گروه اكتشاف و زمين شناسي
 
اکتشاف معدن بر پایه خواب دوران کودکی!
گروه اكتشاف و زمين شناسي - در پي افزايش قيمت محصولات معدني به‌ويژه فلزات معدني درخواست ثبت محدوده به جهت اكتشاف روزبه‌روز در حال افزايش است. رونق بازار صادرات برخي محصولات معدني به‌ويژه سنگ آهن تمايل برخي افراد براي يافتن معادن فلزي بيشتر شده و برخي حاضرند پول زيادي براي اكتشاف معادن بدهند، اما متاسفانه برخي نه از روي دانش و اطلاعات بلكه از روي خيال و خرافه‌گرايي به دنبال يافتن معادن مي‌روند. اين موضوع علاوه بر صرف هزينه‌هاي بسيار مي‌تواند به محيط‌زيست مناطق نيز آسيب جدي وارد كند.
به گزارش ماین نیوز، ناصر عابديان، كارشناس اكتشافات و معاون سابق امور اكتشافات سازمان زمين‌شناسي درباره اين موضوع اظهاركرد: در جامعه معدني كشور به دليل بالا رفتن قيمت مواد معدني چه در داخل و چه در خارج از كشور به‌ويژه درباره آهن كه بازار صادراتي بسيار خوبي دارد و قيمت آن رو به افزايش است، تمايل مردم عادي جامعه براي يافتن معادن روز به روز در حال افزايش است.

وي ادامه داد: متاسفانه امروز ولع خاص و سيري‌ناپذير مردم نسبت به يافتن معادني همچون آهن، مس، سرب، روي و ساير فلزات رو به افزايش است. در اين ميان تمايل يافتن آهن بيش از ساير فلزات به چشم مي‌خورد و تنها دليل آن هم وجود بازار جهاني چين است كه باعث شد خيلي از افراد فعال درحوزه معادن سنگ آهن سود اقتصادي خوبي كسب كنند.

عابديان با اشاره به اين مطالب اضافه كرد: با افزايش تمايل براي يافتن معدن بازار داد و ستد پروانه‌هاي اكتشاف، گواهي اكتشاف و... بسيار داغ شده است به‌طوري كه قيمت در اين بازار از كسب گواهي اكتشاف تا پروانه بهره‌برداري روند افزايشي شديدي داشته و به ظاهر ارزش افزوده قابل توجهي نصيب افراد فعال در اين بازار مي‌شود.

به گفته اين كارشناس وجود چنين داد و ستد‌هايي تنش‌هاي جامعه معدني را افزايش داده است، به‌طوري كه برخي افراد اقدام به ثبت محدوده‌اي مي‌كنند كه عاري از هرگونه ماده معدني است و پس از آن اين منطقه را در معرض فروش قرار مي‌دهند.

عابديان افزود: در اين ميان برخي افراد براساس حرص و طمع و به خيال كشف ماده معدني چنين مناطقي را به قيمت هنگفتي خريداري مي‌كنند.

اما در اين ميان نكته جالب ورود خرافه‌گرايي به بحث اكتشاف است. افرادي كه بر مبناي برخي خرافات و تعبير خواب‌هايي بي‌ارزش به سراغ كشف معدن مي‌روند و در نهايت با صرف هزينه زياد دست از پا دراز‌تر مي‌مانند.

معاون سابق امور اكتشافات سازمان زمين‌شناسي درباره اين موضوع اظهار كرد: متاسفانه بحث خرافه‌گرايي در چند سال اخير بسيار به چشم مي‌خورد.

وي ادامه داد: در يكي از اين موارد فردي براساس خوابي كه در كودكي ديده بود در پي كشف معدن در منطقه جست‌وجو مي‌كرد. اين فرد ۳ سال پيش بيش از ۶۰ ميليون براي يافتن معدن هزينه كرد و دست آخر جست‌وجويش بي‌نتيجه ماند.

ناصر عابديان تصريح كرد: متاسفانه چنين مواردي بيشتر در بين افراد روستايي كه دانش و اطلاعات كافي ندارند ديده مي‌شود. چنين اقداماتي باعث شده فرد زندگي خود را از دست بدهد و خانه و ماشين و زمينش را براي جست‌وجويي بيهوده و بي‌اساس بفروشد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۱:۲۰
کد مطلب: 7187
 
۱ نظر
مرجع : روزنامه کسب و کار
 


خروج آهن به چین با خروج عناصر کمیاب و استراتژیک که معمولا در داخل ذخیره معدنی آهن است همراه شده است
چین صادر کننده فلزات کمیاب و استراتژیک در جهان است و صادرکنندگان مواد خام آهن ایران بدون در نظر گرفتن سایر مواد معدنی بسیار باارزش آگاهانه و ناآگاهانه به نام آهن صادر می کنند و سرمایه مملکت به دست چینی ها می افتد که چند هزار برابر آهن ارزش دلاری دارد و این یعنی خیانت به کشور ونسل های آینده (196)
۱۳۹۳-۰۲-۰۸ ۰۹:۵۲:۲۷