گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
مدیرعامل معدن بوکسیت خراسان شمالی:
افزایش چندبرابری حقوق دولتی معدنکاران را با مشکل روبه رو کرده است
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - مدیرعامل معدن بوکسیت ˈسرخ چشمهˈ اسفراین می گوید: افزایش چند برابری حقوق دولتی در سال جاری به نسبت سال قبل، بار سنگینی است که معدنکاران این استان را با مشکل روبه رو کرده است.
به گزارش ماین نیوز، جواد شادمانی اظهار کرد: اگرچه افزایش حقوق دولتی برای تمام معدنکاران کشور اعمال شده، ولی به دلیل نبود زیرساخت ها در معادن خراسان شمالی، این گرانی حقوق دولتی برای ما کمرشکن خواهد بود.

وی اضافه کرد: اکنون در این استان اکثر معدنکاران زیرساخت مورد نیاز از جمله راه دسترسی و برق را خود با هزینه شخصی تامین کرده و بعضا 20 تا 30 درصد هزینه تمام شده معدنکاران استان را هزینه های زیرساختی تشکیل می دهد.

وی افزود: در چنین شرایطی، در سال جاری حقوق دولتی نیز حداقل 10 برابر به نسبت گذشته افزایش داشته به طوری که حقوق دولتی یک معدن که سالانه 25 میلیون ریال بوده به 250 میلیون ریال افزایش یافته است.

مدیرعامل معدن بوکسیت سرخ چشمه اسفراین گفت: باید دولت برای کمک به معدنکاران در استان هایی که از لحاظ زیرساختی مشکل دارند، حقوق دولتی را برای تامین زیرساخت ها هزینه کند.

شادمانی افزود: با روند افزایش حقوق دولتی در سال جاری ادامه کار برای معدنکاران این استان که مشکلات زیرساختی عامل توسعه نیافتگی بخش معدنی شده، دشوار خواهد بود.

وی نرخ بالای تسهیلات و نبود امکان حمل و نقل ریلی را مشکل اصلی معدنکاران استان خراسان شمالی برشمرد.

وی مشکل سنگ معدن بوکسیت اسفراین را عدم خرید بوکسیت از سوی مجتمع آلومینای جاجرم دانست و گفت: این مجتمع از واحدهای مصرف کننده بوکسیت در منطقه است که به دلایل نامعلومی از خرید بوکسیت تولیدی این معدن خودداری می کند.

مدیرعامل معدن سرخ چشمه افزود: به دلیل عدم خرید بوکسیت تولیدی ما از سوی این واحد صنعتی، تولیداتمان را به کارخانه سیمان مشهد می فروشیم و این کار هزینه حمل و نقل را بر واحد ما تحمیل می کند.

شادمانی گفت: این در حالی است که اگر آلومینای جاجرم خریدار بوکسیت معدن ما باشد، هزینه تمام شده ما پایین آمده و این کار برای این واحد صنعتی نیز دارای صرفه اقتصادی خواهد بود.

وی میزان تولید سالانه بوکسیت در این معدن را 20 هزار تن اعلام کرد که 20 کارگر در بخش استخراج و حمل تولیدات این معدن اشتغال دارند.

بوکسیت، مرمر، مرمریت و سنگ آهک مهم ترین ذخایر معدنی استان خراسان شمالی محسوب می شوند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۰۶
کد مطلب: 10732
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا