گروه معادن
 
جعفري مطرح كرد:
برنامه ایمپاسکو از بهبود کیفیت اکتشاف تا فرآوری
گروه معادن - استراتژی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) متناسب با سازمان تهیه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در زمینه‌های اکتشاف و توسعه آن در گستره کشور،
به گزارش ماين نيوز، هدایت منابع به سمت فناوری‌های جدید، تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام و طرح‌های توسعه‌ای دارای ارزش‌افزوده بالا و توانمندسازی بخش خصوصی در حوزه معدن و صنایع معدنی تدوین شده است. وجیه‌الله جعفری مدیرعامل این شرکت معتقد است ایمپاسکو در گام نخست در تامین مواد معدنی برای تقاضای داخلی و سپس با توسعه فعالیت‌های بخش اکتشاف و تجهیز محدوده‌ها بستر ارتقای کیفیت محصولات برای حضور در بازارهای بین‌المللی را فراهم خواهد کرد، به همین دلیل همکاری با شرکت‌های خارجی برای استفاده از دانش فنی و انتقال فناوری در حوزه معادن در حال انجام است.

شرکت تهیه و تولید مواد معدنی برای توسعه بخش معدنی چه برنامه‌هایی را اجرا می‌کند؟

شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، در راستای سیاست‌های توسعه‌ای کشور به‌عنوان بازوی اجرایی وظیفه اکتشافات جدید، انجام مطالعات و برنامه‌ریزی برای تجهیز طرح‌ها، توسعه استخراج و فرآوری مواد معدنی در مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته را که به‌دلیل ریسک بالا تمایل کمتری به فعالیت دارد، بر عهده می‌گیرد. این شرکت در ۱۰ سال گذشته با بهینه‌سازی، اصلاح ساختار و سرمایه‌گذاری در طرح‌های جدید و گسترش اکتشافات معدنی در راستای بسترسازی برای حضور بیشتر بخش خصوصی فعال بوده است. همچنین ارتقای نقش تولیدات مواد معدنی در رشد ناخالص ملی از دیگر برنامه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی بوده که به همین دلیل فعالیت‌های رونق‌بخشی را در محدوده‌های معدنی با تجهیز آنها پیگیری می‌کند.

شرکت چه اقداماتی در بخش اکتشاف مواد معدنی انجام می‌دهد؟

توسعه اکتشافات گام اول رونق معادن است، از آنجایی که شناسایی عمومی گستره ۲۰۰ هزار کیلومتری کشور در حال انجام است، پیش‌بینی می‌شود به ذخایر خوبی دست یابیم تا معادن جدیدی وارد چرخه تولید شوند. در این برنامه با استفاده از فناوری‌های جدید و روش‌های دقیق ذخایر خوبی از زغال‌سنگ و سنگ‌آهن کشف شده که در تامین مواد اولیه صنایع پایین دستی به اقتصاد معادن کمک‌کننده خواهند بود. در واقع در یک سال گذشته طرح اکتشاف سراسری سنگ‌آهن با هدف اکتشاف ۱ میلیارد تن ذخیره قطعی (در ۲۰ منطقه با انجام ۵۰ هزار متر حفاری مغزه‌گیری)، طرح اکتشاف سراسری زغال سنگ با هدف افزایش شناسایی به میزان ۲۰۰ میلیون تن (در ۲ ناحیه با انجام ۷۰ هزار متر حفاری مغزه‌گیری)، طرح اکتشاف سراسری فلزات غیرآهنی و پلی متال با هدف اکتشاف ۱۵ تن طلا، مس، آنتیموآن، سرب و.... (در ۱۱ منطقه با انجام ۳۵ هزار متر حفاری)، طرح اکتشاف سراسری ذخایر شورابه‌ای (با هدف شناسایی ذخایر و امکان استحصال و تولید عناصر پتاسیم، منیزیم و...) و تهیه بانک اطلاعاتی از تمام فعالیت‌های اکتشافی انجام شده در کشور (شامل فعالیت‌های انجام شده توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، شرکت ملی فولاد ایران، طرح‌های اکتشافی وزارت صنعت، معدن و تجارت، شرکت سهامی کل معادن ایران و....) انجام شده است.

شرکت ایمپاسکو در زمینه توسعه فرآوری کدام برنامه‌ها را دنبال می‌کند؟

شرکت تهیه و تولید مواد معدنی کشور ضمن فرآوری طلا، فسفات، تولید فلدسپارت از نفلین سینیت، استحصال پتاس و منیزیا از شورابه‌ها، معدنکاری و تولید فلز آنتیموآن در حال فعالیت است که قصد دارد فرآوری و استفاده از ظرفیت‌های عناصر نادر خاکی و همچنین کاربرد مواد معدنی کم عیار را به بار بنشاند که در این زمینه بهبود و اصلاح عملکرد واحدهای فرآوری زیرپوشش جزو اولویت‌های شرکت است. به گونه‌ای که؛ افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت کنسانتره نفلین سینیت کلیبر برای تامین نیاز داخلی صنایع سرامیک و جلوگیری از واردات فلدسپات مورد نیاز کشور، افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت تولید محصول فسفات و کنسانتره سنگ‌آهن در معدن فسفات اسفوردی با هدف تامین نیاز کشور به کنسانتره فسفات و همچنین استفاده از باطله‌ها و امکان استحصال عناصر نادر خاکی در باطله‌ها، دستیابی به دانش فنی و به تولید رساندن واحد پتاس‌خور با توجه به نیاز شدید کشور به واردات پتاس برای نخستین بار در کشور، بازیابی آب صنعتی، بازیابی طلا از سد باطله و فرآوری کانسنگ کم عیار به روش هیپ لیچینگ در طلای موته، دستیابی به دانش فنی و احداث کارخانه نیمه صنعتی آنتیموآن سفیدابه به منظور تولید شمش آنتیموان برای نخستین‌بار در کشور، نوسازی واحد نخلک و افزایش میزان تولید کنسانتره سرب نخلک، به ظرفیت‌رسانی کارخانه فروکروم سبزوار با رفع مشکل تامین مواد اولیه، تولید مواد با ارزش‌افزوده بیشتر مانند آهک پخته در سنگ آهک پیربکران و برنامه‌ریزی برای تولید محصولات جانبی و با ارزش‌افزوده بیشتر.

آیا شرکت تهیه و تولید مواد معدنی می‌تواند بازار بین‌المللی مواد معدنی ایران را گسترش دهد؟

در مرحله اول هدف شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و تامین نیازهای گسترده صنایع داخلی به مواد معدنی است. با حفظ این رسالت شرکت در برنامه‌های جامع خود حضور در عرصه بازار بین‌المللی مواد معدنی را با گسترش فعالیت‌های اکتشافی و تجهیز معادن و همچنین پس از تامین نیازهای داخلی افزایش در کیفیت محصولات معدنی را در سرلوحه برنامه‌های خود دارد.

استانداردسازی مواد معدنی و تولیدات معدنی یکی از مباحثی است که کمتر بدان پرداخته شده است، درحال‌حاضر استاندارد مواد استخراجی چگونه سنجیده می‌شود؟

با توجه به اینکه در کشور سازمان‌های مختلفی از جمله؛ سازمان استاندارد در تمامی موارد و سازمان نظام مهندسی معدن در تدوین ضوابط و معیارها در حوزه بخش معدن متولی مباحث تدوین و نظارت استاندارد است. از این‌رو شرکت با سازمان نظام مهندسی و وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای ضوابط و معیار فعالیت در قالب پروژه‌های مختلف که از سال‌های قبل توسط وزارت در حال انجام بوده همکاری لازم را دارد و بسیاری از فعالیت‌ها در این رابطه تعریف شده است به همین دلیل محصولات تولید در حوزه فرآوری و صنایع معدنی از استانداردهای موجود ملی و بین‌المللی بهره‌مند هستند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۱۵
کد مطلب: 24891
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت