گروه معادن
 
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت اردبیل مطرح کرد:
انتقاد از صدور سلیقه‌ای مجوزهای معدنی
گروه معادن - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: سلیقه ای عمل کردن در پاسخ به استعلامات و صدور مجوز به سرمایه گذاران بخش معدن سبب می شود تا این فعالان دلسرد شده و حتی فراری باشند.
به گزارش ماین نیوز، سیدحامد عاملی در نشست تعاملی فعالان حوزه معدن با نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بعد از سال ها برای اولین بار در این استان با هدف تعیین تکلیف پهنه ها و زون های معدنی راهکارهای مطالعاتی و اتاق فکر تخصصی با حضور کارشناسان و متخصصان امر معدن شکل گرفته تا زمینه بهره برداری مطلوب تر فراهم آید.

وی ادامه داد: کشورمان دارای 20 زون و پهنه معدنی متنوع است که از این تعداد سه زون در استان اردبیل واقع شده که شامل زون قزل اوزن در جنوب استان، ارسباران در مشگین شهر و زون باغرو در شرق استان اردبیل است که ما با همین محوریت سعی کردیم تا مطالعات معدنی را انجام دهیم تا در صورت به نتیجه رسیدن مطالعات در بخش معدن با ارزش افزوده محصولات فلزی و ذخایر غنی بتوانیم برداشت ها و فرآوری های مناسب را داشته باشیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل یادآور شد: کار منسجمی که در این زمینه آغاز شده جلوی هرگونه مطالعات مقطعی و جسته و گریخته را گرفته است به طوری که مطالعات اکتشاف معادن در نقاط مختلف این استان در حال انجام است و ما در هر سه پهنه و زون معدنی استان با اولویت از سرمایه گذاران دعوت کردیم تا ورود پیدا کنند.

عاملی تصریح کرد: شرکت توسعه صنایع و معادن ایران با نام ایمیدرو برای اکتشاف معدنی قزل اوزن وارد شده که کارهای مطالعاتی و میدانی و همچنین تلاش برای استخراج در این محدوده به همت این شرکت شبه دولتی انجام می شود.

این مسئول حداقل برآورد سرمایه گذاری را در این زون معدنی با محدوده یک هزار و 400 کیلومتری بیش از 35 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در زون ارسباران نیز سازمان توسعه صنایع و معادن خاورمیانه زیر مجموعه شرکت سرمایه گذاری پاساگارد ورود پیدا کرده است که در این حوزه بیش از 15 میلیارد تومان سرمایه گذاری به انجام می رسد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل سومین پهنه این استان را زون باغرو اعلام کرد و افزود: شرکت سرمایه گذاری کوثر نیز در قالب پنج مجموعه مطالعاتی و اکتشافی در این حوزه ورود پیدا کرده که امیدواریم با به ثمر نشستن این سرمایه گذاری که همراه با ریسک بالا است بتوانیم اقدامات و فعالیت ها را به نتیجه برسانیم.

عاملی ضرورت همکاری دستگاه های مختلف را در صدور مجوزهای مطالعاتی و همچنین تثبیت برداشت معادن با ارزش یادآور شد و بیان کرد: ما برای برداشت های معدنی رودخانه ای و کوهی همچون لاشه سنگ، شن و ماسه انتظار سخت گیری قوانین و مقررات زیست محیطی، منابع طبیعی، امور اراضی، میراث فرهنگی و مجموعه های دیگر را داریم اما در بحث معادن با ارزشی که در سه زون تعریف شده انتظار همکاری بیشتر به خاطر بهره وری و ارزش افزوده بالاتر را داریم.

وی گفت: انتظار ما این است که محیط زیست و مجموعه آب منطقه ای نیز در این زمینه به دور از نگاه سلیقه ای به استعلامات پاسخ دهند چرا که انتظار می رود در این زمینه بر اساس یک معیار و ملاک مشخص ارزیابی ها و تشخیص درست مسائل مختلف مدنظر باشد تا از حرکت ها و نگاه سلیقه ای پرهیز شده و امکان دسترسی به معادن با ارزش فراهم آید.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل ادامه داد: در بخش گردشگری فعالان معدنی به ویژه سرمایه گذاران این سه زون قصد به مخاطره انداختن زیبایی ها و جاذبه های گردشگری را ندارند اما انتظار این است که به دور از نگاه سلیقه ای سعی شود بر اساس معیار و ملاک قانونی به استعلامات پاسخ داده شده و امکان بهره برداری از آنها فراهم آید.

عاملی گلایه و نارسایی های معدنکاران را از صدور مجوزها برای احداث راه دسترسی به شکل محدود یادآور شد و افزود: با توجه به تردد خودورهای سنگین انتظار می رود راه دسترسی به معادن با ارزش با گستردگی خاص بر اساس استانداردهای بین المللی به انجام برسد.

میز سرمایه گذاری معدنی در اردبیل راه اندازی می شود

در این جلسه رئیس اتاق فکر حوزه معدنی صنعت، معدن و تجارت اردبیل نیز با بیان درخواست ها و مطالبات و مشکلات این حوزه گفت: برخورد سلیقه ای کارشناسان دستگاه های مرتبط همچون جهاد، امور اراضی، محیط زیست، میراث فرهنگی، آب منطقه ای و ... مشکلاتی را به وجود آورده که راهکار ما این است که این قوانین که اغلب نیز غیرمحرمانه هستند در اختیار فعالان قرار گیرد.

رامین مجرد ادامه داد: مطلع نبودن مهندسان معدن از بخشنامه ها و قوانین جدید عدم وجود معیار خاص برای واگذاری و بهره برداری بر اساس نقشه های تعریف شده محدودیت های ایجاد شده برای احداث راه دسترسی و طرح ژئو توریسم در برخی از مناطق نظیر شیروان دره سی موانع و مشکلاتی را بر سر راه معدنکاران به وجود آورده است.

وی عنوان کرد: نبود نقشه جامع در بهره برداری از آبراه ها، تغییر قوانین در تخصیص سوخت مورد نیاز برای ماشین آلات بخش معدن، حاضر نشدن نیروی انتظامی و نبود شعبه تخصصی در این زمینه در صورت درگیری و ایجاد مشکل از سوی معارضان محلی دیگر مشکلاتی است که امیدواریم با شکل ضابطین قضایی انتظامی این موانع برطرف شود.

رئیس اتاق فکر حوزه معدنی صنعت، معدن و تجارت اردبیل گفت: اکثر معدنکاران از پوشش بیمه تامین اجتماعی محروم هستند در حالی که پرداخت مالیات برای آنها جزو قوانین الزامی محسوب شده و در کنار آن انتظار می رود در حوزه تبلیغات و انعکاس و اخبار و رویدادهای حوزه معدن فعالیت های مثبت به انجام برسد.

مجرد گفت: اتاق فکر معدن استان تلاش می کند تا محل مناسبی برای ارائه خدمات به مراجعان و میز سرمایه گذاری و تعامل با مسئولان استان فراهم آید تا با همکاری نظام مهندسی بتوان در ارائه خدمات بیشتر موفق عمل کرد.

در این جلسه همچنین تعدادی از فعالان بخش خصوصی معدن با بیان دیدگاه های خود حمایت همه جانبه سرمایه گذاران در این بخش، رفتار با سعه صدر با این سرمایه گذاران همراه با نظر مثبت را از مسئولان امر خواستار شدند.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۱۱
کد مطلب: 18733