گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
تمایل هند برای سرمایه‌گذاری سه میلیارد دلاری آلومینیوم در ایران
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - کمبود داخلی زغال سنگ شرکت ملی آلومینیوم هند را واداشته است به دنبال ساخت یک مجتمع ذوب سه میلیارد دلاری در خارج باشد و ایران یکی از گزینه‌های احتمالی برای محل ساخت آن خواهد بود.
به گزارش ماین نیوز، آنسومان داس 59 ساله، رییس شرکت ملی آلومینیوم هند در مصاحبه با بلومبرگ اظهار کرد: اندونزی، ویتنام، مالزی، عمان و امارات متحده عربی گزینه‌های احتمالی دیگر برای ساخت یک کارخانه ذوب به ظرفیت تولید 500 هزار تولید و یک نیروگاه هزار مگاواتی خواهند بود.

وی چارچوب زمانی مشخصی برای این پروژه که از سوی این شرکت انجام خواهد شد، ارایه نکرد اما خاطرنشان کرد این شرکت با چالش انرژی عظیمی در هند روبروست و در حال بررسی این کشورهاست که منابع انرژی فراوانی دارند.

به گفته داس، استفاده از واردات برای جبران تولید ناکافی زغال سنگ در داخل هند، بسیار پرهزینه خواهد بود و چالش پیش روی صنعت در مواجهه با کمبود 23 درصد تامین داخلی زغال سنگ را بارز می‌کند.

در حالیکه نارندرا مودی، نخست وزیر هند وعده داده است مشکلات انرژی را رفع کند اما تحقیقات در خصوص فساد مالی، مخالفتهای محیط زیستی و روند کند خرید زمین مانع به ثمر نشستن تلاش‌ها برای استخراج بیشتر سوخت فسیلی شده است.

بر اساس این گزارش، به گفته کنت هافمن، یک تحلیلگر اطلاعات آمریکایی، ایران در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای ممکن است تولید برق با استفاده از گاز طبیعی و نیروی هسته ای را افزایش دهد که این کشور را یک مقصد فوق العاده برای ذوب آلومینیموم می سازد.

شرکت ملی آلومینیوم هند به دلیل افزایش هزینه‌های انرژی ناچار شده بخشی از ظرفیت تولید خود در داخل کشور را غیرفعال کند. این شرکت به مدت یک دهه در تلاش برای توسعه فعالیت به خارج برای افزایش امنیت تامین سوخت بوده است.

به گفته رییس شرکت ملی آلومینیوم هند، یکی از موانعی که در هند پیش روی این شرکت قرار دارد، مختل شدن تامین زغال سنگ برای نیروگاه برق شرکت در ایالت اودیشا است.

گزارشی که به ارزیابی پایگاه‌های خارجی برای ساخت کارخانه پرداخته، ظرف مدت دو ماه آماده خواهد شد.

شرکت ملی آلومینیوم هند با این اقدام به شرکتهایی مانند ریوتینتو، آلکوا و نورسک هیدرو می‌پیوندد که به دنبال بهره برداری از انرژی ارزان‌تر در خاورمیانه هستند.

پروژه جدید، نخستین کارخانه خارجی شرکت ملی آلومینیوم هند خواهد بود زیرا طرحهای قبلی این شرکت برای ساخت مجتمع‌های کارخانه و نیروگاه در ایران و اندونزی پیشرفتی نداشت.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۵:۴۹
کد مطلب: 12396