گروه معادن سنگ و مصالح ساختمانی
 
ظرفيت معادن گرانيت زنجان از مقاومت تا زيبايي
گروه معادن >سنگ و مصالح ساختمانی - سنگ ها که از دیرباز به عنوان وسیله دفاع، شکار، انتقال مفهوم و نشانه استفاده می شدند، امروزه با ابزارها و هنرهای روز، جلای نمای ساختمانها و سنگفرش خیابانها شده اند. گرانیت یا خارا سنگی است که با داشتن مشتریان خاص خود موجب رونق معادن زنجان شده است.
به گزارش ماین نیوز، سرپرست معاونت امور معادن صنعت، معدن و تجارت استان زنجان می گوید: اکنون از حدود 200 معدن فعال استان 47 معدن در حوزه گرانیت است .

حقیقت می افزاید: درحوزه معادن استان 4 هزار نفر مشغول به کار هستند که دراین میان معادن گرانیت 220 نفر را به صورت مستقیم و 300 نفر را غیرمستقیم مشغول کار کرده است.

وی اضافه می کند: صنعت ساختمان و توجه به شهرسازی به صورت اصولی کاربرد این سنگ را هر روز افزایش می دهد.

سرپرست معاونت امور معادن صنعت، معدن وتجارت استان می گوید: عمر 30 تا 50 ساله، زیبایی و تنوع و استهلاک کمتر در سنگ گرانیت موجب شده است در نخستین گام برای کاهش هزینه های حوزه شهرسازی، مسئولان و کارشناسان صنعت و معدن نشستهای تخصصی با مسئولان دراین زمینه برگزار کنند.

حقیقت معتقد است، با حمایت مسئولان تحول خوبی در حوزه گرانیت ایجاد می شود چرا که با همین تایید، صدها هزارجدول کنارخیابانها که سالانه بتن های فراوان استفاده می کنند و فقط پس از3 سال عمر مفید به نخاله محیط زیستی تبدیل می شوند، به مرور کاربرد خود را از دست می دهند و جای خود را به گرانیت های باعمر بالا می دهند.

کیانمهر، کارشناس ارشد حوزه صنعت که چندین سال در زمینه معدن در خارج از کشور فعالیت داشته است، می گوید: نگاه عمیق به کاربرد نعمتهایی که اطراف ماست، از زمینه های پیشرفت است.

وی می افزاید: شهرداریها علاوه بر کنار گذاشتن جداول بتنی هزینه های رنگ آمیزی سالانه را هم می توانند در مکان های دیگر مصرف کنند و رونق استفاده از گرانیت فقط به این موارد ختم نمی شود.

کیانمهر ادامه می دهد: دولت هرسال میلیاردها تومان برای سنگ فرش خیابان ها هزینه می کندکه با نگاه کارشناسانه می شود از ذخایر معدنی هر منطقه برای استحکام وکاهش هزینه ها استفاده کرد .

این کارشناس می گوید: اقتصاد مقاومتی فقط در کشاورزی و تولیدات کارخانه ها خلاصه نمی شود و وقتی جامعه به نظر کارشناسان اهمیت بدهد وازپتانسیل های موجود بهره بگیرد توسعه خود ایجاد خواهد شد.

کیانمهر می افزاید: سنگ فرش خیابانها، مدرس، بیمارستانها و صدها مکان دیگر با طراحی و معماری ایرانی می تواند سالانه برای هزار نفر در حوزه معادن گرانیت و سنگهای تزئینی دیگر کار ایجاد کند.

موسوی، کارشناس حوزه معدن، بازار مصرف و هزینه های سنگین تولید و البته نبود حمایت کافی در حوزه گرانیت را ازمشکلات این بخش می داند و می افزاید: صادرات گرانیت به علت بی توجهی ها درحد کلان اتفاق نمی افتد و خام فروشی مواد معدنی جایگزین رنگ و تنوع هایی می شود که در کشور و البته استان زنجان امکان آن وجود ندارد.

وی مساعدت بانکها را هم در رونق معادن تاثیرگذار می داند و اضافه می کند : اگر معادن فعال است، کارخانه ها وکارگاه هایی هم باید درکنارآن فعالیت داشته باشند اما با وجود 47 معدن فعال گرانیت زنجان همه مواد معدنی پس از استخراج به تهران، اصفهان و مرکزی ارسال می شود و با هزینه های سه برابری دوباره به استان زنجان برگردانده می شود.

موسوی ادامه می دهد: حوزه صنعت سنگ در استان زنجان با کمبود کارخانه ‌های فرآوری سنگ های معدنی مواجه است و به سبب نبود زیرساختهای کافی در استان، این سنگها بصورت لاشه و خام، خارج و ارزش افزوده کمتری عاید معدنکاران می شود.

اما محمدی از بهره برداران معدن استان هم می گوید: یک بهره بردار فقط مستاجر یک معدن محسوب می شود و مجوز کار که به او می دهند باید به نتیجه بخشی آن هم فکر کند.

وی می افزاید: وقتی در زنجان مواد تولید و به صورت خام به دیگر استانها صادر می شود، بهره بردار باید قبول کند که عایداتش کمتر از زمانی است که منطقه از تولید به مصرف باشد پس ریسک سرمایه گذاری هم افزایش می یابد که باید مسئولان صنعت و معدن دراین زمینه اقدام کنند.

سرپرست معاونت امور معادن صنعت، معدن و تجارت استان می گوید: در این زمینه نمی توان منتظر سرمایه گذار بود و راههای دیگری هم وجود دارد که کمک کننده است مثل اینکه اجرای طرح های هادی در روستاها می تواند رونق صنعت گرانیت را درپی داشته باشد.

حقیقت می افزاید: هرسال بنیاد مسکن و میراث فرهنگی در روستاهای هدف گردشگری و روستاهای دارای سکنه هزینه های فروانی هزینه می کنند تا روستاها آبادتر شوند.

وی می گوید: استفاده از سنگهای گرانیتی دراین مناطق فضا را تلطیف می کند و علاوه بر کاهش فرسودگی مواد مصرفی بافت های قدیمی و سنتی را هم ماندگارتر می کند.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان می گوید: درحال حاضر هزینه هر مترمربع سنگ فرش ورقه ای در روستاهای اجرای طرح هادی 40 تا 50 هزار تومان است که اگر قرار باشد از گرانیت استفاده شود هزینه 2 تا 3 برابر افزایش می یابد و با وضع فعلی روستاها نمی توان درهمه روستاها ازآن استفاده کرد.

حاجی زاده می افزاید: به لحاظ کارشناسی گرانیت با دوام تر و متنوعتر است اما اکنون بودجه های موجود اجازه چنین کاری را به ما نمی دهد .

سرپرست معاونت امور معادن صنعت، معدن وتجارت استان می گوید: اگر حمایت ها دراین زمینه بیشتر شود، موادخام در استان به گرانیت های مصرفی تبدیل می شود و مشکل هزینه های اضافی که ارگانهای مختلف توان تهیه آن را ندارند هم رفع می شود.

حال وجود میلیون‌ها تن ذخیره سنگ‌های تزئینی، سهولت در استخراج، تنوع رنگ و کیفیت مطلوب از مزایای سرمایه گذاری دراین بخش است که می تواند اشتغال و تولید را دراین منطقه بیش از بیش رونق دهد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۷
کد مطلب: 18664
 
مرجع : واحد مرکزی خبر