گروه معادن
 
نایب رییس خانه معدن:
قانون معدن باید شفاف سازی شود
گروه معادن - نایب رییس خانه معدن ایران از افزایش شناسایی معادن طلا در پی افزیش قیمت جهانی آن خبر داد و گفت: این امر باعث افزایش تولید سنگ های قیمتی شده است اما فرآوری سنگ های قمیتی و تزیینی ایران در افغانستان و عراق صورت می گیرد که اخیرا به دلیل بروز مشکلات در عراق، تولید این محصول با چالش هایی روبرو شده است.
به گزارش ماين نيوز، محمدرضا بهرامن با بیان این که بهترین بازار فرآوری سنگ های تزیینی در چین وجود دارد، گفت: هنوز بسیاری از معادن شناسایی شده طلا به تولید نیجامیده است. به همین دلیل هنوز ایران نمی تواند به فکر صادرات طلا باشد.

وی با اشاره به جایگاه سنگ های قیمتی ایران در جهان گفت: طی 12 سال گذشته توجه بخش خصوصی به صنایع معدنی بسیار کم بوده است، چرا که در آن زمان به دلیل پایین بودن نرخ جهانی بخش های خصوصی تمایلی به سرمایه گذاری و ورود به بخش صنایع معدنی نداشتند.

نایب رییس خانه معدن ایران با بیان این که دولت باید یک استراتژی دراز مدتی در این امر داشته باشد، اظهار کرد: اگر دولت سرمایه گذاری در بخش معادن را افزایش دهد قطعا تاثیرات مثبتی عاید کشور می شود.

تولید فولاد تا 11 سال دیگر باید 55 میلیون تن شود

وی ادامه داد: طبق برنامه ریزی های انجام شده در چشم انداز 1404 باید تولید فولاد به حدود 55 میلیون تن برسد اما باید این نکته را در نظر گرفت که آیا این برنامه پیش بینی شده با توجه به شرایط خشکسالی و طرح آمایشی که باید نوشته شود، مصلحت است یا خیر؟

بهرامن با بیان این که باید مبانی مجددی در این راستا پیدا شود، گفت: این امر نیازمند یک بازنگری مجدد است؛ به طوری که می توان گفت بهتر است به جای کلمه خام فروشی بگوییم تا کجا باید به چرخه بخش معدن برای تولید در داخل کشور امید داشته باشیم.

نایب رییس خانه معدن با بیان این که مصرف فولاد کشور در انتهای سال 1404 حدود 42 میلیون تن پیش بینی شده است، افزود: باید برنامه ریزی هایی در راستای استفاده از مازاد این تولید پیش بینی شود؛ به طوری که بتوانیم با توجه به رقبایی که در بازار صادرات محصولات معدنی وجود دارد شرایط خود را به روز کنیم.

وی با اشاره به مصرف بالای انرژی تولید فولاد گفت: اگر در این زمینه نتوانیم تولیدات خود را در بازار مصرف وارد کنیم آسیب زیادی به کشور زده ایم.

ضرورت برنامه‌ریزی شفاف برای تولید صنایع معدنی

بهرامن تصریح کرد: باید به نسبت میزانی که برای نیاز واحدهای تولیدی کشور تخمین زده شده است برنامه ریزی شفافی برای تولید صنایع معدنی داشته باشیم چرا که بعضی از صنایع همچون فولاد جزو استراتژی های صنایع معدنی محسوب می شوند و باید برای این امر که با مازاد این محصولات چه اقداماتی انجام شود نیز تمهیداتی اندیشیده شود.

بهرامن ادامه داد: به هر دلیلی نمی توانیم محصولات فرآوری را به راحتی در بازار مصرف عرضه کنیم و دلایل عمده این امر نشان دهنده این است که کالای تولیدی ایران مورد پسند بازارهای مصرف نیست.

نایب رییس خانه معدن ایران با بیان این که ایران نتوانسته از تکنولوژی های نوین علیرغم وجود 5000 کارخانه فرآوری در این صنعت استفاده کند، اظهار کرد: یکی از دلایل عمده این امر داشتن مصرف بالا و قیمت مناسب در داخل کشور است که باعث شده ایران عملا رویکردی به بازارهای مصرف خارج از مرزهای ایران نداشته باشد.

رکود اقتصادی عاملی بر عدم عرضه صنایع معدنی

وی با اشاره به وضعیت رکود اقتصادی در کشور گفت: این مساله تاثیر بسیاری را در بخش معادن گذاشته است؛ به طوری که در حال حاضر به راحتی نمی توانیم کالاهای تولیدی خود را عرضه کنیم. چراکه در این امر هم مشکل قیمت تمام شده و هم به دست نیاوردن سلیقه بازار وجود دارد.

بهرامن با بیان این که فراوری در صنعت ایجاد یک ارزش افزوده ای می کند، گفت: این مساله تنها به مسائل مالی مربوط نمی شود. بلکه ایجاد گردش اشتغال نیز در این مساله مطرح است.

نایب رییس خانه معدن ایران با بیان این که یکی از دغدغه های مهم دولت و مسئولان ایجاد اشتغال است، گفت: ایجاد حرکت های صنعتی باعث ایجاد اشتغال در کشور می شود. به همین دلیل می توان فرآوری صنایع معدنی را امری مطلوب ارزیابی کرد.

وی ادامه داد: مهمترین فاکتور دراین زمینه پیدا کردن بازار مناسب است که امروز علیرغم وجود 5000 کارخانه فرآوری نتوانستیم بازارهای هدف و مصرف را تصاحب کنیم.

بهرامن با اشاره به کشور ترکیه گفت: این کشور با تولید بسیار پایین و صادرات دو میلیارد تومانی توانسته بازارهای هدف و مصرف را در اختیار خود قرار دهد.

قانون معدن باید شفاف سازی شود

وی گفت: بخش معدن کشور به دلیل داشتن قانون یکی از مسائلی است که باید با نگاه کاملا مدیریتی در آن عمل شود.

بهرامن اظهار کرد: به دلیل نیاز سرمایه هایی که در جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی وجود دارد باید تغییراتی در برخی از بخش های این قانون صورت بگیرد تا سرمایه گذاری با شفافیت بیشتری اجرایی شود.

نایب رییس خانه معدن ادامه داد: مسائل و مبانی مشابه با نگاه هایی که اصطلاحا به عنوان رانت یا داشتن اطلاعات ویژه عنوان می شود، امروز با نگاه متولی بخش معدن و با ارائه طرح کاداستر که جزو برنامه های دولت بوده است امیدواریم به حداقل برسد.

توجه به سنگ های قیمتی و عناصر نادر آغاز شد

نایب رییس خانه معدن ایران با اشاره به معدن فیروزه نیشابور گفت: در سال های اخیر رویکرد به سمت سنگ های قیمتی و عناصر نادر بوده است.

وی با بیا این که در حال حاضر سرمایه گذاری در بخش عناصر نادر صورت نمی گیرد، گفت: حرکت هایی توسط دولت و بخش خصوصی دراین امر آغاز شده است.

بهرامن با بیان این که این عناصر نادر در معادن فعال دیده می شوند اما به دلیل عدم شناخت و نداشتن تکنولوژی های نو از آن ها استفاده نمی شود، اظهار کرد: طی برنامه های اخیر، استفاده از این عناصر آغاز شده و ازآ نجاکه این مساله تاثیر زیادی در توسعه بخش معدن دارد قصد داریم استفاده ازا ین منابع را افزایش دهیم.

دلیل وقوع حادثه در معادن چیست؟

وی در خصوص وقوع حادثه در معادن و تلفات جانی در این حوزه گفت: کار معدن یکی از کارهای سخت قلمداد شده است. به همین دلیل خطرات زیادی در آن وجود دارد.

نایب رییس خانه معدن ایران با بیان این که تولیدات خشن در تونل موجب ایجاد آسیب و صدمه به شاغلان معادن می شود، افزود: در ابتدای امر باید آموزش و اقدامات ایمنی در این زمینه صورت گیرد.

عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان این که مهمترین امر در زمینه معدن کاری رعایت ایمنی قبل از کار است، گفت: آموزش یکی از فاکتورهای مهم برای جلوگیری از آمار تلفات است. چرا که اکثر اتفاقاتی که در بخش معدن رخ می دهد به دلیل نداشتن آگاهی کافی در این امر است.

وی یکی دیگر از دلایل وقوع حادثه در معادن را نداشتن ابزارهای مناسب عنوان و اظهار کرد: امروزه به دلیل بالا بودن سرمایه گذاری، این بخش با چالش هایی روبرو شده است.

بهرامن ادامه داد: برای جلوگیری از این مساله باید به فکر آموزش و سرمایه گذاری در بخش نوسازی ابزارهای معادن بود.

نایب رییس خانه معدن با بیان این که ابزارهای عمدتا وارداتی هستند، گفت: در اینجا دولت نقش مهمی در زمینه توسعه ابزارهای معادن دارد که انتظار می رود با برنامه ریزی های خاص بخش خصوصی را به سرمایه گذاری در این حوزه تشویق کند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۰:۴۱
کد مطلب: 16864
 
مرجع : خبرگزاری ايسنا