گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
نعمت زاده خبر داد:
سرمایه‌گذاری ایران در معادن بوکسیت آسیای میانه
دستور تسریع در واردات بوکسیت از گینه
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به اینکه صنعت آلومینیوم جای رشد زیادی دارد، گفت: برای تامین مواد اولیه این صنایع باید سرمایه‌گذاری در معادن گینه و آسیای میانه را پیگیری کنیم.
به گزارش ماين نيوز،‌ محمدرضا نعمت‌زاده در مراسم امضای قرارداد مشارکت مدنی آلومینیوم جنوب اظهار داشت: در صورتی که بانک‌ها پیشرو نباشند نمی‌توان از رکود موجود خارج شدو رفع رکود در اقتصاد کشور بدون حضور بانک‌ها امکانپذیر نیست.

وی با بیان اینکه اجرای طرح‌های بزرگ بدون همکاری بانک‌هاب بعید است،گفت: در کشورهای دیگر وقتی گروهی از بانک‌ها برای اجرای یک پروژه مشارکت می‌کنند و یک بانک به عنوان لیدر انتخاب می‌شود بالای 95 درصد کارها توسط لیدر انجام می‌شود و صدور تائیدیه‌های لازم در مدت 24 یا 48 ساعت و با سرعت انجام می‌شود که اگر این مسئله در سیستم بانکی ایران نیز اجرایی شود برای آینده کشور سودمند خواهد بود.

وزیر صنعت با بیان اینکه صنعت آلومینیوم جای رشد زیادی دارد اظهار داشت: در تولید آلومینیوم منابع معدنی کشور محدود است ولی در این راستا حدود 20 سال پیش توافقی با کشور گینه جهت مشارکت در سرمایه‌گذاری و استخراج بوکسیت از معدن این کشور صورت گرفته بود که اخیرا از رئیس ایمیدرو خواسته‌ام تا این پروژه زودتر فعال شود.

به گفته وی در کشورهای آسیای میانه مانند قزاقستان معادنی وجود دارد که می‌توانیم به صورت مشترک در آنها سرمایه‌گذاری کنیم.

نعمت‌زاده همچنین با اشاره به تاخیر 16 ساله در اجرای طرح نفلین سینیت در آذربایجان گفت: امیدواریم این طرح را طی چند ماه آینده به مرحله قرارداد برسانیم.

وی با بیان اینکه با اجرای این طرح امکان تولید 200 تا 250 هزار تن آلومینا وجود دارد گفت: سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و داخلی مراجعات زیادی برای سرمایه‌گذاری در بخش معدن داشته‌اند.

وی با اشاره به امضای قرارداد مشارکت مدنی آلومینیوم جنوب گفت: سهامداران توافق کردند تا پیش‌پرداخت ال‌سی مربوط به این پروژه طی یک هفته به حساب بانک واریز شود تا ال‌سی گشایش شود که درخواست می‌کنیم این مدت را به یک یا 2 روز کاهش دهند.

وی به شوخی گفت: حتی اگر شده کت و شلوارمان را بفروشیم این ال‌سی باید باز شود که یکی از حضار در این جلسه خطاب به وزیر گفت: پول کت و شلوار 130 میلیارد تومان نمی‌شود.

اکبر ترکان عضو هیات مدیره شرکت آلومینیوم جنوب نیز در این مراسم با بیان اینکه اقتصاد ایران از سال 51 متکی بر نفت بوده است گفت: اقتصاد مبتنی بر نفت به معنی ایجاد ارزش افزوده از نفت است ولی در حال حاضر اقتصاد ایران متکی بر نفت است که این رویه باید تغییر کند.

وی با بیان اینکه بیش از 10 سال پیش در کنفرانس صنعت آلومینیوم در رم برای ایجاد صنایع آلومینیوم در کشورهای انرژی‌خیز تصمیم‌گیری شد گفت: کشورهای همسایه در این جهت حرکت کردند و قرار بود ایران نیز به تولید 3 میلیون تن آلومینیوم دست یابد که خیلی از آن فاصله داریم.

وی با بیان اینکه اجرای پروژه آلومینیوم لامرد 8.5 سال پشت در بنگاه‌های مختلف منتظر ماند گفت: امروز تفاهم شده که 300 هزار تن آلومینیوم در لامردتولید شود.

ترکان با بیان اینکه ظرفیت تولید آلومینیوم توسط شرکت آلومینیوم لامرد یک میلیون تن پیش بینی شده گفت: روزانه 500 میلیون متر مکعب گاز در کشور مصرف می‌شود که اگر روزی 100 میلیون متر مکعب مصرف گاز در صنایع انرژی‌بر اتفاق افتد حرکت بزرگی در اقتصاد کشور خواهد بود.
تاریخ انتشار : شنبه ۱ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۱۶
کد مطلب: 12751