گروه اكتشاف و زمين شناسي
 
پورمقدم به ماین نیوز خبر داد:
کشف ۹۰ میلیون تن ذخیره معدنی جدید در تهران
استان تهران 650 معدن فعال دارد
گروه اكتشاف و زمين شناسي - معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران از کشف 90 میلیون تن ذخیره جدید معدنی در استان تهران در سال 1392 خبر داد و گفت: این میزان کشف ذخایر جدید معدنی نسبت به سال 1391 رشد 125 درصدی را نشان می دهد.
دکتر مجید پورمقدم در گفت وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به اینکه میزان ذخایر معدنی اکتشاف شده استان تهران بالغ بر 1.5 میلیارد تن می شود، گفت: کل ذخایر قطعی کشور به 37 میلیارد تن می رسد که با این حساب سهم استان تهران از ذخایر قطعی معدنی کشور به حدود 4.05 درصد می رسد.

وی با اشاره به وجود 650 معدن فعال در استان تهران گفت: در کل کشور 5700 معدن فعال وجود دارد که می توان نتیجه گرفت سهم استان تهران از کل معادن فعال کشور به 10.87 درصد می رسد. ضمن اینکه سال قبل تولید مواد معدنی در استان تهران به 34 میلیون تن رسید که نسبت به سال قبل از آن افزایش 36 درصدی را نشان می دهد.

او با بیان اینکه از مجموع 68 نوع ماده معدنی کشف شده در کشور تاکنون 23 ماده در استان تهران کشف شده است، اظهار کرد: استان تهران به داشتن معادن مصالح ساختمانی و سنگهای سبز شهرت دارد. در بسیاری از پروژه های بزرگ ساخت و ساز مانند برج میلاد، تونلهای رسالت و توحید، اتوبان دو طبقه صدر، پروژه های انبوه سازی و برج سازی از مواد تولیدی در معادن استان تهران مانند شن و ماسه استفاده شده است.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران افزود: در پروژه های ویلاسازی و فونداسیون پروژه های مختلف ساخت و ساز نیز از مصالح ساختمانی تولید شده در معادن استان تهران بهره گیری شده است. همچنین در پروژه احداث بوستان نهج البلاغه نیز از سنگهای سبز موجود در معادن استان استفاده شده است.

وی افزود: مساحت استان تهران به 12 هزار و 981 کیلومترمربع می رسد که از این مقدار 3924 کیلومترمربع جزو مناطق حفاظت شده محیط زیست است. مساحت مجموع مناطق معدنی استان نیز به 1915 کیلومترمربع می رسد. در همین حال طبق بررسی های انجام شده مساحت پتانسیلهای معدنی اکتشاف نشده استان تهران بالغ بر 3417 کیلومترمربع بوده که این یعنی تاکنون هیچ کار اکتشافی در این مساحت بزرگ انجام نشده است.

پورمقدم در ادامه درباره جایگاه معدنی ایران در دنیا توضیح داد: ایران از نظر ذخایر سنگ آهن در دنیا رتبه دوازدهم را در اختیار دارد. ایران بزرگترین تولیدکننده سرب و روی در منطقه خاورمیانه و بیستمین در دنیا است. از نظر میزان تولید طلا ایران در دنیا در رتبه 57 و در آسیا در رتبه 11 قرار گرفته است. از نظر تولید مس ایران نهمین تولیدکننده بزرگ در دنیا بوده و از نظر میزان ذخایر مس هم با ذخیره 18 میلیون تنی دارای بیشترین ذخیره در قاره آسیا بعد از کشور اندونزی است.

وی خاطرنشان کرد: در زمینه تولید مولیبدن در رده نهم جهان، در زمینه تولید کرومیت هشتم و در زمینه تولید باریت نیز ایران در جایگاه هشتم جهانی قرار گرفته است. ایران 10 درصد از ذخایر سنگهای ساختمانی و تزئینی دنیا را دارد. در زمینه خاکهای صنعتی نیز رتبه ایران در دنیا تک رقمی است.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با اشاره به اینکه تعداد کل واحدهای صنایع معدنی کشور به بیش از 20 هزار واحد می رسد، اظهار کرد: فعالیتهای صنایع معدنی در کشور در گروههای 10 گانه طبقه بندی و تعریف می شود. کرمان و یزد طبق آخرین بررسی های انجام شده بالاترین ارزش افزوده در بخش معدن کشور را دارا بوده اند، یعنی در این دو استان بیشترین واحدهای صنایع معدنی در کنار معادن قرار گرفته اند.

پورمقدم گفت: ایران در زمینه تولید فولاد در رتبه 17 دنیا قرار گرفته است. در زمینه تولید شیشه نیز با دارا بودن 12 واحد تولیدی رتبه سوم منطقه را در اختیار داریم. همچنین بالغ بر شش هزار واحد فراوری سنگ و سنگبری در کشور فعالیت می کنند.

وی تاکید کرد: ایران با وجودی که از نظر میزان ذخایر مواد معدنی جزو 10 کشور اول دنیا است اما از نظر تولید مواد معدنی رتبه مناسبی در جهان در اختیار ندارد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۲:۴۴
کد مطلب: 8838