گروه اكتشاف و زمين شناسي
 
معاون سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی:
اقتصاد معدنی باید از سایه نفت خارج شود
گروه اكتشاف و زمين شناسي - معاون سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به چند برابر تا چند صد برابر شدن ارزش افزوده ذخایر معدنی در صنایع فراوری و تولید محصولات نهایی و فناوری بالاتر یا های تک گفت : اقتصاد معدنی باید از سایه نفت خارج شود.
به گزارش ماین نیوز، بهروز برنا گفت : باید تفکر خام در خام فروشی معادن اصلاح شود و نیاز داریم حتی در صورت نیاز در کوتاه مدت ، خام فروشی با واردات صنایع مدرن و فناوری های جدید مبادله شود و در بلندمدت هم باید صنایع پایین دستی معادن کامل شود.

وی خاک های باطله در معادن کشور را نیر واجد ارزی بالایی دانست و گفت : جمهوری اسلامی ایران از کشورهای معدنی جهان محسوب می شود و باید اقتصاد صنعتی بخش معدن با تمام مختصات، مستقر شود و ارزش افزوده ان هم به حداکثر برسد.

برنا اظهار داشت : برخی عناصرمعدنی به نام خاک معدنی در کنار ذخایر دیگر وجود دارد که خیلی هم با ارزش است و خوشبختانه تلاش های خوبی برای بهره برداری از انها اغاز شده است که باید تا مرحله نهایی تولید ثروت مدیریت شود.

معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: تاکنون 340 تن ذخایر طلای قابل استحصال را در کشور شناسایی شده است.

بهروز برنا افزود: درباره اکتشاف و بهره برداری از معادن طلا تلاش های زیادی شده است که امیدواریم با اضافه شدن معادن زرشوران و ساریگونی به چرخه طلا در اینده نزدیک ، تولید کشور در آینده نزدیک به 10 تن در سال برسد.

وی گفت : اکتشاف معادن راهبردی که کانی های آن در فناوری های برتر مورد استفاده قرار می گیرد ، در اولویت کار سازمان زمین شناسی است.

معاون سازمان زمین شناسی افزود : عناصر همراه ذخایر معدنی همچون وانادیوم، سلنیوم، لیتیوم، گروه لانتانیت ها و بریلیوم از این معادن راهبردی است.

وی گفت: همچنین خاک های نادر که در صنایع موبایل و ریزتراشه های رایانه ای کاربرد فراگیر و ارزش افزوده بالایی دارد که دستیابی به فناوری اکتشاف و به ویژه فرآوری آنها را ارزشمند کرده است.

برنا گفت : معدن و معدن کاوی در ایران با وضع منحصر بفرد زمین شناسی، تنوع موادمعدنی و قرارگیری در بخش میانی یک کمربند متالوژنی شناخته شده جهانی به نام آلپ هیمالیا و نیز وجود کمربندهای طلا و مس، سرب و روی، تبخیری ها، کرومیت و غیره بسیار اهمیت دارد که ایران را جزء ده کشور برتر دنیا در مجموع ذخایر معدنی قرار داده است.

وی افزود: کشور ما بیش از 5 هزار معدن فعال دارد که 88 درصد دردست بخش خصوصی، 10 درصد در اختیار تعاونی ها و 2 درصد هم در دست بخش دولتی است اما 35 درصد ارزش مجموع تولیدات معدنی کشور در 2 درصد دولتی نهفته است.

معاون سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با اشاره به اینکه در کشور حدود 70 نوع ماده معدنی درحال بهره برداری معدنی است و ذخایر معدنی ما بیش از 60 میلیارد تن است و بهره برداری ما باید به سالانه 600 میلیون تن برسد.

برنا تاکید کرد : تک تک مواد معدنی ارزش اقتصادی دارد و به عنوان نمونه معدن گچ ایران در انواع زیاد و کاربری ها متعدد دارد که یک نمونه ان فقط برای سفید کردن روی دیوارهاست در حالی که برای مجسمه سازی ف کارهای پزشکی ، فناوری برتر و گچ تختی هم استفاده می شود و شهر گچساران و شهر گچسر هم داریم.

برنا گفت : اگر اقتصاد معدنی از سایه نفت خارج شود می تواند تکیه گاه اصلی اقتصاد کلان کشور به ویژه در اقتصاد مقاومتی باشد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۴۵
کد مطلب: 4272
 
مرجع : رادیو اقتصاد