گروه معادن
 
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان:
سال ۹۲ ، سال ساماندهی معادن در کردستان
گروه معادن - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اهم اقدامات انجام شده در حوزه معاونت معدنی در سال 92 را تشریح کرد.
به گزارش ماين نيوز به نقل از "شاتا" پیمان اسراری افزود : در سال جاری انجام پهنه بندی بلوک های معدنی استان کردستان به جهت مواد معدنی فلزی در سطح استان انجام شد به طوری که بخش هایی از شمال استان از منطقه سقز و بانه به مساحت یک هزار و 700 کیلومتر مربع و همچنین در شمال شهرستان بیجار و در منطقه حسن آباد یاسوکند به مساحت حدود یک هزار و 200 کیلومتر مربع را شامل می شود.

اسراری اضافه کرد : در این محدوده ها در سال جاری هیچگونه ثبت محدوده های معدنی جدید انجام نشده است و جهت واگذاری به اشخاص حقیقی و حقوقی دارای صلاحیت فنی و مالی جهت اکتشاف آماده فراخوان مزایده اکتشافی است .

وی تصریح کرد : با تلاش های صورت گرفته، شن و ماسه آبرفتی که تاکنون در اختیار دفتر فنی استانداری بوده است به این حوزه ارجاع داده شد. که در نحوه واگذای و سر و سامان دادن به وضعیت آبرفتی و کوهی و ورود این محدوده ها در سیستم GIS و قانون و آیین نامه های اجرایی معادن انجام شده است و کلیه واگذاری ها در حوزه معاونت معدنی این سازمان انجام می شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: ساماندهی محدوده های معدنی که طرحی بوده که از 2 سال پیش شروع شده بود که 10 الی درصد پیشرفت داشت با همت کارشناسان حوزه معاونت معدنی در ابتدای سال با 100 درصد پیشرفت انجام گردید و نتایج آن به وزارت صنعت، معدن و تجارت جهت اصلاح پروانه هایی که نیاز به ساماندهی داشته اند شده است .

در ادامه اسراری افزود : صدور پروانه اکتشاف در سال 91 در حدود 52 مورد بود که این میزان در سال92 به 87 مورد رسیده است.

وی تاکید کرد : غالب پروانه های اکتشافی به مواد معدنی گروه 6 یا همان پلی متال اختصاص دارد که این میزان رشد قابل توجه می باشد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: صدور گواهینامه کشف در سال 91 در حدود 32 مورد بوده که این میزان در سال 92 به حدود 22 مورد رسیده است.

وی خاطر نشان ساخت : این میزان کاهش در صدور گواهینامه کشف به دلیل رکود بازار در مصرف مصالح ساختمانی، به دلیل کاهش فعالیت های عمرانی بوده است ولی از لحاظ صدور گواهینامه کشف پلی متال رشد چشمگیری داشته ایم.

اسراری افزود، صدور پروانه بهره برداری در سال 91 در حدود 31 مورد بوده که این میزان در سال 92 بالغ بر 26 مورد بوده است که به تبعت که میزان گواهینامه کشف غالب آنها پلی متال می باشند که امید است در توسعه استان مؤثر واقع شود.

وی تعداد واحدهای معدنی دارای پروانه بهره برداری در سال 91 را در حدود 317 اعلام نمود که این میزان در سال 92 ببالغ بر 343مورد می باشد.

اسراری شاغلین بخش معدن در سال 91 را به دلیل نداشتن اطلاعات دقیق آماری غیر واقعی برشمرد و گفت : در سال 92 با سرشماری از این واحدها این تعداد 2هزار و 290 نفر اعلام شده است.

وی همچنین ذخیره معدنی در سال 91 را در حدود 568 میلیون و 809 هزار تن اعلام نمود که این میزان در سال 92 بالغ بر 600 میلیون تن تخمین زده شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: آنچه در حوزه معدن حائز اهمیت بود واگذاری معادن طلای سقز به شرکت صنایع خاک چینی ایران از طریق مزایده عمومی واگذار گردید که هم اکنون مشغول انجام مقدمات استخراج و اکتشافات تکمیلی می باشند.

اسراری، افزایش قیمت پایه حقوق دولتی و در واقع واقعی نمودن حقوق دولتی از جمله اقدامات ارزشمند وزارت صنعت ، معدن و تجارت بود که در اواخر سال اعلام شده است.

اسراری در پایان با ابراز امیدواری با بازگردانی 15 درصد از تبصره 3 ماده 6 قانون معادن بتوان در جهت اکتشافات جدید و تکمیل زیرساخت معادن هزینه شود و بخشی از مشکلات این حوزه رفع گردد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۱۱
کد مطلب: 5614