گروه معادن سنگ آهن
 
برنا به ماین نیوز خبر داد:
احتمال زیاد کشف ذخیره عظیمی از سنگ‌آهن در سنگان
گروه معادن >سنگ آهن - معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور از احتمال بالای کشف ذخیره بزرگی از سنگ آهن در منطقه سنگان خبر داد.
بهروز برنا در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز درباره آخرین وضعیت اجرای تفاهم نامه سه جانبه بین سازمان زمین شناسی، ایمیدرو و معاونت معدنی وزارت صنعت در زمینه اکتشاف در منطقه سنگان توضیح داد: طبق این تفاهم نامه یک بلوک از منطقه سنگان با پهنه 12 هزار کیلومتر مربع برای کار به ما داده شد که ایمیدرو سرمایه گذاری آن را انجام داده و سازمان زمین شناسی نیز کارهای مطالعاتی و علمی آن را در دست انجام دارد.

او با اشاره به اینکه معدن سنگان دارای ذخیره بسیار بزرگی است، اظهار کرد: تا قبل از امضای تفاهم نامه سه جانبه شرایط بسیار نامناسبی بر این معدن و منطقه سنگان حاکم بود، بهره برداری به صورت بسیار نامناسب انجام شده بود و صنایع پایین دستی نیز در معدن شکل نگرفته بود. تلاش ما در راستای اجرای این تفاهم نامه این است که این موارد اصلاح شوند.

وی توضیح داد: سازمان زمین شناسی کلیه لایه های اطلاعاتی مربوط به ذخیره سنگان را جمع آوری کرده و در حال کار روی آنها است. از اطلاعات ژئوفیزیک قبلی 15 محدوده امیدبخش در منطقه شناسایی شده بود. در حال حاضر به مرحله حفاری رسیده ایم و نقاطی را برای حفاری مشخص کرده ایم که طبق آن قرار است آنومالی از طریق حفاری از عمق 50 تا 650 متری راستی آزمایی شود. اگر این حفاری ها جواب مثبت بدهد می توانیم بگوییم ذخیره جدیدی را شاید به اندازه کل ذخیره سنگان کشف کرده ایم.

وی افزود: در این منطقه ابتدا ژئوفیزیک هوایی با فاصله 250 متری انجام شده و سپس به صورت زمینی نیز این اطلاعات مورد بررسی و تائید قرار گرفته است و اکتشاف چی در در ادامه صحت این اطلاعات را تائید کرده است. قصد داریم از روش حفاری پرسرعت در منطقه سنگان استفاده کنیم. البته به دلیل وجود برخی معارضین محلی اجرای این مرحله با کمی مشکل مواجه شده که استانداری در حال حل مشکل است.

معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: منطقه سنگان جزو زون های امیدبخش از نظر داشتن آهن، طلا و منگنز است و باید به بخشهای در عمق بالای آن نیز توجه کنیم. به طور کلی تفاهم نامه سه جانبه می تواند الگویی خوبی برای همکاری دستگاههای مسئول در زمینه اکتشافات در سطح گسترده باشد و در سایر بلوک معدنی نیز می توان از این الگو بهره برد.

برنا افزود: ما به صورت کلی چهار مرحله در زمینه اکتشاف داریم. شناسایی، پی جویی، اکتشاف عمومی و اکتشاف تفصیلی که ما در سنگان هم اکنون در مرحله پی جویی قرار داریم. برای ذخایر بزرگ در دنیا معمولا 5 تا 6 سال زمان نیاز است که اکتشافات بزرگ به گواهی کشف برسد. در منطقه سنگان نیز اگر کار بدون وقفه ادامه یابد همین مقدار زمان نیاز خواهد بود. البته ما تلاش می کنیم کار را به جایی برسانیم و بعد از آن اگر بخش خصوصی علاقه مند بود با کمک ایمیدرو در منطقه سرمایه گذاری کند.

وی گفت: در سنگان ذخایر پرعیار آهن به خوبی شکل گرفته و ما امیدواریم بتوانیم ذخایر زیرسطحی منطقه را نیز شناسایی کنیم. ما پلاسری هایی را پیدا کردیم که ابعاد یک میلیمتری دارند در حالی که تاکنون پلاسری های درشت ابعاد برداشت شده است.

معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور درباره آخرین وضعیت بهره برداری از ذخایر سنگ آهن سنگان و مشکلات محیط زیستی به وجود آمده در منطقه نیز توضیح داد: عمدتا بخشهای کوچک وارد سنگان شده و محدوده های مختلف را اشغال کرده اند و به دلیل کوچک بودن این بخشها راه توسعه در منطقه وجود ندارد. اگر مجموعه بزرگتری وارد منطقه شود قطعا دستاوردهای بهتری در پی خواهد داشت. بخشهای کوچک عمدتا تنها به فکر فروش سنگ هستند و از نظر تجربی و فنی نیز آمادگی ورود به کار را نداشته اند و صرفا از رانت این قضیه استفاده کرده اند. هم اکنون ایمیدرو به عنوان دستگاه حاکمیتی وارد کار شده و امیدواریم بتوانیم با اکتشافات بیشتر زمینه توسعه منطقه سنگان را فراهم کنیم.

به گزارش ماین نیوز، عملیات جدید اكتشافی در منطقه سنگان که در قالب طرح اكتشاف 12 هزار كیلومتر مربع است حداقل 500 میلیون تن به ذخایر سنگ آهن معادن این ناحیه می افزاید.
این برنامه بخشی از طرح كلی اكتشافات سراسری 200 هزار كیلومتر مربعی در كشور محسوب می شود که طبق آن قرار است سطح اكتشاف از 7 درصد مساحت كل كشور به حدود 21 درصد افزایش یابد.
در حال حاضر میزان ذخیره زمین شناسی معادن سنگان 1.2 میلیارد تن است. همچنین تنها معدن سنگ آهن ایران كه در محدوده 4 كیلومتر مربعی 1.2 میلیارد تن ماده معدنی سنگ آهن در خود جای داده،‌ ناحیه سنگان است.
تاریخ انتشار : جمعه ۱۶ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۳
کد مطلب: 9287