گروه معادن سنگ و مصالح ساختمانی
 
یک مقام مسئول:
تولید سنگ تزئینی و نما به ۱۱۵ میلیون مترمربع می‌رسد
گروه معادن >سنگ و مصالح ساختمانی - مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: آمارها نشان می دهد در سال گذشته میزان تولید سنگ تزئینی و ساختمانی به رقم 110 میلیون مترمربع رسید و انتظار می رود این میزان امسال به 115 میلیون مترمربع برسد.
به گزارش ماين نيوز، سیدمحمد فاطمیان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران دارای ذخیره سنگ تزئینی و نما به میزان 2.4 میلیارد تن از انواع مرمر، گرانیت، تراورتن و غیره است.

وی افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور تحقق بخشیدن به برنامه های پیش بینی شده در این بخش نسبت به تعریف راهبرد لازم اقدام کرده، هرچند اولویت برای سرمایه گذاری در این بخش، بهره گیری از فناوریهای نوین است.

دست اندرکاران صنعت سنگ تزئینی و ساختمانی معتقدند: ایران سالانه حدود 20 میلیون تن سنگ تزئینی و ساختمانی به شکل خام استخراج می کند، اما کمتر از پنج درصد آن صادر می شود.

گزارشهای منتشره حاکی است، سال 1391 میزان سنگ خام استخراجی از رقم 16 میلیون تن گذشت، اما میزان صادرات به بیش از 500 هزار تن رسید.

فاطمیان اضافه کرد: توسعه بهره گیری از سنگ های ساختمانی در مبلمان شهری، جداول خیابانی، به عنوان سنگفرش معابر و مجسمه های سنگی به عنوان یکی از راهکارها در دستور کار قرار دارد و استفاده از ضایعات سنگ نیز مورد توجه است.

وی گفت: رایزنی با تجار چینی به منظور تسهیل صادرات سنگ ایران به این کشور از اقداماتی است که در دولت یازدهم دنبال شده و تداوم دارد.

ایران بیش از دو دهه به عنوان یکی از پنج کشور برتر در استخراج سنگ تزئینی و ساختمانی در سطح جهان معرفی می شود، اما به دلیل ضعف فنی در فرآوری سنگ، نتوانسته سهم مناسبی در بازار جهانی این ماده معدنی داشته باشد.

به گفته این مقام مسئول، براساس مذاکرات انجام شده با طرفهای چینی یک بارانداز برای سنگ های صادراتی ایران به ظرفیت 30 هزار مترمربع در یکی از بنادر چین اختصاص یافته است.

گزارشهای غیررسمی حاکی است، ارزش صادرات سنگ ایران به چین در مدلهای تراورتن، مرمریت، مرمر و غیره بالغ بر 300 میلیون دلار است، درحالی که این کشور به ژاپن، آمریکا و کره جنوبی سالانه حدود 15 میلیون تن صادرات سنگ تزئینی و ساختمانی دارد.

شمار واحدهای سنگبری کشور بیش از 6 هزار واحد اعلام شده که از این رقم حدود 50 درصد آنها در تهران قرار دارند و 70 تا 80 درصد ماشین آلات این سنگبری ها فرسوده و با قدمت فعالیت بیش از 30 سال است.

جعفر سرقینی معاون امور معادن وصنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت پیش از این گفته بود: فعالان بازار سنگ ایران باید تلاش کنند تا ظرف پنج سال حجم صادرات سنگ تزئینی ایران را به یک میلیارد دلار برسانند.

براساس برآوردهای جهانی مصرف سنگ تزئینی از رقم 886 میلیون مترمربع در سال 2004 به 4.9 میلیارد مترمربع در سال 2025 خواهد رسید.

آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می دهد که شمار معادن سنگ کشور به رقم یک هزار و 437 معدن رسیده و 78 درصد آنها فعالیت دارند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۰۷
کد مطلب: 16593
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا