گروه معادن
 
انتقاد رئیس خانه معدن کرمانشاه از خام فروشی مواد معدنی استان
گروه معادن - رئیس خانه معدن استان کرمانشاه با انتقاد از خام فروشی مواد معدنی و با تاکید بر اینکه برای ایجاد واحدهای فرآوری مواد معدنی باید اکتشاف و استخراج بهتری داشته باشیم، گفت: باید میزان استخراج مواد معدنی را به حدی برسانیم که بتواند خوراک ایجاد واحدهای فرآوری بزرگ را تامین کند.
به گزارش ماين نيوز، محمد عارف ابراهیمی  با اشاره به تنوع مواد معدنی در استان کرمانشاه و پتانسیل‌هایی که در این بخش وجود دارد، اظهار کرد: ما در استان کرمانشاه حدود 20 نوع ماده معدنی داریم که بسیاری از آنها قابلیت فرآوری دارند.

وی سنگ‌های تزئینی را از مهمترین مواد معدنی دانست که می‌توان آن را فرآوری کرد و ادامه داد: باید برای این منظور از سرمایه گذاران دعوت کنیم یا حتی از پتانسیل خود معدنکاران استفاده کنیم.

ابراهیمی تصریح کرد: در بخش سنگ‌های تزئینی هم ذخایر بزرگی داریم و هم دانش فنی مناسب وجود دارد تا بتوان یک واحد فرآوری خوب ایجاد کرد.

وی از پیگیری‌های انجام شده برای ایجاد یک واحد فرآوری سنگ‌های تزئینی در استان خبر داد.

ابراهیمی قیرطبیعی را نیز از دیگر مواد معدنی مهم کرمانشاه عنوان و خاطرنشان کرد: متاسفانه میزان استخراج قیر طبیعی ما به اندازه‌ای نیست که بتوان از آن برای ایجاد یک واحد فرآوری بزرگ استفاده کرد.

به گفته رئیس خانه معدن استان کرمانشاه این امر باعث می‌شود قیر طبیعی استان به صورت خام و با ارزش افزوده پایین به سایر استان‌ها و حتی کشورهای دیگر ارسال شود.

وی با اشاره به بررسی‌هایی که از 31 معدن دارای پروانه بهره برداری قیر طبیعی استان صورت گرفته است، تاکید کرد: میزان قیرطبیعی استخراج شده در سال گذشته تنها به اندازه خوراک یک روز یک واحد فرآوری بزرگ بوده است.

رئیس خانه معدن استان کرمانشاه معتقد است: با این میزان استخراج تنها می‌توان کارگاه‌های فرآوری قیرطبیعی ایجاد کرد، نه یک واحد بزرگ.

وی افزود: فرآوری قیر طبیعی می‌تواند ارزش افزوده حدود 300 درصدی داشته باشد و به علاوه تاثیر بسزایی نیز در اشتغالزایی استان خواهد داشت.

ابراهیمی یادآوری کرد: در تمام دنیا اکتشاف بر عهده دولت‌ها‌ست که البته دولت می‌تواند این کار را به بخش خصوصی واگذار کند، اما متاسفانه در ایران در بخش استخراج بسیار عقب هستیم.

وی با اشاره به اینکه تنها بر روی هفت درصد زمین‌های کشور کارهای مطالعاتی زمین شناختی صورت گرفته است، ادامه داد: این رقم در استان کرمانشاه کمتر از هفت درصد است.

به گفته این مسئول، استخراج خوب حاصل یک اکتشاف مناسب است و تا زمانی‌که اکتشاف قوی و مکانیزه نداشته باشیم، نمی‌توانیم خوب استخراج کنیم.

رئیس خانه معدن کرمانشاه با بیان اینکه بسیاری از معادن استان ما در نقاط محروم واقع شده‌اند، تصریح کرد: اکنشاف و استخراج خوب این معادن می‌تواند زمینه ساز احداث واحدهای فرآوری و رونق اقتصادی این مناطق شود.

انتهای پیام
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۵۲
کد مطلب: 7798
 
مرجع : ايسنا