گروه معادن
 
نائب رئيس خانه معدن مطرح كرد:
راه‌اندازي بانك معدن با سرمايه ۶۰۰ ميليارد توماني
گروه معادن - نایب رئیس خانه معدن اظهار کرد: دولت یازدهم کار را با شعار حمایت از بخش تولید آغاز کرده است و این اتفاق فرصتی برای اجرایی کردن سند واقعی حمایت از تولید را برای ما ایجاد کرده است. تشکل ها در این زمان می توانند نقش مهمی را ایفا کنند و به عنوان مشاور در کنار سه قوه اصلی کشور قرار بگیرند.
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، محمدرضا بهرامن در نشست خبری امروز خانه معدن گفت: خانه معدن نقش خود را به خوبی ایفا کرده است و وظیفه دارد اعتمادسازی میان متولیان بخش معدن و فعالان این حوزه را ایجاد کند.

بهرامن تصریح کرد: ذهنیت اصلی خانه معدن در این است که در شرایط استثنایی باید چه اقداماتی را انجام دهد زیرا بخش معدن تاثیر بسیاری در کشور دارد. زمانی که ما در حال انجام عملیات اکتشاف هستیم برای خوراک یک  کارخانه برنامه-ریزی می کنیم.

وی همچنین درباره واژه خام فروشی تصریح کرد: خام فروشی بر گرفته از ذهنیت ما نیست، اگر استراتژی کاملا مشخص و شفافی در بخش معدن وجود داشته باشد مشخص است که باید چه اقداماتی را انجام دهیم.

نائب رئیس خانه معدن درباره فعالیت‌های برون مرزی نیز افزود: این تشکل در بخش برون مرزی نیز فعالیت‌های خوبی انجام داده است و توانسته عملکرده خوبی در معرفی بخش‌ها و پتانسیل‌های موجود در این بخش داشته باشد.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه اخیر توسط خانه معدن اظهار کرد: در این نمایشگاه نزدیک به 90 شرکت خارجی حضور داشتند که در نتیجه برگزاری آن قرار شد در نمایشگاه 2015 مونیخ یک روز به بخش سرامیک ایران اختصاص یابد.

بهرامن درباره این اتفاق اضافه کرد: شرکت‌های آلمانی تا به امروز نمی‌دانستند چه پتانسیل‌هایی در این بخش وجود دارد و در نمایشگاه برگزار شده با این پتانسیل‌ها آشنا شدند. البته ناگفته نماند که دولت نیز برای حمایت از چنین موضوعاتی باید ابزارهای برگزاری نمایشگاه‌ها را ایجاد کند.

وی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود درباره سیاست‌های خانه معدن افزود: یکی از سیاست‌های خانه معدن این است که خود را همراه همه تشکل‌های کشور دانسته و در تمام بخش‌ها حضور دارد. امروز در اتاق بازرگانی ایران با کسب یک کرسی توانسته‌ایم مدافع حقوق تمامی فعالان این بخش باشیم.

محمدرضا بهرامن همچنین درباره وضعیت سرمایه‌گذاری در بخش معدن بیان کرد: ما پیشنهاد روان سازی سرمایه‌گذاری در بخش معدن را ارائه داده‌ایم که بخشی از آن در لایحه حمایت از تولید آمده است، البته بخش‌های کلیدی دیگری نیز در این پیشنهاد وجود دارد. به عنوان مثال باید در راستای شفاف سازی سازمان‌های موازی با بخش معدن مانند سازمان حفاظت محیط زیست گام‌های اساسی برداشته شود. متاسفانه در حال حاضر برخی افراد با رابطه وارد بخش معدن می‌شوند که ما در تلاش هستیم با ایجاد شفاف سازی چنین رانت‌هایی کاهش یابد.

وی درباره استراتژی بخش معدن افزود: اگر استراتژی مشخصی در این بخش وجود داشت امروز 8 طرح فولادی به ایمیدرو تحمیل نمی‌شد. ما امروز باید برای دوران پس از تحریم استراتژی مشخص داشته باشیم همچنین تا زمان دستیابی به توافقات نهایی نیز باید با استراتژی مشخص پیش رویم تا بتوانیم نیاز صنایع موجود در کشور را تامین کنیم.

به گفته بهرامن، امروز بازارهای خوبی در عراق و افغانستان وجود دارد که  ورود به آنها می‌تواند ما را در ایجاد برنامه‌های راهبردی کمک کند.

وی همچنین در بخش دیگر با اشاره به حقوق دولتی برای بودجه 94، گفت: حقوق دولتی بر مبنای میزان تولید پیش‌بینی می شود. در بودجه سال 93 این رقم بسیار بالا بود و عدم دسترسی به آن پیش‌بینی می‌شد و این عدم دستیابی چندین علت همچون رکود در بازار ساختمان سازی، رکود جهانی بازار سنگ آهن و ... را شامل می‌شد. حقوق دولتی پیش‌بینی شده برای سال 94 تقریبا کاهش قابل توجهی داشته است که نشان دهنده واقف بودن دولت بر موضوعات و مشکلات این بخش است. در واقع در کاهش این رقم نگاه مثبتی وجود داشته است.

وی افزود: درباره افزایش بودجه 94 باید بگویم که این موضوع یک نوید برای بخش معدن است. بدون شک دولت با افزایش ارقام تولیدی باید از تمام ابزارهای بخش معدن استفاده کند.

بهرامن ادامه داد: انتظار ما بر این است که دولت به ما اعتماد کرده و ما را در سختی‌ها شریک کند. اگر ما به عنوان شریک در کنار دولت باشیم می‌توانیم یکدیگر را درک کنیم و راهکارهایی برای حل مشکلات ارائه دهیم.

وی درباره ایجاد بانک تخصصی معدن نیز افزود: متاسفانه پیشنهاد ایجاد این بانک زمانی مطرح شد که حملات به بانک‌های خصوصی در بالاترین حد خود قرار داشت، اما ما به دنبال واگذاری بخش معدن به بانک‌ها نیستیم، اعتقاد ما این است که بانکی مختص فعالیت‌های معدنی با سرمایه 600 میلیاردی احداث شود تا به بخش معدن خدمات ارائه دهد، اما تا به امروز نتیجه‌ای در رابطه حاصل نشده است، اما در برخی محافل مطرح شده است.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۵۷
کد مطلب: 17878