گروه صنایع معدنی
 
مدیر ارشد نمایندگی اتوتک در ایران:
هدف اتوتک همکاری‌های استراتژیک با بخش معدن ایران است
گروه صنایع معدنی - با آغاز تحریم‌های غرب بیشتر شرکت‌های خارجی ایران را ترک کردند، شرکت اتوتک از معدود شرکت‌هایی بود که حضور خود را ادامه داد.
به گزارش ماين نيوز، در گفت‌وگو با هومان خواجه‌نصیری مدیر ارشد نمایندگی شرکت اتوتک در ایران ضمن پرداختن به فعالیت این شرکت اعلام کرد تنوع در مواد معدنی دلیل حضور پایدار شرکت اتوتک در ایران بوده و هم‌اکنون به دنبال همکاری‌های استراتژیک در بخش معدن هستیم. در ادامه متن کامل این گفت‌وگو را می‌خوانید.

دورنمای ذخایر معدنی ایران از دیدگاه کارشناسان شرکت اتوتک چقدر است؟

آمارهای متفاوتی از ذخایر معدنی ایران از سوی کارشناسان داخلی و خارجی اعلام می‌شود. با این حال اتفاق نظری در مورد آن وجود ندارد اما در این زمینه با یک واقعیت روبه‌رو هستیم و آن ذخایر متنوع معدنی در ایران است که نظر همه کشورهای علاقه‌مند به بخش معدن را به سوی خود جلب کرده که شامل همه شرکت‌های فعال در حوزه معدن و اکتشاف می‌شود. بنابراین با تکیه بر این دیدگاه شرکت‌هایی مانند اتوتک که در تمام بخش‌های اکتشافی، استخراج و فرآوری، فناوری‌های روز را در اختیار دارند به بازار ایران ورود کرده‌اند و با این نگاه که بازار کلیدی در این منطقه وجود دارد در پروژه‌های مختلفی از مس، گندله، کنسانتره، آلومینا، طلا و... شرکت می‌کند. در واقع اتوتک با توجه به نیازهای که در منطقه وجود دارد خدمات مربوط به معادن و صنایع معدنی ارائه می‌دهد.

اتوتک چه اولویت‌هایی برای همکاری با معادن و دیگر شرکت‌های معدنی ایران دارد؟

این شرکت در دوره سخت تحریم‌ها که بیشتر شرکت‌های خارجی به همین بهانه ایران را ترک کردند باقی ماند و با تثبیت حضور خود در ایران به دنبال توسعه همکاری‌های استراتژیک است و فعالیت‌های خود را یک پله بالاتر از دیگر شرکت‌های خارجی دنبال می‌کند. زیرا این شرکت‌ها پس از اینکه درونمای مثبت توافقات ایران با کشورهای ۱+۵ را دیدند برای ورود به ایران تمایل نشان دادند. این در حالی است شرکت اتوتک اطمینان لازم را برای فعالیت در معادن ایران به وجود آورده است. بنابراین مسئولان و شرکت‌های معدنی باید این شرکت را نسبت به سایر شرکت‌های معدنی در اولویت قرار دهند.

شرکت‌های خارجی برای فعالیت در ایران باید چه رویکردی را دنبال کنند؟

در واقع شرکت‌هایی که شرایط بین‌المللی ایران را درک می‌کنند حاضر می‌شوند با بکارگیری روش‌های نوآورانه و چشم‌پوشی از یکسری قوانین قدیمی شرکت روند جدید را برای فعالیت در ایران دنبال کنند، زیرا برخی از این قوانین و مقررات در گذشته نوشته شده و برای توسعه همکاری با ایران در شرایط کنونی مساعد نیست. به عبارت دیگر رویکرد این شرکت برای فعالیت در ایران باید نرمش قهرمانانه باشد. حال شرکت‌های بین‌المللی با بهره‌گیری از فناوری‌های که در اختیار دارند می‌توانند محصولاتی مناسب با بازار جهانی عرضه کنند.

نگاه شرکت‌های معدنی دولتی و خصوصی ایران برای همکاری با شرکت‌های بین‌المللی چگونه است؟

در ایران برخی از معادن بخش خصوصی برای ایجاد بهره‌وری بیشتر با شرکت‌ها با سابقه خارجی همکاری می‌کنند. این در حالی است که در برخی معادن دولتی نگاه چندان کارشناسی به این مسئله وجود ندارد و دیده می‌شود از شرکت‌های درجه دو بین‌المللی استفاده می‌کنند و این مسئله نمی‌تواند محصولات رقابت‌پذیری را برای این معادن به ارمغان بیاورد. بنابراین شرکت‌های ایرانی نباید پشت موانع تحریم‌ها پنهان شوند و بر پایه آن تصمیمات نادرستی را اتخاذ کنند. در واقع باید همکاری با شرکت‌های خارجی به گونه‌ای باشد که درقبال اعتباراتی که هزینه شده منافع مالی شرکت‌های معدنی تامین شود. به همین دلیل شرکت‌های خارجی که به فناوری روز دسترسی دارند باید در اولویت قرار گیرند.

چه محدودیت‌هایی برای همکاری با شرکت‌های بین‌المللی در ایران وجود دارد؟

یکی از موانع فعالیت شرکت‌های خارجی در ایران برخورد سلیقه‌ای مدیران است و دیده می‌شود در برخی پروژه‌ها مدیران با تعاملی که ایجاد می‌کنند زمینه فعالیت شرکت‌های معتبر را فراهم می‌کنند در مقابل برخی دیگر از مدیران تنها مانعی برای حضور شرکت‌های معتبر به حساب می‌آیند بدون اینکه رویکردی منطقی داشته باشند و بیشتر جنبه‌ای سلیقه‌ای دارد. نبود تعادل بین حلقه‌های تولید فولاد در کشور را می‌توان به فعالیت این مدیران در سال‌های گذشته نسبت داد. چراکه تحلیل آنها کارشناسی نبوده و تنها بر پایه برخوردهای سلیقه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌اند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۱۴
کد مطلب: 24894
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت