گروه معادن
 
استراتژی تولید در ظرفیت‌های معدنی
گروه معادن - ماین نیوز: یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در نگاه اقتصاد مقاومتی برای گذر از تحریم‌ها اضافه کردن تولید مواد معدنی خاص است که با حمایت مجلس از طریق افزایش بودجه‌های سالانه و ایجاد زیرساخت‌های معدنی با استفاده از تجهیزات امکانپذیر است تا در اجرایی شدن برنامه توسعه اقتصادی کشور گام‌های بلندی برداشته شود.
در واقع ایران در تولید باریت، فلدسپات، روی، آهن، کرومیت و منگنز که از مواد معدنی خاص هستند در سطح بین‌المللی دارای مزیت نسبی بوده که می‌تواند در تجارت رقابتی شرکت کند اما استخراج و بهره‌برداری این محصولات باید افزایش یابد. همچنین برای مواد استراتژیکی مانند فسفات، مس و طلا سهم ایران از بازارهای جهانی ناچیز است که با توجه به ظرفیت‌های موجود می‌توان فعالیت‌های اکتشافی را افزایش داد تا به‌دنبال آن استخراج و فرآوری مواد معدنی افزایش یابد.

به عبارت دیگر از کل معادن کشور میزان ۴۷درصد مصالح ساختمانی، ۲۴درصد کانی‌های غیرفلزی و ۷درصد فلزی است. در واقع بیش از نیمی از معادن کشور به ۵ ماده معدنی آهک، گچ، لاشه، مرمریت و تراورتن اختصاص دارد که نشان‌دهنده آن است که همچنان ظرفیت‌های خاصی از معادن کشور مغفول مانده است چراکه کل مساحت‌های پروانه اکتشافی صادر شده ۴/۳درصد، کل مساحت‌های گواهینامه‌های کشف کشور ۰/۷درصد و کل مساحت‌های پروانه‌های بهره‌برداری کشور ۲درصد است که در مجموع ۷درصد مساحت کشور را دربرمی‌گیرد.
با تمام این تفاسیر کشور ما یک کشور معدنی است و راه توسعه معادن با احداث خط تولید در جوار معادن با هدف ارزش‌افزوده فراهم می‌شود از این‌رو سرمایه‌گذاری در این بخش به وصول حقوق دولتی و تولید صادراتی محصولات معدنی کمک می‌کند.

مجید پورمقدم - معاون معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت تهران
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۱
کد مطلب: 21688