گروه معادن
 
بررسی ميزان تولید و فعالیت معادن در امسال
افزایش تولید معادن با وجود کاهش تعداد
گروه معادن - با وجود افزایش قابل ملاحظه تعداد معادن در دولت گذشته اما این معادن آنگونه که انتظار می‌رفت به استخراج و تولید دست نیافته و بسیاری از آنها تنها در حد ثبت اسمی باقی ماندند به‌گونه‌ای‌که برخی از معادن که طبق طرح پیشنهادی عمل نکردند تعطیل شدند. از این رو برخی معدنکاران اعلام می‌کنند در یک سال گذشته بسیاری از معادن سلب صلاحیت شدند که این یک بازخورد منفی برای توسعه فعالیت‌های معدنی است. این در حالی است که آمارهای صادر شده از استان‌ها رشد تولیدات معدنی را نشان می‌دهد. به طوری که مدیرکل نظارت بر امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه تولیدات معدنی در ۳ ماه نخست امسال رشد ۴۳ درصدی داشته و در ۶ ماه نخست امسال نیز آمار ۲۰ استان تداوم سیر صعودی را نشان می‌دهد، می‌توان این رشد را ناشی از افزایش بهره‌وری و بهبود بازار محصولات معدنی دانست چراکه تعداد معادن در ۳ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷ درصد کاهش داشته است.
به گزارش ماين نيوز، صدور پروانه‌های بهره‌برداری معدنی دارای یک روال قانونی است که تنها در صورتی سرمایه‌گذار می‌تواند به استخراج و تولید دست یابد که براساس زمانبندی پیش‌بینی شده در طرح، اجرای آن را دنبال کند. از این رو برخی معادن که در سال‌های گذشته پروانه آنها ثبت شده بود به دلیل غیرفعال بودن سلب صلاحیت شدند تا در مزایده‌ها در اختیار سرمایه‌گذارانی قرار گیرند که صلاحیت مالی و فنی لازم را داشته باشند.

کاهش ۷ درصدی تعداد معادن

مدیر کل نظارت بر امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به رشد برداشت مواد معدنی در کشور اظهار کرد: آمار سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها از فعالیت‌های معدنی ۳ ماه نخست امسال نشان از ۷ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته به طوری که از ۶۲۸۸ معدن فعال در ۳ ماه نخست سال ۹۲ به ۵۸۶۳ معدن رسیده است که این مسئله ناشی از سلب صلاحیت معادن غیرفعال بوده به طوری که صدور پروانه‌های جدید بهره‌برداری از معادن کمتر از تعداد پروانه‌های باطل شده بوده است که نشان دهنده اهمیت توجه به صلاحیت معدنکاران در دریافت مجوزهای جدید معدنی است.

عباسعلی ایروانی با نگاهی به میزان تولید مواد معدنی امسال در مقایسه با سال گذشته ادامه داد: اگر بخواهیم به فعالیت‌های معدنی براساس آمارها بپردازیم. در واقع در ۳ ماه نخست سال گذشته تولید مواد معدنی ۸۳ میلیون تن بوده که در ۳ ماه نخست امسال به ۱۱۹ میلیون تن رسیده است. افزایش ۴۳ درصدی تولیدات معدنی نشان از تلاش معدنکاران در بکارگیری تجهیزات و ماشین‌آلات برای ارتقای تولید و افزایش حاشیه سود است. این رشد در سایر ماه‌های سال نیز ادامه داشته است به گونه‌ای که آمار ۶ ماه ۲۰ استان حکایت از ادامه این رشد دارد. رشد تولید مواد معدنی با وجود اینکه تعداد معادن کاهش یافته است نشان‌دهنده افزایش بهره‌وری معادن و بهبود قیمت محصولات در بازار است. معدنکاران با افزایش تقاضا برداشت از معدن را افزایش داده‌اند تا هزینه تولید را سرشکن کنند و این کاهش قیمت تمام شده، محصولات آنها را رقابتی‌تر کرده و سهم بیشتری از بازار را نصیب خود کنند.

افزایش تولید معادن سنگ‌آهن

مدیر کل نظارت بر امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با نگاهی به جزییات برخی مواد معدنی اظهار کرد: تعداد معادن هماتیت سنگ‌آهن از ۱۴ معدن فعال در ۳ ماه نخست سال ۹۲ به ۱۲ معدن در مدت مشابه امسال رسیده است اما در مجموع تعداد معادن سنگ‌آهن از ۲۲۴ معدن در همان مدت به ۲۲۸ معدن در ۳ ماه نخست امسال رسیده است که نشان‌دهنده سیر صعودی تعداد معادن سنگ‌آهن است و میزان برداشت سنگ‌آهن از ۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تن در آن زمان به ۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تن در ۳ ماه نخست امسال رسیده است که رشد قابل توجهی را نشان می‌دهد. رشد برداشت سنگ‌آهن بیشتر مربوط به معادن دولتی همچون گل‌گهر، چادرملو و سنگان بوده است که فازهای توسعه‌ای در امسال اجرا کرده‌اند. ایروانی با بیان اینکه استخراج در معادن مس افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است، افزود: براساس آخرین آمار قطعی استان‌ها که مربوط به ۳ ماه نخست سال است، تعداد معادن فعال مس نسبت به مدت مشابه سال گذشته از ۵۸ معدن به ۵۳ معدن کاهش یافته است که در کنار آن میزان برداشت از ۸ میلیون و ۱۴۰ هزار تن به ۱۷ میلیون و ۲۸۰ هزار تن رسیده است. همچنین در تولید سنگ نفلین سینت به ۵۱۸ هزار تن و در استخراج بوکسیت نیز به ۱۲۵ هزار تن در ۳ ماه نخست امسال دست یافته‌ایم که نسبت به تولید سال گذشته رشد داشته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه تولید سرب و روی جهش خوبی داشته است ادامه داد: تعداد معادن سرب و روی از ۴۲ معدن در سال گذشته به ۴۰ معدن رسیده است، با این وجود تولید این ۲ ماده معدنی از ۳۳۶ هزار تن در ۳ ماه نخست سال ۹۲ به ۷۵۵ هزار تن در ۳ ماه نخست امسال رسیده است.

رشد برداشت سنگ تراورتن

مدیرکل نظارت بر امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه معادن غیرفلزی سیری نزولی داشته است گفت: تعداد معادن غیرفلزی از ۵۳۳ معدن در ۳ ماه نخست سال گذشته به ۴۹۸ معدن در مدت مشابه امسال رسیده است، با این حال تولیدات از ۱۹ میلیون تن به ۳۰ میلیون و ۶۵۰ هزار تن رسیده است که رشد خوبی را نشان می‌دهد. ایروانی با تاکید بر اینکه سنگ‌های تزئینی رشد قابل ملاحظه‌ای داشته‌اند، افزود: تعداد معادن سنگ تراورتن که در نما برای تزئین استفاده می‌شود از ۴۰۲ معدن در ۳ ماه نخست سال گذشته به ۳۶۹ معدن رسیده است. با این وجود مقدار تولید از یک میلیون و ۲۴۱ هزار تن به ۲ میلیون و ۳۹ هزار تن رسیده است که این رشد در ۶ ماه نیز ادامه داشته است. این رشد تولید ناشی از بازار خوب سنگ‌های تزئینی است چرا که این معادن میزان محدودی سنگ‌ باکیفیت دارند که توسط مشتریان اروپایی خریداری می‌شود و مشتریان داخلی اندکی دارند. حال اگر این محصولات برای نمای بیرونی استفاده شوند، نیاز به برش خاص ندارند اما اگر در معماری داخلی به کار برده شوند نیازمند برش‌های خاص هستند که برخی شرکت‌های خارجی این سنگ‌ها را فرآوری می‌کنند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۵
کد مطلب: 18559
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت