گروه معادن
 
ظرفیت‌های گردشگری معادن استان سمنان
گروه معادن - بسیاری از معادن سمنان به علت تاریخی و زیبا بودن، کارشناسان را برآن داشته اند که علاوه بر ارزش های اقتصادی به ظرفیت های گردشگری آنها هم توجه کنند.
به گزارش ماين نيوز،‌ سمنان با داشتن حدود 3 میلیارد تن ذخایر معدنی، بالغ بر 328 میلیون تن ذخایر قطعی و 40 نوع ماده معدنی شناخته شده از استان های برتر معدنی کشور محسوب می شود به طوریکه در برخی از مواد معدنی مانند سنگ نمک، سنگ گچ، زئولیت و سلستین رتبه اول کشور را دارد.

به گفته دست اندرکاران، دراین میان معدن وگرد سمنان که در 30 کیلومتری سمنان و در منطقه دلازیان قرار دارد، یکی از معادن شاخص است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمنان می گوید: این معدن از دوره صفویه به شکل غیر رسمی و دوره قاجاربه به صورت رسمی مورد بهره برداری قرار گرفته است.

بحرالعلومی می افزاید: در اطراف معدن، بناهای تاریخی برای اسکان افراد، انبار محصولات و کوره های ذوب وجود دارد که از زمان بهره برداریِ معدن در زمان قاجار تاکنون، گوگرد استخراج و برای مصارف دارویی، کشاورزی و صنعتی به کارگاه و کارخانه های خارج از سمنان منتقل می شود.

وی اضافه می کند: براساس بررسی های کارشناسان بر روی تپه و محوطه تاریخی معدن، گوگرد و سفال های لعاب دار آبی در قسمت های مختلف نشان می دهد این بنا مربوط به دوران قاجار است. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمنان با اشاره به ثبت این اثر تاریخی به شماره 31141 در فهرست میراث ملی می گوید: اکنون در حال فراهم کردن زیرساخت ها برای جذب گردشگر به این منطقه هستیم. آقای رضوانی کاوشگر آثار تاریخی می گوید: میدان میرک بزرگترین محوطه روباز پارینه سنگی در این منطقه قرار دارد که به لحاظ قدمت و تعداد ابزار سنگی یافت شده قابل توجه است.

وی می افزاید: دراین منطقه تاکنون دهها هزار قطعه دست سازهای سنگی دوران پارینه سنگی شامل تراشه ها،تراشنده ها، ابزار شکار و سرنیزه کشف شده است.

رضوانی اضافه می کند: هرچند پارینه سنگی مربوط به 12 هزار سال قبل می شود اما براساس مطالعه اولیه قدمت این محوطه به 50 هزار سال قبل بازمی گردد.

وی می گوید: تاکنون محوطه هایی با این قدمت فقط در غارها مشاهده شده است اما این محوطه با این ابعادِ روباز در نوع خود کم نظیر است و به نظر می رسد 50 هزار سال قبل این منطقه کویری نبوده و ساکنان آن در حاشیه دریاچه ای زندگی می کردند که به مرور زمان و با تغییرات اقلیمی خشک شده است.

صفری کارشناس معدن هم می گوید: این معدن علاوه بر ارزش تاریخی جزو پنج معدن گوگرد خاورمیانه است که خلوص بالایی دارد. وی می افزاید: یکی دیگر ازاین معادن در استان سمنان معدن نمک است که می توانیم در مناطق گرمسار، ایوانکی، ده نمک،سمنان و میامی به آنها دسترسی داشته باشیم.

به گفته کارشناسان یکی از کاربردهای مهم نمک در استان سمنان می تواند صنعت گردشگری باشد که اکنون در دنیا به عنوان یک جاذبه ویژه محسوب می شود.

درحال حاضر کشورهای پاکستان، لهستان و گواتمالا با ایجاد طرح گردشگری برپایه نمک سالانه پذیرای هزاران نفر گردشگر هستند که موجب رونق صنعت گردشگری در منطقه شده و نام خود را در دنیا مطرح کرده اند.

رستمیان از کارشناسان اقتصادی می گوید: در استان سمنان سنگی با نام نمک بلوری وجود دارد که شفابخش است و این سنگ با انرژی های بسیاری که دارد برای درمان انواع بیماری های ریوی، آسم و سرفه و همچنین درمان انواع دردهای پا، زانو، مچ و کمر موثر است که می تواند در کنار پارک های تفریحی، گردشگرانی برای درمان جذب کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمنان می گوید: استانی که در کشور ظرفیت بسیار عالی گردشگری نمک دارد، سمنان به ویژه شهرستان گرمسار است که علاوه برکویری بودن، از لحاظ وجود گنبدهای نمکی و معادن نمک بسیار اهمیت دارد.

بحرالعلومی می افزاید: وجود گنبدهای نمکی می تواند پایه گزار گردشگری نمک باشد که از زوایای مختلف قابل بررسی است و دراین میان می توان به موزه نمک، سازه های مختلف نمکی مانند هتل های کوچک نمکی، سونای نمک برای بیمارانی که آسم دارند و سازه های درخشان اشاره کرد.

وی اضافه می کند: در منطقه گرمسار 27 معدن نمک وجود دارد که یکی از زیباترین این معادن، معدن نمک کوهدشت است.

بحرالعلومی می گوید: این معدن به صورت پیچ درپیچ یک و نیم کیلومتر در دل زمین امتداد دارد و در داخل تونل 6 ستون بزرگ نمک به ارتفاع 12 متر برای جلوگیری از ریزش تونل پیش بینی شده است که چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند.

وی می افزاید: معدن نمک ملحه در 48 کیلومتری جنوب شرقی سمنان هم که به صورت گنبدهای نمکی دیده می شود، از قدیمی ترین معادن نمک ایران به حساب می آید.

مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی سمنان می گوید: سرمایه گذاران بخش خصوصی طرحهایی برای سرمایه گذاری در این بخش به صورت جمعی ارائه کردند که پس از بررسی اجرا می شود.

کارشناسان براین باورند اکنون وقت آن است مسئولان با اطلاع رسانی دقیق از ظرفیت های عظیم استان توجه سرمایه گذاران داخلی و خارجی را بیش از پیش جذب کنند .
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۱۹
کد مطلب: 19009
 
۱ نظر
 


رحيمي
سلام
چرا از مهندس زينال زاده نپرسيديد كه داره گردشگري معدني اجرا مي كنه؟ ايشون اطلاعات بيشتري از اينا نداشته باشه مطمئن باشيد كمتر هم نيست (1040)
پاسخ سردبير: اتفاقا در مصاحبه‌اي جداگانه با آقاي مهندس زينال زاده اين موضوع مورد بررسي قرار گرفت كه مي‌توان اين مصاحبه را در لينك زير مشاهده نماييد.

http://www.minews.ir/fa/doc/news/16846/%D9%85%D8%B9%D8%A7%D8%AF%D9%86-%D9%85%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%83%D9%87-%D8%A7%D9%8A%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D8%A7%D8%B0%D8%A8%D9%87-%D8%AA%D9%88%D8%B1%D9%8A%D8%B3%D8%AA%D9%8A-%D9%85%D9%8A-%D8%B4%D9%88%D9%86%D8%AF
۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۸:۳۴:۴۲