گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
سرمایه‌گذاری بنیاد در آلومینیوم کاوه خوزستان
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - اهمیت و کاربرد روزافزون آلومینیوم در صنایع و زندگی امروزی باعث شده توجه بیشتر کشورهای توسعه‌یافته و درحال توسعه به تولید و استفاده از این صنعت معطوف شود به‌گونه‌ای که کارشناسان معتقدند در دهه آینده این آلومینیوم است که به‌عنوان فلزی استراتژیک جایگزین فولاد خواهد شد.
به گزارش ماین نیوز، هم‌اکنون در برخی از کشورهای حوزه خلیج‌فارس نیز شاهد احداث و راه‌اندازی کارخانه‌های تولید آلومینیوم هستیم؛ کارخانه‌هایی که نیازمند تامین مواد اولیه خود از سایر کشورها هستند. در ایران نیز با وجودی‌که چند دهه از احداث نخستین کارخانه تولید آلومینیوم می‌گذرد اما در چند سال اخیر توجه بخش عظیمی از فعالان صنعتی به این فلز معطوف شده و شاهد افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش هستیم که کارخانه آلومینیوم کاوه خوزستان نیز از این جمله است. البته هرچند مسئولان این واحد صنعتی هدف اصلی خود را از احداث کارخانه محرومیت‌زدایی در منطقه عنوان می‌کنند که قابل‌تقدیر است اما کارشناسان معتقدند محرومیت‌زدایی نمی‌تواند به تنهایی عاملی برای احداث کارخانه‌ای باشد که از صنایع انرژی‌بر محسوب شده و نیازمند ایجاد زیرساخت برای تداوم تولید است. بنابراین انتظار می‌رود مطالعات کارشناسی برای جانمایی مناسب و تامین زیرساخت‌های انرژی انجام شود تا مشکلات صنایع فولادی را شاهد نباشیم؛ موضوعی که از سوی مدیران مجموعه کاوه نیز بر آن تاکید شده و معتقدند بررسی‌های کارشناسان نشان می‌دهد برخورداری از زیرساخت‌های لازم این مجموعه را نه‌تنها قادر به تامین نیاز داخل می‌کند بلکه زمینه صادرات محصولات را در بازار منطقه نیز فراهم می‌کند.

مدیرعامل شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان درباره راه‌اندازی این پروژه می‌گوید: راه‌اندازی شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان که در سال ۸۵ به تصویب هیات دولت رسید به‌دلیل وجود برخی موانع و مشکلاتی که وجود داشت راه‌اندازی آن با کندی همراه بود. حال با توجه به برنامه‌ریزی‌ها و تدابیری که از سوی رییس سازمان بنیاد مستضعفان و استاندار خوزستان انجام شد پس از چندین سال وقفه در ۲۳ دی ۱۳۹۳ پروژه کلید خورده است.

سیدعباس حسینی به میزان سرمایه‌گذاری در این پروژه اشاره کرد و گفت: میزان سرمایه موردنیاز برای این پروژه رقمی افزون بر ۱۵۰میلیارد تومان است که کل آن توسط بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی تامین شده است. البته شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس که وابسته به بنیاد است نیز ۴۰درصد سهام این شرکت را در اختیار دارد.

وی درباره میزان تولید و نوع محصول این شرکت گفت: در فاز نخست این کارخانه قرار است ۶۰هزار تن بیلت و شمش آلیاژی تولید کند که براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده فاز نخست تا ۲ سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

حسینی به دلایل تعویق راه‌اندازی پروژه اشاره کرد و گفت: نبود زمین مناسب برای تاسیس این کارخانه از دلایل اصلی تعویق این پروژه بود، چراکه در شهر مسجد سلیمان به دلیل شرایط اقلیمی خاصی که وجود دارد انتخاب زمین مناسب برای احداث پروژه مشکل شده بود. اما با حمایت‌هایی که از سوی رییس بنیاد مستضعفان انقلاب و استاندار استان انجام شد بخش عمده‌ای از مشکلات حل شده است.

اشتغال در منطقه

مدیرعامل شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان هدف از راه‌اندازی این پروژه را ایجاد اشتغال برای مردم منطقه دانست و افزود: در مسجد سلیمان معضل بیکاری مشکلات زیادی را برای ساکنان منطقه به‌ویژه جوانان به وجود آورده است به گونه‌ای که در برخی از موارد خودکشی و آسیب‌های اجتماعی را در نتیجه نبود شغل مناسب شاهد هستیم.

وی افزود: راه‌اندازی این کارخانه از یک سو مشکلات بیکاری منطقه را برطرف خواهد کرد و از سوی دیگر به‌دلیل قرارگیری کارخانه ایرالکو به‌عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان بیلت در کشور در این منطقه قادر خواهیم بود ضمن تامین نیاز داخلی به‌عنوان رقیبی قدرتمند بازارهای منطقه را نیز پوشش دهیم.

جانمایی مناسب

حسینی در ادامه با اشاره به اینکه کارخانه از آخرین تجهیزات و فناوری‌های روز دنیا بهره می‌برد، گفت: با استفاده از این فناوری‌ها می‌توان نسبت به تولید محصولات با استانداردهای بین‌المللی اقدام کرده و به این ترتیب پیشرفت و توسعه در صنعت آلومینیوم را به ارمغان آورد.

وی همچنین درباره فاز دوم کارخانه گفت: در مسیر توسعه کارخانه و راه‌اندازی فاز دوم مشکلاتی همچون حمل‌ونقل ریلی وجود دارد که در تلاش برای رفع آنها هستیم. اما مسئله اصلی در احداث این کارخانه موضوع محرومیت‌زدایی است؛ نکته‌ای که در این زمینه وجود دارد بحث محرومیت‌زدایی منطقه است که با توجه به سیاست سازمان مستضعفان در این زمینه راه‌اندازی این پروژه می‌تواند رونق اقتصادی را برای مسجد سلیمان به ارمغان بیاورد.

وی در پاسخ به اینکه هدف اصلی از احداث کارخانه محرومیت‌زدایی بوده آیا برای این پروژه مطالعات کارشناسی در زمینه جانمایی مناسب و دسترسی به منابع انرژی در نظر گرفته شده تا همچون برخی از پروژه‌های فولادی در آینده با مشکل و کندی مواجه نباشیم، گفت: راه‌اندازی این پروژه در سال ۸۵ به تصویب دولت رسیده بود که به دلایل مختلف اجرای آن با کندی همراه شد اما با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید استاندار خوزستان حمایت خود را برای به سرانجام رسیدن پروژه اعلام کرد تا با رفع موانع و ایجاد زیرساخت‌های موردنیاز راه را برای رسیدن به این مهم هموار کند.

وی افزود: استان خوزستان شاهراه برق کشور است و از سوی دیگر فاصله کم این استان با بندر امام آن را به مکان مناسبی برای تولید و صادرات محصولات تبدیل می‌کند. از سوی دیگر وجود نیروهای متخصص و فنی که در این استان وجود دارد می‌تواند تاثیر بسزایی در راه‌اندازی و پیشرفت پروژه‌ها داشته باشد. از این رو می‌توان با رفع موانع موجود زمینه توسعه فعالیت در این حوزه را فراهم کرد.

دسترسی مواد اولیه

مدیرعامل شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان درباره تامین مواد اولیه مورد نیاز برای این کارخانه گفت: از آنجایی که ماده اولیه برای تولید بیلت و آلیاژ، شمش آلومینیوم است از این‌رو می‌توان آن را از شرکت‌های تولیدکننده داخلی همچون ایرالکو، المهدی و هرمزال تهیه کرد. همچنین در صورت نیاز به واردکردن این محصول می‌توان از طریق بندر امام نسبت به وارد کردن این محصول از کشورهای همسایه اقدام کرد.

حسینی گفت: با توجه به اینکه بیلت کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارد از این‌رو با راه‌اندازی آن موجبات شکل‌گیری کارگاه‌های صنایع پایین‌دستی نیز فراهم شده و مشاغل بسیاری را برای افراد منطقه به وجود خواهد آورد که می‌توان به پروفیل‌سازی، قطعات خودرو و وسایل الکترونیکی اشاره کرد.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۴۴
کد مطلب: 19628
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت