گروه اكتشاف و زمين شناسي
 
دولت با دو درصد معادن کشور ۳۵ درصد تولید معدنی را در اختیار دارد
گروه اكتشاف و زمين شناسي - معاون سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: دو درصد از 5 هزار معدن فعال در کشور توسط دولت مورد بهره بـرداری قرار می گیرد که 35 درصد تولیدات معدنی کشور را در برمی گیرد.
به گزارش ماين نيوز، بهروز برنا با بیان اینکه ایران در مسیر کمربند مواد معدنی فلزی و غیرفلزی از طلا و مس تا تراورتن و نفلین سینیت قرار دارد، گفت: اما اقتصاد معدنی کشور هنوز تکمیل نشده است. میزان مواد معدنی استخراج شده در سال 1391 بالغ بر 370 تا 390 میلیون تن بود و قرار است تا پایان 1394 این رقم به 570میلیون تن برسد.

وی افزود: امروز در کشور 70 نوع ماده معدنی شناسایی شده و 10 نـوع ماده معدنی، ایران را در جمع برترین کشورهای معدنی دنیا مانند مس و سنگ آهن و غیره قرار داده است.

معاون سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور تصریح کرد: لازم است همه فرایندهای تبدیلی و تکمیلی و تولید 100 درصد ارزش افزوده را در داخل کشور ایجاد کنیم که در آن صورت درآمدهای حاصل از بخش معدن می تواند، منابع حاصل از بخش نفت را پشت سر بگذارد.

برنا افزود: طراحی نقشه های زمین شناسی برای تکمیل زیرساخت ها در چند مرحله انجام شده و نقشه ها در مقیاس یک 25 هزار تهیه شده است. سه درصد از ذخایر شناخته شده معدنی جهان در ایران قرار دارد و باید اکتشاف همه مناطق را برنامه ریزی کرد.

وی با بیان اینکه میزان ذخایر معدنی ایران 57 میلیارد تن ثبت شده که از این رقم حدود 37 میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است، گفت: آمارهای غیررسمی، شمار اشتغال مستقیم بخش معدن کشور را 114 هزار نفر و شاغلین غیرمستقیم را 617 هزار نفر ذکر کرده اند.

استان‎‌های کرمان، یزد و اصفهان در مجموع حدود 35 هزار نفر شاغل در بخش معادن را جذب کرده که بالاترین میزان در بین استان‌های کشور محسوب می‌شوند. سهم صادرات معدن و صنایع معدنی کشور حدود 30 درصد ارزش صادرات غیرنفتی است.

معدن و صنایع معدنی دربرگیرنده تمام اقلام خام و فرآوری شده فلزی و غیرفلزی، مصالح ساختمانی و غیره را دربرمی گیرد. براساس تفاهمنامه سه جانبه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، سازمان ایمیدرو و معاونت معدنی وزارت صنعت ، معدن وتجارت در اواخر آذرماه گذشته 11 هزار و 500 کیلومتر مربع از محدوده اکتشافی سنگان در خراسان رضوی قرار است مورد عملیات ژئوفیزیک هوایی و 50 هزار کیلومتر مربع مورد اکتشافات زمینی قرار گیرد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۸
کد مطلب: 7437
 
مرجع : مهر