گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
بلومبرگ
هند به دنبال احداث یک مجتمع ذوب آلومینیوم در ایران است
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - پایگاه خبری بلومبرگ اعلام کرد که هند ممکن است به دلیل کاهش میزان تولید زغالسنگ در این کشور، یک کارخانه ذوب آلومینیوم در ایران احداث کند.
 
به گزارش ماین نیوز و  به نقل از بلومبرگ، کمبود زغال سنگ داخلی، شرکت ملی آلومینیوم هند را به برنامه ریزی برای احداث یک کارخانه ذوب آلومینیوم به ارزش سه میلیارد دلار در خارج از این کشور و احتمالا در ایران تشویق کرده است.

این امر نشان می دهد، نارندرا مودی نخست وزیر هند با مسوولیت خطیر تقویت تولید انرژی روبرو است.

انسامان داس رییس شرکت ملی آلومینیوم هند در مصاحبه با بلومبرگ گفت: اندونزی، ویتنام، مالزی، امان و امارات عربی متحده دیگر کشورهای مطرحی هستند که دارای کارخانه ذوب 500 هزار تنی و یک نیروگاه یک هزار مگاواتی هستند.

وی برای این پروژه که توسط شرکت دولتی مذکور اجرا می شود، برنامه زمانبندی ارایه نداد.

آلومینیوم فلز پرمصرفی است که در همه جا از قوطی تا خودرو و هواپیما مورد مصرف دارد.

داس گفت: ما با چالش های بزرگی در بخش انرژی هند مواجه هستیم و به همین دلیل دنبال کشورهایی هستیم که دارای منابع انرژی فراوان هستند.

داس با اشاره به اینکه تولید داخلی زغالسنگ در هند، 23 درصد کمتر از نیاز داخلی است، افزود: استفاده از واردات برای ترمیم این کمبود بسیار پرهزینه خواهد بود.

در حالی که مودی قول داده نگرانی های مرتبط با انرژی را به تدریج برطرف کند، کشف سوءاستفاده ها و اختلاس ها، مسایل زیست محیطی و روند آرام مالکیت زمین موجب می شود، فعالیت های معدنی، عقب بمانند.

ارزش سهام شرکت ملی آلومینیوم هند که به نالکو نیز معروف است، از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون 48 درصد افزایش یافته که این رقم از رشد 22 درصدی سال 2013 بیشتر است.

قیمت آلومینیوم امسال 14 درصد افزایش یافته و میانگین پیش بینی 12 اقتصاددانی که از سوی بلومبرگ مورد پرسش قرار گرفتند حاکی از آن است که احتمالا نالکو از ماه آوریل تا ژوئن معادل یک میلیارد و 780 میلیون روپیه هند (29 میلیون دلار) سود کرده است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۴۷
کد مطلب: 12879
 
۳ نظر
مرجع : ایرنا
 


صادرات شمش الومينيوم يعني صادرات رايگان انر ژي اگر به اين فرايند از بالاي كره زمين نگاه كنيم تراژدي جاري را اينطور مي بينيم حدود ٤٠٠٠٠٠تن الومينيوم در ايران توليد ميشود كه براي توليد اين مقدار الومينيوم مقدار ٨٠٠ هزارتن پودر الومينا مورد نياز است حدود ٢٢٠هزارتن پودر توليد داخل داريم و حدود ٥٨٠ هزارتن سالانه بايد وارد شود در مورد ساير مواد اوليه از جمله پتروليوم كك و قير و الومينيوم فلورايد هم صد در صد واردات مواد داريم حدود ١٨٠هزارتن كك و و حدود ٣٦هزارتن قير و وحدود ١٢٠٠٠تن الومينيوم فلورايد و حدود ١٥٠٠٠تن كريوليت. خوب ما اين مواد را از خارج مي اوريم منابع مملكت عمدتا انر ژي و منابع ما لي (سرمايه گذاري )و منابع انساني يا نيروي كار را مصرف مي كنيم تا اين مواد وارداتي نهايتا تبديل به حدود يك سوم اين مواد الومينيوم مذاب شود بعد اين مذاب بدست امده را متاسفانه مي ريزيم داخل قالب تا سرد شود بعد دو باره حدود ٦٥در صد شمش به دست امده را بنام صادرات غير نفتي !!! ميدهيم به خارجي ها تا دوباره از انها مواد بگيريم و نقطه سر خط . حدود ٣٥ در صد باقيمانده را در داخل كشور مي فروشيم تا با اون پول برق و اب و كارگر و پيمانكاران را بدهيم و دلمان خوش است صادرات انجام دادهايم انهم صادرات غير نفتي !!! خدا وكيلي اين فرايند صادراتي موجب انتقال ثروت از خارج به داخل مملكت است يا برعكس جالب توجه است كه فعلا ملاخظات زيست محيطي را وارد محاسبه نكرده ايم كه به ازاي توليد هرتن الومينيوم چقدر co2وارد جو مملكت ميشود و چه عوارضي دارد كه خود بحث مفصلي است . اقايان دست اندر كار طراح استراتژي توسعه صنعت كشور بايد خدمت شما عرض كنم اصولا شمش الومينيوم با وضعيتي كه در كشور ما توليد ميشود يك كالاي صادراتي مطلوب نيست در اين شرايط اگر به اين نتيجه برسيم كه الومينيوم يك صنعت استراتژيك است نه يك صنعت اقتصادي ، بايد صرفا به اندازه مصرف داخل الومينيوم توليد كنيم و نه يك كيلو بيشتر و اگر بحث است استراتژيك بودن الومينيوم را بگذاريم كنار حتما بايد الومينيوم را وارد كنيم و نه توليد مگر اينكه مواد اوليه با تامين ارز لازم به قيمتهاي واقعي خريداري و وارد شود نه مثل حالا كه اين صنعت شده جولانگاه يك عده افراد گردن كلفت وارد كننده مواد اوليه به قيمت حدود ١.٥ برابر قيمت مواد اوليه و ميليون ها دلار سود باد اورده نصيب عده اي ميشود كه هركدام را بخواهي تمام قد نگاه كني كلاهت از سر مي افتد در اين وانفسا با فاجعه هاي بزرگتري روبرو هستيم و معلوم نيست چه مساني با چه محاسباتي استراتژي توسعه صنعت الومينيوم را طراحي و پيش مي برند با خوشحالي زايد الوصفي امضاي قرارداد الومينيوم حنوب و الومينيوم مسجد سليمان و .....را مطرح مي كنتد و به اشتباه صورت گرفته در سند چشم انداز كه ١٥٠٠٠٠٠تن ظرفيت توليد الومينيوم ديده شده را اصلاح نمي كنند كه هيچ بلكه صحبت ازايجاد ظر فيت ٥٠٠٠٠٠٠تن سالانه هم شنيده ميشود شما را به خدا هر چه پروژه توليد الومينيوم است متوقف كنيد كه نسل اينده ايران با اين استراتژي بيچاره خواهد شد الان حدود ٣ سال است پروژه هرمزال خاتمه پيدا كرده و هنوز برقش تامين نشده و در گل مانده ايم. و مواد لاينينگ. حدود ١٦٠ ديگ اماده در حال از بين رفتن و تاريخ گذشته شدن است من نميدانم اين چه اصراري است كه با اين وضع مفلوج اين صنعت بر توسعه ان داريم لطفا اين يادداشت ذيل خبر امضاي قرارداد الومينيوم جنوب هم اورده شود تا شاهد تولد المهدي و هرمزال سوم نباشيم (683)
۱۳۹۳-۰۶-۱۰ ۱۰:۱۴:۲۷
 
فقط مونده بود هندي ها هم سوار كول مابشند با اين اوصاف بي ابي تو مملكت كه كفته ميشود وارد يك دوره سي ساله خشكسالي شديم اين افراديكه ايده هاي گسترش صنعت الومينيوم را در اين كشور دنبال مي كنند چه حواب دارند در مقابل نسل اينده بدهند ديگر صنعتي براي توسعه وجود ندارد كه چسبيده اند به الو مينيوم .الومينيومي كه ٤٤در صد ان هزينه انرژي است !!!ا نكنه اينجا را با برزيل اشتباه گرفته اند ؟ اقاجون در ياچه ها خشكيده و به فكر انتقال اب از اين دريا به اون دريا هستيم ! در كتار اين وضعيت به فكر توسعه الومينيوم هم هستيم . با كدام منطق اقتصادي و اكوسيستمي و ژيو فيزيكي به اين برنامه ريزي رسيديد . ايا معادن بوكسيت فراوان مثل هند و برزيل و استراليا داريم ? براي شما اصلا سوال پيشنيامده كه هند با داشتن معادن عظيم بوكسيت چرا به فكر احداث كارخانه الومينيوم در ايران است ? واقعا دست مريزاد دارد !!!!! (687)
۱۳۹۳-۰۶-۱۰ ۱۵:۳۱:۱۰
 
زكي !!! داش مثل اينكه تو تيليويزن نيگا نمي كوني !!! مگه نديدي اون يارو را كه بهش گفتند اينجا را بكن تا به اب برسه كند و كند و كند تا به سنگ رسيد گفت اقا فايده ناره(كارگره لر بود ناره را به لهجه لري نوشتنم منظور نداره است ) همش سنگهه پدرم در امد خسته شدم از ناي افتادم !!!! گفتند پدر سوخته تو با اين كارا چه كار داري اگر براي ما اب نداره براي 06049182تو كه نان داره !!!! (689)
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۰:۲۴:۲۹