گروه معادن
 
افزایش حقوق دولتی و مشکلات معدنکاران در استان سمنان
گروه معادن - برخی از معدنکاران در استان سمنان از افزایش حقوق دولتی از معادن و محاسبه آن از ابتدای سال 92 گلایه دارند و بر ضرورت توجه و رفع این مشکل تاکید دارند.
به گزارش ماین نیوز، به گفته این افراد حقوق دولتی دریافتی از معادن از بهمن سال 92 به یکباره 26 برابر افزایش یافت و محاسبه آن عطف به ماسبق شده و از ابتدای سال 92 مبنای دریافت آن اعلام شد.

مدیرعامل معدن نمک های باریم شهرستان گرمسار در این خصوص گفت: از ابتدای سال 92 اعلام شد که حقوق دولتی قرار است افزایش یابد و معدنکاران در این مدت حقوق دولتی را به صورت علی الحساب پرداخت کردند.

ˈسهراب حکیمی زادهˈ افزود: این امر به بهمن 92 موکول شد و حقوق دولتی به طور میانگین 26 برابر افزایش یافت و مبنای دریافت آن از ابتدای سال 92 محاسبه و مورد مطالبه قرار گرفت.

وی تصریح کرد: در دولت تدبیر و امید اقدامات قرار است بر اساس تدبیر صورت گیرد و تصمیمات کارشناسی باشد ولی معلوم نیست این حقوق چرا یکباره تا این میزان افزایش یافته است.

حکیمی زاده گفت: بدنبال اعتراض معدنکاران حقوق دولتی تعیین شده 50 درصد کاهش یافت و این نشان می داد که قیمت گذاری اولیه غیرکارشناسی بوده است.

وی گفت: دریافت و محاسبه آن از ابتدای سال نیز از دیگر مسائلی بود که برای معدنکاران مشکل ساز شده است.

یک معدنکار دیگر نیز این مساله را از مشکلات معدنکاران دانست و گفت: هیچ قانونی عطف به ماسبق نمی شود چه رسد به مصوبه ای که وزارت صنعت و معدن و تجارت آن را تصویب کرده باشد.

ˈحمید علویˈ خاطرنشان کرد: افزایش یکباره 26 برابر نرخ حقوق دولتی و دریافت آن پس از 11 ماه از سال فشار مضاعفی را به معدنکاران وارد کرده که امیدواریم دولت تدبیر و امید برای رفع این مشکل و رونق بخش معادن کمک کند.

استاندار سمنان نیز بر ضرورت رفع این مشکل تاکید دارد و می گوید: عطف به ماسبق شدن محاسبه حقوق دولتی مبنای حقوقی ندارد.

ˈمحمد وکیلیˈ با تاکید بر اینکه این مشکل از مرکز باید رسیدگی و برطرف شود گفت: باید مشکل بخش خصوصی و معدنکاران به طرق قانونی برطرف شود.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان سمنان نیز به عنوان یک حقوقدان در این زمینه گفت: قانونی عطف به ماسبق نمی شود مگر آنکه در خود قانون ذکر شده باشد و زمان اجرای آن تعیین شود.

ˈحیدر آسیابیˈ گفت: این مورد نیز در آیین نامه و مصوبه وزارت خانه لحاظ شده و مبنای لازم حقوقی ندارد و نمی تواند عطف به ماسبق شود.

وی با تاکید بر اینکه برای رونق اقتصادی و اجرای توصیه های رهبری در نامگذاری سالها مبنی بر سال جهاد اقتصادی، حماسه اقتصادی و ... افزود: باید در این زمینه قوانین حمایتی توسط دستگاههای ذیربط تصویب و عملیاتی شود.

وی گفت: باید دید در این سالها چه قوانینی برای حمایت از تولید و تولیدکننده تصویب و اجرایی شده است.

مسوولان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان نیز می گویند: حقوق دولتی از بهره برداران معادن به صورت علی الحساب در طول سال دریافت می شود و در پایان سال پس از بررسی میزان برداشت این حقوق محاسبه و دریافت می شود.

معاون معدنی این سازمان گفت: طبق قانون 10 درصد قیمت فروش مبنای دریافت حقوق دولتی از بهره برداران است.

ˈسیدعلی اکبر هاشمیˈ با تاکید بر اینکه نرخ های جدید باب طبع معدنکاران نیست، گفت: اگر نرخ های جدید باب طبع آنها بود مشکلی در پرداخت وجود نداشت.

وی گفت: نرخ های جدید پس از اعلام اولیه تاکنون دو بار تعدیل شده است و این نرخ بسته به نوع ماده معدنی از صفر تا 200 و 300 درصد رشد داشته است که زغالسنگ مبنای افزایش آن صفر تعیین شده است.

سمنان استانی معدنی است و با داشتن تنوع معدنی هم اکنون 470 معدن در بخشهای مختلف در این استان فعال است.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۷
کد مطلب: 12776
 
مرجع : ایرنا