گروه معادن فلزات گرانبها
 
سرپرست سازمان صنعت کردستان مطرح کرد
ذخیره ۶۰۰ میلیون تنی معادن کردستان
گروه معادن >فلزات گرانبها - سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان، مجموع ذخایر معادن استان را 600 میلیون تن عنوان کرد و افزود: سالانه از این میزان 15 میلیون تن برداشت می‌شود.
به گزارش ماین نیوز، محمد پورنگ ظهر امروز در جمع خبرنگاران به موضوعات مطرح در بخش معادن استان پرداخت و اظهار کرد: در بخش معدن 341 پروانه بهره‌برداری صادر شده است که 268 مورد از این تعداد فعال هستند و سایرین با درصد کمتری به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

وی افزود: از این تعداد 10 معدن آهن در شهرستان‌های بیجار و قروه، 10 واحد پوکه معدنی و 10 معدن سنگ‌های مرمر در قروه وجود دارند که میزان اشتغالزایی در آنها را به 3 هزار و 148 مورد می‌رساند.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان، مجموع ذخایر معادن استان را 600 میلیون تن عنوان کرد و افزود: سالیانه از این میزان 15 میلیون تن برداشت می‌شود.

پورنگ میزان وصول حقوق دولت و بهره مالکانه از این معادن را 4 میلیارد تومان عنوان کرد و با اشاره به بازگشت 65 درصد از این مبلغ به استان، گفت: در سال 92 در حدود 91 پروانه اکتشاف و 26 گواهی کشف در حوزه معادن صادر شده است.

وی با اشاره به وصول 263 درخواست در سال گذشته برای معادن استان اظهار کرد: برای 157 مورد از این درخواست‌ها، موافقت اولیه صادر شده است.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به ساماندهی محدوده‌های معدنی در سال 92 گفت: در پهنه‌بندی، شرکت‌های حقوقی دارای توان بالا از اکتشاف تا فرآیند تولید را درگیر کار می‌کنیم.

پورنگ با تأکید بر اینکه موضوع اهلیت سرمایه‌گذار در بخش معدن از صنعت مهمتر است، تصریح کرد: پهنه‌بندی موجب می‌شود تا از پراکندگی کار و ورود غیر حرفه‌ای‌ها جلوگیری شود.

وی با اشاره به اینکه اکثر معادن استان زیر نظر افراد بومی اداره می‌شود، گفت: اینکه آنها درآمد حاصل از این معادن را در چه نقاطی هزینه کنند در اختیار ما نیست.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان، بیشترین مشکلات و اختلافات در بخش معادن را وجود معارض عنوان کرد و گفت: به دلیل زودبازده بودن فعالیت معدنی، این موضوع همواره مطرح است.

پورنگ با اذعان به وجود خام فروشی در معادن استان، اظهار کرد: چون فرایند تبدیل مواد اولیه به محصول نهایی تعریف نشده است، این اتفاق رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه برای تبدیل مواد خام می‌توان بخشی از فرآوری را با حداقل سرمایه انجام داد، گفت: وظیفه مسئولان برنامه‌ریزی به منظور احداث واحدهایی در استان است که مواد را داشته باشند و سپس متعهد به ایجاد واحد فرآوری شوند.
- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930409001090#sthash.du047agF.dpuf
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ تير ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۶
کد مطلب: 10512