گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
نامه جمعی از دلسوزان و متخصصان صنعت آلومینیوم(ایرالکو) به وزیر صنعت
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - جمعی از دلسوزان و متخصصان صنعت آلومینیوم(ایرالکو) طی نامه ای به شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت نسبت به آینده صنعت آلومینیوم و مدیریت شرکت ایرالکو ابراز نگرانی کرده و خواستار اقدام عاجل برای نجات این مجموعه شده اند . گفتنی است بخشهایی از نامه به دلیل طرح ادعاهایی علیه افراد حذف شده است .
 
به گزارش ماین نیوز، متن نامه به شرح زیر است:


جناب آقای دکتر شریعتمداری

وزیر محترم وزارت صنعت، معدن و تجارت

موضوع:مشکلات مدیریتی شرکت آلومینیوم ایران

آلومینیوم باتوجه به کاربردهای وسیعش در صنایع مختلف و علی الخصوص صنایع نظامی از اهمیت بالایی برخوردار است. کارخانجات تولید آلومینیوم در کشورهایی که دارای مزیت انرژی آبی و فسیلی (نفت و گاز) فراوان و ارزان باشند )مانند کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس و روسیه( احداث میگردند. اولین شرکت تولیدکننده آلومینیوم درخاورمیانه ایرالکو (شرکت آلومینیوم ایران)، حدود چهل سال قبل در اراک احداث گردید و سپس بحرین، امارات عربی متحده، عمان، قطر و عربستان با استفاده از حوزه مشترک گازی ایران و قطر تاکنون 5 میلیون تن آلومینیوم در سال ظرفیت سازی نموده اند و برنامه های بلندمدتی جهت تولید 10 میلیون تن تا سال 2025 را در دستور کار خود دارند و این در حالی است که ایران بعنوان اولین تولیدکننده آلومینیوم در خاورمیانه و دومین دارنده ذخایر گاز طبیعی جهان و با دارا بودن نیروی انسانی فراوان و ماهر سهمی در این بازار سودآور کسب نمی نماید.

علت اصلی پیشرفت صنعت آلومینیوم در کشورهای حوزه خلیج فارس، مدیریت و برنامه ریزی صحیح جهت بکارگیری منابع انسانی، مواداولیه، تولید و فروش محصول می باشد به گونه ای که شرکت دوبال امارات عربی متحده با تولید حدود 900 هزار تن شمش آلومینیوم درسال و علیرغم واردات کلیه مواداولیه و جذب نیروی انسانی خارجی، درسال 2015 و 2016 پایین ترین قیمت تمام شده محصول را در تولید آلومینیوم در جهان داشته است. شرکتهای آلومینیوم المهدی، هرمزآل و آلومینیوم ایران با ظرفیتی در حدود 430 هزار تن در سال و تولیدی در حدود 350 هزار تن در سال، بخشی از نیاز کشور را تامین می نمایند.

طی سالهای اخیر شرکتهای المهدی و هرمزآل از طریق روشهای واگذاری غلط به مافیای قدرت و ثروت آلومینیوم واگذار شده اند که این موضوع ضربه سنگینی بر پیکر نحیف این صنعت در کشور را در پی داشت. همچنین از طرفی طی سالهای اخیر بواسطه سوءمدیریت در شرکت آلومینیوم ایران زمینه تعطیلی این صنعت را بوجود آورده اند و همچنان این موضوع ادامه دارد.

علل اصلی بحران در این صنعت از زمان خصوصی سازی ایرالکو تا کنون و خصوصا طی سالجاری با انتصابات جدید و از منتخبین وزارت صنعت، معدن وتجارت بشرح زیر است :

-عدم برنامه ریزی های مناسب جهت تامین به موقع مواد اولیه و با قیمت بین المللی. لازم به ذکر است که مواد اولیه اصلی این صنعت (آلومینا،آند و پترولیوم کک) با قیمتهایی بالا و با 25 الی 30 درصد بیش از قیمتهای بین المللی خریداری میگردند.

-عدم برنامه ریزی مناسب جهت فروش محصول بصورت صادراتی و فروش داخلی

-عدم برنامه ریزی صحیح جهت کاهش هزینه های تولید براساس استانداردهای بین المللی

- عدم بکارگیری نیروهای باتجربه و متخصص در این صنعت

-ایجاد بحرانهای کارگری در شرکت

-میانگین قیمت تمام شده هر کیلوگرم محصول (آلومینیوم) ازابتدای سال جاری تاکنون 77000ریال و میانگین قیمت سبد فروش محصول 93000 ریال است که به عبارتی میانگین سود هر کیلوگرم تولید شمش در حدود 16000ریال می باشد و این درحالی است که مدیرعامل بازنشسته فعلی ایرالکو در مصاحبه با ماین نیوز اعلام کرده میزان ضرر هر کیلوگرم تولید آلومینیوم2000 تومان است !؟

و از طرفی نیز مدیرعامل قبلی ایرالکو ضرر و زیان تولید هر کیلوگرم آلومینیوم را 52000 ریال اعلام نمود.آیا نتیجه چنین رفتارهایی از سوی مدیرعاملهای فعلی و قبلی ایرالکو نابودی و ورشکستگی و تعطیلی صنایع پایین دستی نمی باشد؟ چرا وزارت صنعت، معدن و تجارت از مدیران لایق و جوان و با تجربه استفاده نمی نماید؟

-عدم عرضه به موقع شمش آلومینیوم در بورس فلزات /عرضه بیش از حد شمش در بورس فلزات باعث بی ثباتی بازار و ایجاد مشکلات متعدد جهت صنایع پایین دستی صنعت آلومینیوم شده است

جناب آقای دکتر شریعتمداری وزیر محترم صنعت، معدن تجارت و جناب آقای دکتر کرباسیان ریاست محترم هیات عامل ایمیدرو،

...ایرالکو مریضی است با غده های سرطانی فراوان و نیاز به جراحان ماهر و زبردست دارد، لذا دلسوزانه و عاجزانه تقاضا دارم که در دور دوم دولت تدبیر و امید، تدبیری اندیشیده و کارگروهی متشکل از دلسوزان این صنعت و متخصصین شجاع، جوان و پرکار تشکیل تا برنامه ریزی لازم به منظور خروج از بحران فعلی این شرکت و این صنعت حاصل گردد.

جناب آقای وزیر! آزموده را آزمودن خطاست، مدیر عامل فعلی ایرالکو در مصاحبه با روزنامه عطر یاس اعتراف نموده که 3 سال از 5 سال مدیریتش بر آلومینیوم المهدی را صرف یادگیری و تجربه این صنعت کرده چون فقط تجربه این صنعت را نداشته. آیا این تخریب اموال عمومی نیست ؟

همچنین مدیرعامل فعلی ایرالکو درزمان مدیریت پنج ساله اش در شرکت آلومینیوم المهدی کارنامه درخشانی نداشته و بعنوان نمونه بواسطه عدم تامین مواد اولیه مناسب باعث نابودی نیمی از دیگهای الکترولیز (درحدود 120 دیگ) و ضرر و زیان مالی هنگفتی گردید .اکنون نیز به دلیل عدم تامین به موقع مواداولیه (آلومینا) در ایرالکو باعث کاهش عمر دیگها/کاهش تولید روزانه و ضرر و زیان جبران ناپذیری شده است که با ادامه این روند مدیریتی، امکان تعطیلی این شرکت وبیکاری 4800 پرسنل مستقیم و پرسنل غیر مستقیم صنایع وابسته خواهد گردید و چنانچه تدبیری اندیشیده نشود به سرنوشت شرکت های آذرآب و هپکو و ... دچار میشود.

لازم بذکر است اطلاعات و اسناد تکمیلی در صورت صلاحدید ارائه میگردد.

جمعی از دلسوزان و متخصصان صنعت آلومینیوم(ایرالکو)
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۳۶
کد مطلب: 42448
 
مرجع : جامعه خبری تحلیلی الف