گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
حسینی در گفت‌وگو با ماین نیوز خبر داد:
بهره‌برداری از خط بیلت آلومینیوم کاوه خوزستان تا ۹۶
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - مدیرعامل شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان آخرین وضعیت اجرای این پروژه را تشریح کرد و گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده کارخانه پروفیل‌سازی در پایان سال 1395 و بیلت در سال 1396 به بهره‌برداری خواهد رسید.
 
سیدعباس حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز توضیح داد: تاکنون اقداماتی نظیر تهیه زمین موردنیاز پروژه، انتخاب مشاور مادر، اتمام عملیات توپوگرافی، اتمام عملیات ژئوتکنیک، تهیه گزارش امکان‌سنجی جهت ارائه به بانک و ستاد برنامه میان‌مدت بنیاد، تهیه گزارش زیست محیطی و اخذ مجوزهای مربوطه، اخذ سایر مجوزهای لازم از جمله جواز تاسیس کارخانه، میراث فرهنگی و غیره، مطالعات آبرسانی به محل احداث طرح، مطالعات گازرسانی به محل احداث طرح، مطالعات اتصال به خط انتقال برق در محل احداث طرح، بررسی و انتخاب تکنولوژی تولید بیلت و آلومینیوم آلیاژی، انجام مذاکرات و بازدید جهت انعقاد قرارداد تجاری احداث کارخانه تولید بیلت و آلومینیوم آلیاژی به ظرفیت 60 هزار تن در سال با شرکت هرتویچ اتریش (زیرمجموعه گروه SMS آلمان) و انجام توافقات فنی و مالی، خرید ماشین‌آلات و تجهیزات تولید پروفیل آلومینیوم به ظرفیت 10 هزار تن در سال، انتخاب پیمانکار طراحی و اجرای سوله سالن پروفیل صنعتی، تسطیح زمین، تجهیز کارگاه و ساختمان اداری، محصورسازی سایت، ایجاد راه‌های ارتباطی و ساخت جاده بین روستایی به طول 1750 متر، تامین و ایجاد تاسیسات آب و برق موقت دوران احداث، طراحی و ایجاد تاسیسات جمع‌آوری آب‌های سطحی و طراحی کلی کارخانه در فرایند اجرای پروژه احداث کارخانه آلومینیوم کاوه جنوب خوزستان انجام شده است.

وی توضیح داد: شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان در راستای مسئولیت اجتماعی خود با شعار "شهروندی مسئول، بنگاهی سودآور، جوان، متعهد و متخصص" در اقدامی مسئولانه با همکاری مناطق نفت‌خیز جنوب اقدام به احداث جاده‌ای برای دسترسی روستاهای همجوار کارخانه کرده است. براین اساس جاده روستای کنجدکار که در اثر تردد وسایل سنگین، بارندگی‌های فصلی شدید و تعمیر و نگهداری نامناسب به شدت آسیب دیده بود، با هزینه 2.3 میلیارد تومانی به صورت استاندارد مجددا احداث شد که این باعث شد علاوه بر آسان‌تر شدن تردد مردم از جاده، فاصله روستای کنجدکار با دو روستای نزدیک به آن نیز کوتاه‌تر شود.

وی همچنین کل سرمایه‌گذاری موردنیاز برای احداث آلومینیوم کاوه خوزستان را بالغ بر 200 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این پروژه بعد از راه‌اندازی 200 نفر به صورت مستقیم و 600 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی خواهد داشت. ضمن اینکه تکنولوژی مورد استفاده در این پروژه اروپایی بوده و به‌روزترین تکنولوژی در نوع خود در کشور محسوب می‌شود.

حسینی درباره نیاز ارزی این پروژه نیز گفت: به میزان 25 میلیون یورو قرار است اعتبار از صندوق توسعه ملی برای پروژه تامین شود که بانک عامل آن نیز بانک صنعت و معدن است و مابقی نیاز مالی پروژه نیز از آورده سرمایه‌گذار و وام و تسهیلات تامین خواهد شد.

به گفته مدیرعامل شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان در حال حاضر حدود 330 هزار تن شمش در کشور تولید می‌شود که درصد کمی از آن به بیلت تبدیل می‌شود. از سوی دیگر تولید بیلت آلومینیوم دارای ارزش افزوده بالایی بوده و تولید آن در منطقه محروم مسجد سلیمان منجر به شکل‌گیری بنگاه‌های پایین‌دستی در این منطقه خواهد شد. طبق آمار به ازای تولید هر تن محصول آلومینیومی دو شغل ایجاد می‌شود که با تولید 60 هزار تن محصول قابلیت اشتغالزایی برای 120 هزار نفر وجود خواهد داشت. گفتنی است شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان از شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ گسترش صنایع معدنی کاوه پارس متعلق به بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۶
کد مطلب: 29027