 100 تن است، اظهار کرد: این میزان ذخایر عدد قابل توجهی به لحاظ ارزش ریالی است.

وی از فراهم‌سازی بسترهای لازم برای فرآوری طلا در کردستان خبر داد و بیان داشت: ظرف دو سال آینده اقدامات اجرایی احداث کارخانه طلا در ساریگونی قروه آغاز خواهد شد.

وی اظهار کرد: در زمینه ذخایر سنگ آهن استان، متاسفانه در گذشته خام‌‌فروشی بزرگترین ضربه را به این حوزه وارد کرده است که انتظار می‌رود با احداث زنجیره فرآوری و احداث تولید کارخانه فولاد این مشکل مرتفع شود.
وی با بیان اینکه زنجیره تولید فولاد در کشور حلقه‌های متعددی دارد، گفت: ایجاد این حلقه‌ها در کردستان شروع شده و جواز تاسیس یک حلقه نیز در بیجار صادر شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تصریح کرد: در شهرستان قروه نیز با جدیت به دنبال ایجاد این حلقه‌ها در بحث کنسانتره و گندوله هستیم و در همین راستا چند شرکت معتبر نیز اعلام آمادگی کرده‌اند.
دره‌وزمی گفت: در زمینه تولید شمش فولاد و مقاطع نیز با سرمایه‌گذاران متعدد صحبت شده و به دنبال تعیین سرمایه‌گذار هستیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تحقق این زنجیره‌ها را بستر ساز رفع مشکل خام‌فروشی سنگ آهن در استان عنوان کرد و گفت:در زمینه باریت نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها 2 ورقه از 180 ورقه نقشه 1.2000 در استان تهیه شده است و تحقق اهداف و برنامه‌ریزی اصولی در بحث معادن نیاز به تکمیل این نقشه است.

دره‌وزمی در پایان سخنان خود با بیان اینکه اکتشاف در کردستان به صورت جدی و با سرعت بیشتر در استان انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: مطالعات لغزش در بحث سنندج مریوان باید در دستور کار قرار گیرد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۱۶
کد مطلب: 21885
 
مرجع : فارس